ODS në Excel

Konvertoni ODS në Excel (XLS, XLSX) duke përdorur C# .NET

ODS dhe Excel janë dy formate të njohura skedarësh që përdoren për ruajtjen dhe menaxhimin e të dhënave të fletëllogaritjes. Ndërsa të dy formatet ofrojnë veçori të ngjashme, ato nuk janë gjithmonë të pajtueshme me njëri-tjetrin. Kjo mund të krijojë probleme kur ndani ose bashkëpunoni në të dhënat e fletëllogaritjes me të tjerë që mund të mos kenë akses te skedarët ODS. Në raste të tilla, konvertimi i skedarëve ODS në formatin Excel mund të jetë i nevojshëm. Konvertimi i ODS në formatin Excel gjithashtu e bën më të lehtë punën me të dhënat në Microsoft Excel, i cili përdoret gjerësisht në biznese dhe organizata. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë se si të konvertojmë ODS në Excel duke përdorur C# REST API dhe do të ofrojmë një udhëzues gjithëpërfshirës për t’ju ndihmuar të konvertoni me sukses skedarët tuaj.

API për konvertimin e ODS në Excel

Aspose.Cells Cloud SDK për .NET është një API e fuqishme, që ofron një sërë veçorish që e bëjnë të lehtë konvertimin e skedarëve duke siguruar cilësinë dhe saktësinë e daljes. SDK ofron një sërë opsionesh konvertimi, duke përfshirë konvertimin e ODS në XLS, ODS në XLSX dhe formate të tjera Excel. Ju gjithashtu mund të specifikoni gamën e qelizave që do të konvertohen dhe të aplikoni opsionet e formatimit në dalje. Prandaj, është një mjet i shkëlqyeshëm për këdo që kërkon të konvertojë skedarët ODS në formatin Excel shpejt dhe me lehtësi.

Pra, për të filluar, ju lutemi kërkoni Aspose.Cells-Cloud në menaxherin e paketave NuGet dhe klikoni butonin Shto paketën. Së dyti, nëse nuk keni një llogari mbi Pulti i resë kompjuterike, ju lutemi krijoni një llogari falas duke përdorur një adresë emaili të vlefshme dhe merrni kredencialet tuaja të personalizuara.

Konvertuesi ODS në Excel duke përdorur C#

Për të kryer konvertimin ODS në Excel, do të përdorim API-në GetWorkbook. Ju lutemi hidhini një sy pjesës së kodit të mëposhtëm.

// Për shembuj të plotë dhe skedarë të dhënash, ju lutemi shkoni te 
https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-dotnet/

// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
string clientID = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
    
// krijoni shembullin CellsApi ndërsa kaloni ClientID dhe ClientSecret
CellsApi cellsInstance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

// Emri i skedarit të hyrjes ODS
string input_ODS = "input.ods";
// Emri i librit të punës që rezulton në Excel
string resultant_File = "resultant.xlsx";

try
{
  // lexoni përmbajtjen e skedarit ODS në shembullin File
  var file = System.IO.File.OpenRead(input_ODS);

  // inicializoni operacionin e konvertimit
  var response = cellsInstance.CellsWorkbookPutConvertWorkbook(file, format:"XLSX", outPath:resultant_File);

  // printimi i mesazhit të suksesit nëse lidhja është e suksesshme
  if (response != null && response.Equals("OK"))
  {
    Console.WriteLine("ODS to Excel converted successfully !");
    Console.ReadKey();
  }
}
catch (Exception ex)
{
  Console.WriteLine("error:" + ex.Message + "\n" + ex.StackTrace);
}
ODS në Excel

Pamja paraprake e konvertimit të ODS në Excel.

Le të kuptojmë fragmentin e kodit:

CellsApi cellsInstance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

Krijoni një objekt të CellsApi ndërsa kaloni kredencialet e klientit si argumente.

var file = System.IO.File.OpenRead(input_ODS);

Lexoni përmbajtjen e hyrjes ODS në objektin FileStream.

var response = cellsInstance.CellsWorkbookPutConvertWorkbook(file, format:"XLSX", outPath:resultant_File);

Tani për të kthyer ODS në Excel, telefononi këtë API. Formati i daljes dhe emri i skedarit rezultues jepen si argumente për këtë metodë. Pas konvertimit, XLSX rezultante ruhet në ruajtjen e resë kompjuterike.

Për të testuar skenarin e konvertimit, mund të merrni parasysh shkarkimin e skedarit të hyrjes input.ods. Për referencë tuaj, Excel-i rezultues i gjeneruar në shembullin e mësipërm është ngarkuar mbi resultant.xlsx.

ODS në XLS duke përdorur komandat cURL

Aspose.Cells Cloud mund të përdoret gjithashtu me komandat cURL për të kthyer skedarët ODS në formatin Excel. cURL është një mjet popullor i linjës komanduese që përdoret për transferimin e të dhënave përmes protokolleve të ndryshme, duke përfshirë HTTP, FTP dhe të tjerë. Duke përdorur komandat cURL, mund t’i konvertoni lehtësisht skedarët tuaj ODS në formatin Excel pa pasur nevojë për ndonjë njohuri programimi.

Për të filluar, do t’ju duhet të keni të instaluar cURL në sistemin tuaj dhe një llogari Aspose.Cells Cloud me një çelës API. Tani krijoni një AccessToken bazuar në kredencialet e klientit:

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të keni akses Token, mund të përdorni komandën e mëposhtme cURL për të ngarkuar skedarin tuaj ODS në ruajtjen e resë kompjuterike:

curl -v "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/storage/file/{filePath}" \
-X PUT \
-F file=@{localFilePath} \
-H "Content-Type: multipart/form-data" \
-H "Authorization: Bearer {accessToken}"

Zëvendësoni “{filePath}” me shtegun ku dëshironi të ruani skedarin në hapësirën ruajtëse të resë kompjuterike, “{localFilePath}” me shtegun e skedarit ODS në sistemin tuaj lokal dhe “{accessToken}” me aksesin tuaj në Aspose Cloud shenjë.

Pasi të keni ngarkuar skedarin në ruajtjen e cloud, duhet të përdorni komandën e mëposhtme cURL për të kthyer skedarin ODS në formatin Excel:

curl -v "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/{name}?format=XLSX&isAutoFit=true&onlySaveTable=false&outPath=resultant.xlsx&checkExcelRestriction=true" \
-X GET \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer {accessToken}"

Zëvendësoni {name} me emrin e skedarit ODS që keni ngarkuar në hapësirën ruajtëse të resë kompjuterike dhe {accessToken} me kodin e hyrjes të krijuar më lart. Ju gjithashtu mund të specifikoni formatin e dëshiruar të Excel (p.sh., XLS, XLSX) në parametrin “format”. Pas konvertimit, Excel-i rezultues do të ruhet në të njëjtën ruajtje në renë kompjuterike.

Vërejtjet përfundimtare

Në këtë artikull, ne kemi eksploruar metoda të ndryshme për të kthyer skedarët ODS në formatin Excel duke përdorur komandat C# .NET dhe cURL. Ne diskutuam nevojën për konvertimin e ODS në Excel dhe se si mund të ndihmojë në bashkëpunimin dhe ndarjen e të dhënave të fletëllogaritjes. Ne shikuam gjithashtu veçoritë e ofruara nga Aspose.Cells Cloud SDK për .NET dhe si mund të përdoret për të konvertuar skedarët ODS në formate të ndryshme Excel. Për më tepër, mësuam se si të përdorim komandat cURL me Aspose.Cells Cloud për të kthyer skedarët ODS në formatin Excel nga rreshti i komandës. Këto metoda ofrojnë fleksibilitet dhe komoditet për këdo që kërkon të konvertojë skedarët ODS në formatin Excel, pavarësisht nëse janë të njohur me programimin ose preferojnë një ndërfaqe të linjës së komandës.

Lidhje të dobishme

Artikuj të rekomanduar

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: