Excel në tekst

Konvertoni Excel (XLS, XLSX) në skedar teksti duke përdorur C# .NET

Tabelat Excel janë një mjet i kudondodhur për menaxhimin dhe analizimin e të dhënave. Megjithatë, ato nuk janë gjithmonë formati më efikas për aplikacionet në ueb. Prandaj, konvertimi i skedarëve Excel në skedar teksti (.txt) është një detyrë e zakonshme në përpunimin e të dhënave, pasi i lejon përdoruesit të manipulojnë të dhënat në një format fleksibël dhe të lexueshëm. Skedarët e tekstit janë gjithashtu të lehtë dhe të lehtë për t’u hapur në programe të ndryshme, duke i bërë ata një zgjedhje ideale për ruajtjen dhe ndarjen e të dhënave. Megjithatë, konvertimi i skedarëve Excel në formatin e skedarit tekst (.txt) mund të jetë një detyrë e frikshme, veçanërisht nëse nuk jeni të njohur me gjuhët e programimit. Për fat të mirë, me C# .NET, ju lehtë mund t’i konvertoni skedarët tuaj Excel në formatin Text pa shumë përpjekje. Në këtë udhëzues, ne do t’ju tregojmë se si t’i konvertoni të dhënat tuaja Excel në skedar teksti (.txt) duke përdorur .NET Cloud SDK.

API për konvertimin e Excel në tekst

Aspose.Cells Cloud SDK për .NET është një mënyrë efikase dhe me kosto efektive për të kthyer skedarët Excel në formatin e skedarit tekst (.txt). Kjo qasje e bazuar në renë kompjuterike ofron përfitime të shumta, duke përfshirë shkallëzueshmërinë, aksesueshmërinë dhe veçoritë e përmirësuara të sigurisë. Procesi i konvertimit është i besueshëm dhe gjeneron rezultate me cilësi të lartë. Thjesht kërkoni “Aspose.Cells-Cloud” dhe klikoni butonin Shto paketën. Së dyti, nëse nuk keni një llogari mbi Paneli i resë kompjuterike, ju lutemi krijoni një llogari falas duke përdorur një adresë të vlefshme emaili dhe merrni kredencialet tuaja të personalizuara.

Konvertoni Excel në TXT duke përdorur C#

API ofron tre metodat e mëposhtme për t’u marrë me konvertimin e formatit të skedarit.

GetWorkbook - Merr hyrjen e Excel nga ruajtja në re dhe ruaje daljen në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike. PutConvertWorkbook - Konverton skedarin Excel në formate të tjera nga përmbajtja e kërkesës. PostWorkbookSaveAs - Ruan skedarin Excel si skedar të formateve të tjera në ruajtje.

Tani në këtë seksion, interesi ynë është të ngarkojmë skedarin hyrës Excel nga disku lokal, të kryejmë konvertimin dhe të ruajmë skedarin e tekstit që rezulton në ruajtjen e resë kompjuterike.

// Për shembuj të plotë dhe skedarë të dhënash, ju lutemi shkoni te 
https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-dotnet/

// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
string clientID = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
    
// krijoni shembullin CellsApi ndërsa kaloni ClientID dhe ClientSecret
CellsApi cellsInstance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

// libri i parë i punës Excle në makinë
string input_Excel = "input.xlsx";
// emri i skedarit të tekstit që rezulton
string resultant_File = "output.txt";

try
{
  // lexoni skedarin Excel në shembullin File
  var file = System.IO.File.OpenRead(input_Excel);

  // inicializoni operacionin e konvertimit
  var response = cellsInstance.CellsWorkbookPutConvertWorkbook(file, format:"TXT", outPath:resultant_File);

  // printimi i mesazhit të suksesit nëse lidhja është e suksesshme
  if (response != null && response.Equals("OK"))
  {
    Console.WriteLine("Excel to Text converted successfully !");
    Console.ReadKey();
  }
}
catch (Exception ex)
{
  Console.WriteLine("error:" + ex.Message + "\n" + ex.StackTrace);
}

Le të zhvillojmë të kuptuarit tonë në lidhje me këtë copë kodi:

CellsApi cellsInstance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

Krijoni një objekt të CellsApi ndërsa kaloni kredencialet e klientit si argumente.

var file = System.IO.File.OpenRead(input_Excel);

Lexoni përmbajtjen e hyrjes së librit të punës Excel në objektin FileStream.

var response = cellsInstance.CellsWorkbookPutConvertWorkbook(file, format:"TXT", outPath:resultant_File);

Thirrni API për të kthyer Excel në formatin Text. Formati i skedarit rezultues dhe emri i skedarit tekst rezultues, jepen si argument për këtë metodë. Pas konvertimit, dalja ruhet në ruajtjen e resë kompjuterike.

Excel në tekst

Pamja paraprake e konvertimit të Excel në tekst.

Libri i punës i Excel-it dhe skedari TXT rezultues i krijuar në shembullin e mësipërm mund të shkarkohen nga input.xls dhe output.txt.

Excel në skedar teksti duke përdorur komandat cURL

Ne kemi mësuar se skedarët e tekstit janë të lehta dhe efikase për t’u transmetuar përmes internetit. Tani, në këtë seksion, ne do të konvertojmë skedarët Excel në format teksti duke përdorur Aspose.Cells Cloud REST API dhe komandën cURL. Kjo qasje ofron përfitime të shumta, të tilla si përputhshmëria me aplikacione të ndryshme softuerike dhe sisteme operative, siguri të përmirësuar të të dhënave dhe rritje të efikasitetit.

Pra, për të filluar, ne duhet të gjenerojmë një shenjë aksesi JWT bazuar në kredencialet e klientit:

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Hapi tjetër është thirrja e API-së PostWorkbookSaveAs. Ky API ngarkon hyrjen Excel nga ruajtja e resë kompjuterike dhe më pas, ruan TXT-në rezultante në të njëjtën hapësirë ruajtëse në re.

curl -v -X POST "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/myDocument(2).xlsx/SaveAs?newfilename=converted.txt&isAutoFitRows=false&isAutoFitColumns=false&checkExcelRestriction=true" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-H "Content-Type: application/json" \
-d "{ \"SaveFormat\": \"TXT\"}"

Vërejtjet përfundimtare

Në këtë tutorial, kemi mësuar se Aspose.Cells Cloud SDK për komandat .NET dhe cURL ofron një mënyrë të përshtatshme dhe efikase për të kthyer skedarët Excel në format teksti. Kjo mund të jetë veçanërisht e dobishme kur punoni me grupe të dhënash të mëdha ose formula komplekse, pasi skedarët e tekstit lejojnë përdoruesit të nxjerrin shpejt informacionin përkatës pa pasur nevojë për softuer të specializuar ose aftësi programimi.

Të dyja këto qasje ofrojnë përfitime të shumta, duke përfshirë përputhshmërinë me aplikacione të ndryshme softuerike dhe sisteme operative, siguri të përmirësuar të të dhënave dhe rritje të efikasitetit për shkak të madhësive më të vogla të skedarëve. Për më tepër, komandat Aspose.Cells Cloud SDK për .NET dhe cURL janë të lehta për t’u përdorur dhe ofrojnë fleksibilitet, duke i bërë ato një zgjedhje të shkëlqyer si për bizneset ashtu edhe për individët. Duke shfrytëzuar fuqinë e Aspose.Cells Cloud SDK për komandat .NET dhe cURL, ju mund të konvertoni shpejt dhe me lehtësi skedarët e Excel në tekst dhe t’i bëni të dhënat tuaja më të aksesueshme dhe të sigurta. Le të fillojmë sot!

Lidhje të dobishme

Artikuj të rekomanduar

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: