Mësoni se si të konvertoni në mënyrë efikase CSV në formatin JSON.

CSV në JSON

Konvertoni skedarët CSV në JSON në C# .NET

CSV (Vlerat e ndara me presje) është një format skedari i përdorur gjerësisht për ruajtjen dhe shkëmbimin e të dhënave tabelare. Ndërsa CSV është një format i thjeshtë dhe i lehtë për t’u përdorur, ai nuk është gjithmonë formati më efikas për aplikacionet në ueb. JSON (JavaScript Object Notation) është një format i lehtë i shkëmbimit të të dhënave që është i lehtë për njerëzit për t’u lexuar dhe shkruar dhe i lehtë për makinat për t’u analizuar dhe gjeneruar. JSON përdoret gjithnjë e më shumë si një format të dhënash për API-të në ueb, duke e bërë atë një zgjedhje popullore për zhvilluesit. Konvertimi i skedarëve CSV në formatin JSON mund të përmirësojë efikasitetin e përpunimit të të dhënave dhe të mundësojë që të dhënat të konsumohen nga aplikacionet në ueb në një mënyrë më miqësore për përdoruesit. Në këtë tutorial, ne do t’ju udhëzojmë në procesin e konvertimit të skedarëve CSV në formatin JSON duke përdorur C# .NET.

API-ja e konvertimit CSV në JSON

Aspose.Cells Cloud SDK për .NET ofron disa përfitime që e bëjnë atë një mjet ideal për konvertimin e CSV në format JSON. Para së gjithash, është një API i bazuar në cloud, që do të thotë se nuk ka nevojë të instaloni ndonjë softuer ose bibliotekë në makinën tuaj lokale. Kjo e bën të lehtë fillimin dhe eliminon nevojën për konfigurim dhe konfigurim kompleks. Për më tepër, Aspose.Cells Cloud SDK për .NET është shumë i shkallëzueshëm dhe mund të trajtojë vëllime të mëdha të dhënash, duke e bërë atë të përshtatshme për aplikacione të nivelit të ndërmarrjes. Procesi i konvertimit është i shpejtë, i besueshëm dhe prodhon dalje JSON me cilësi të lartë që është e lehtë për t’u analizuar dhe përdorur në aplikacionet në ueb.

Ne do të fillojmë duke shtuar referencën SDK në aplikacionin tonë nëpërmjet menaxherit të paketave NuGet. Kërkoni “Aspose.Cells-Cloud” dhe klikoni butonin Shto paketën. Së dyti, nëse nuk keni një llogari mbi Pulti i resë kompjuterike, ju lutemi krijoni një llogari falas duke përdorur një adresë emaili të vlefshme dhe merrni kredencialet tuaja të personalizuara.

Konvertoni CSV në JSON duke përdorur C#

Për të kryer konvertimin e dokumentit, ne kemi tre thirrje API për të përmbushur këtë kërkesë.

 • Get Workbook - Get input CSV from Cloud storage. After conversion, save output to cloud storage.
 • PutConvertWorkbook - Converts CSV file to other formats from request content.
 • PostWorkbookSaveAs - Saves CSV file as other formats file to storage.

Në fragmentin e mëposhtëm të kodit, ne do të përdorim thirrjen e GetWorkbook API e cila ngarkon CSV-në hyrëse nga ruajtja e resë kompjuterike, e konverton atë në JSON dhe më pas e ruan daljen në të njëjtën ruajtje të resë kompjuterike.

// Për shembuj të plotë dhe skedarë të dhënash, ju lutemi shkoni te 
https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-dotnet/

// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
string clientID = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
    
// krijoni shembullin CellsApi ndërsa kaloni ClientID dhe ClientSecret
CellsApi cellsInstance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

// libri i parë i punës Excle në makinë
string input_CSV = "input.csv";
// emri i librit të dytë të punës në Excel
string resultant_File = "output.json";

try
{  
  // ngarkoni CSV në ruajtjen e resë kompjuterike
  cellsInstance.UploadFile(input_CSV, File.OpenRead(input_CSV));
  
  // inicializoni operacionin e konvertimit
  var response = cellsInstance.CellsWorkbookGetWorkbook(input_CSV, null, format:"JSON", null, outPath:resultant_File);

  // printimi i mesazhit të suksesit nëse lidhja është e suksesshme
  if (response != null && response.Equals("OK"))
  {
    Console.WriteLine("CSV to JSON converted successfully !");
    Console.ReadKey();
  }
}
catch (Exception ex)
{
  Console.WriteLine("error:" + ex.Message + "\n" + ex.StackTrace);
}

Le të zhvillojmë të kuptuarit tonë në lidhje me fragmentin e kodit të mësipërm:

CellsApi cellsInstance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

Krijoni një objekt të CellsApi ndërsa kaloni kredencialet e klientit si argumente.

cellsInstance.UploadFile(input_CSV, File.OpenRead(input_CSV));

Ngarko CSV-në hyrëse në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike.

var response = cellsInstance.CellsWorkbookGetWorkbook(input_CSV, null, format:"JSON", null, outPath:resultant_File);

Inicializoni operacionin e konvertimit CSV në JSON. Pas konvertimit të suksesshëm, skedari JSON i daljes ruhet në ruajtjen e resë kompjuterike.

csv në json

Pamja paraprake e konvertimit CSV në JSON.

Shembulli CSV i përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga input.csv dhe skedari JSON që rezulton mund të shkarkohet nga output.json.

CSV në linjë në JSON duke përdorur komandat cURL

Konvertimi i CSV në JSON duke përdorur komandat cURL dhe REST API ofron disa përfitime. Para së gjithash, është një qasje e thjeshtë dhe e lehtë për t’u përdorur që nuk kërkon instalim të softuerit ose bibliotekave shtesë. Për më tepër, komandat cURL dhe API REST janë të pavarura nga platforma, që do të thotë se e njëjta qasje mund të përdoret në çdo sistem operativ ose gjuhë programimi që mbështet komandat cURL dhe REST API. Kjo e bën atë një zgjidhje ideale për zhvilluesit që punojnë me shumë platforma dhe gjuhë programimi.

Tani në këtë seksion, ne do të mësojmë hapat se si të konvertojmë CSV në JSON në internet duke përdorur komandat cURL. Pra, hapi i parë është të gjeneroni një shenjë hyrjeje JWT bazuar në kredencialet e klientit:

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të kemi kodin JWT, do të thërrasim GetWorkbook API për të kthyer CSV në JSON në internet. Ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme:

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/input.csv?format=JSON&isAutoFit=false&onlySaveTable=false&outPath=resultant.json&checkExcelRestriction=true" \
-H "accept: application/json" \
-H "<JWT Token>"

Vërejtjet përfundimtare

Në këtë tutorial, ne kemi eksploruar dy mënyra për konvertimin e skedarëve CSV në formatin JSON - duke përdorur komandat C# .NET dhe cURL me REST API. Të dyja qasjet kanë avantazhet e tyre, dhe zgjedhja në fund të fundit varet nga nevojat specifike të projektit tuaj. Me C# .NET, ne ishim në gjendje të përdornim Aspose.Cells Cloud SDK për të kthyer në mënyrë efikase skedarët CSV në formatin JSON në internet, ndërsa komandat cURL dhe API REST ofruan një qasje të thjeshtë dhe të pavarur nga platforma që nuk kërkon softuer ose biblioteka shtesë. Pavarësisht nga qasja që zgjidhni, konvertimi i skedarëve CSV në formatin JSON mund të sjellë efikasitet dhe lehtësi për përdoruesit në aplikacionet tuaja në ueb, duke ju lejuar të thjeshtoni përpunimin dhe menaxhimin e të dhënave.

Lidhje të dobishme

Artikujt e rekomanduar

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: