Enkripto skedarin Excel

Password Protect Excel (XLS, XLSX) duke përdorur C# .NET

Excel është një mjet i përdorur gjerësisht për organizimin dhe analizimin e të dhënave. Megjithatë, ndonjëherë të dhënat e përfshira në një skedar Excel mund të jenë të ndjeshme ose konfidenciale, dhe është thelbësore për ta mbrojtur atë nga aksesi i paautorizuar. Duke mbrojtur me fjalëkalim dhe duke enkriptuar skedarët Excel, ju mund të siguroni të dhënat tuaja dhe t’i parandaloni ato që të mos bien në duar të gabuara. Kjo veçori është veçanërisht e rëndësishme për bizneset dhe organizatat që merren me informacione konfidenciale. Në këtë artikull, ne do t’ju tregojmë se si t’i mbroni me fjalëkalim dhe të enkriptoni skedarët e Excel duke përdorur C# .NET, në mënyrë që të mund t’i mbani të dhënat tuaja të sigurta dhe të mbroni privatësinë tuaj.

API për të mbrojtur skedarët Excel me fjalëkalim

Aspose.Cells Cloud SDK për .NET është një mjet i mahnitshëm që lejon zhvilluesit të shtojnë me lehtësi mbrojtjen me fjalëkalim në skedarët e tyre Excel. Me këtë veçori, ju mund të mbroni të dhënat e ndjeshme dhe të parandaloni aksesin e paautorizuar në skedarët tuaj. Mbrojtja me fjalëkalim është thelbësore për bizneset dhe përdoruesit individualë, të cilët janë mjaft të shqetësuar për privatësinë e informacionit të tyre. Ky API e bën të lehtë shtimin e mbrojtjes me fjalëkalim në skedarët tuaj Excel, pa pasur nevojë për kodim kompleks ose softuer shtesë.

Tani kërkoni Aspose.Cells-Cloud në “NuGet paketat menaxher” dhe klikoni butonin “Shto paketën”. Së dyti, nëse nuk keni një llogari mbi Pulti i resë kompjuterike, ju lutemi krijoni një llogari falas duke përdorur një adresë emaili të vlefshme dhe merrni kredencialet tuaja të personalizuara.

Kripto skedarin Excel duke përdorur C#

Ju lutemi provoni të përdorni fragmentin e mëposhtëm të kodit për të shtuar fjalëkalimin në Excel Workbook.

Ne kemi përdorur XOR si një lloj kriptimi dhe një nga vlerat e mëposhtme mund t’i caktohet pronës EncryptionType

 • XOR
 • E përputhshme
 • EnhancedCryptographic ProviderV1
 • StrongCryptographic Provider
// Për shembuj të plotë dhe skedarë të dhënash, ju lutemi shkoni te 
https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-dotnet/

// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
string clientID = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
    
// krijoni shembullin CellsApi ndërsa kaloni ClientID dhe ClientSecret
CellsApi cellsInstance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

// libri i parë i punës Excle në makinë
string input_Excel = "myDocument.xlsx";

try
{
  // lexoni skedarin Excel në shembullin File
  var file = System.IO.File.OpenRead(input_Excel);

  // ngarkoni Excel në ruajtjen e cloud
  cellsInstance.UploadFile(input_Excel, File.OpenRead(input_Excel));
  
  // Krijoni objektin e kërkesës për enkriptim dhe përcaktoni llojin e enkriptimit dhe detajet e fjalëkalimit
  WorkbookEncryptionRequest encryption = new WorkbookEncryptionRequest();
  encryption.Password = "123456";
  encryption.KeyLength = 128;
  encryption.EncryptionType = "XOR";
          
  // inicializoni operacionin e konvertimit
  var response = cellsInstance.CellsWorkbookPostEncryptDocument(input_Excel, encryption, null);

  // printimi i mesazhit të suksesit nëse lidhja është e suksesshme
  if (response != null && response.Equals("OK"))
  {
    Console.WriteLine("Excel is successfully Encrypted !");
    Console.ReadKey();
  }
}
catch (Exception ex)
{
  Console.WriteLine("error:" + ex.Message + "\n" + ex.StackTrace);
}
mbroni skedarin excel me fjalëkalim

Shifroni pamjen paraprake të skedarit Excel.

Tani le të zhvillojmë të kuptuarit tonë rreth fragmentit të kodit:

CellsApi cellsInstance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

Krijoni një objekt të CellsApi ndërsa kaloni kredencialet e klientit si argumente.

var file = System.IO.File.OpenRead(input_ODS);

Lexoni përmbajtjen e hyrjes Excel nga disku i sistemit lokal.

cellsInstance.UploadFile(input_Excel, File.OpenRead(input_Excel));

Ngarko hyrjen e Excel-it në ruajtjen e resë kompjuterike.

WorkbookEncryptionRequest encryption = new WorkbookEncryptionRequest();
encryption.Password = "123456";
encryption.KeyLength = 128;
encryption.EncryptionType = "XOR";

Krijoni kërkesë për enkriptim të Librit të Punës ku ne përcaktojmë XOR si lloj enkriptimi.

var response = cellsInstance.CellsWorkbookPostEncryptDocument(input_Excel, encryption, null);

Së fundi, telefononi këtë metodë për të mbrojtur me fjalëkalim një skedar Excel. Skedari i koduar do të ruhet në ruajtjen e resë kompjuterike.

Shembulli i skedarit Excel të përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga myDocument.xlsx.

Shtoni fjalëkalimin në Excel duke përdorur komandat cURL

cURL është një mjet i linjës së komandës që ju lejon të transferoni të dhëna në dhe nga një server duke përdorur protokolle të ndryshme, duke përfshirë HTTP, HTTPS, FTP dhe më shumë. Komandat cURL mund të jenë gjithashtu të dobishme për qëllime skriptimi dhe automatizimi. Kjo mund të jetë veçanërisht e dobishme nëse keni një numër të madh skedarësh Excel që duhet të kodohen, ose nëse duhet ta kryeni rregullisht këtë veprim. Prandaj, në vend që t’i kryeni manualisht këto operacione duke përdorur një shfletues uebi ose një ndërfaqe grafike të përdoruesit, mund të përdorni komandat cURL për të bashkëvepruar me Aspose.Cells Cloud API direkt nga linja e komandës.

Për të filluar, do t’ju duhet të keni të instaluar cURL në sistemin tuaj dhe më pas të gjeneroni një AccessToken bazuar në kredencialet e klientit:

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Përdorni komandën e mëposhtme për të ngarkuar hyrjen Excel në ruajtjen e cloud:

curl -v "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/storage/file/{filePath}" \
-X PUT \
-F file=@{localFilePath} \
-H "Content-Type: multipart/form-data" \
-H "Authorization: Bearer {accessToken}"

Zëvendësoni {filePath} me shtegun ku dëshironi të ruani skedarin në ruajtjen e resë kompjuterike, {localFilePath} me shtegun e skedarit Excel në sistemin tuaj lokal dhe {accessToken} me aksesin tuaj në Aspose Cloud shenjë.

Më në fund, ekzekutoni komandën e mëposhtme për të mbrojtur me fjalëkalim një skedar Excel:

curl -v "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/{excelName}]/encryption" \
-X POST \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer {accessToken}" \
-H "Content-Type: application/json" \
-d "{ \"EncryptionType\": \"XOR\", \"KeyLength\": 128, \"Password\": \"123456\"}"

Zëvendësoni {excelName} me emrin e skedarit Excel që keni ngarkuar në hapësirën ruajtëse të resë kompjuterike dhe {accessToken} me kodin e aksesit të krijuar më sipër. Pas ekzekutimit, Excel-i rezultues do të ruhet në të njëjtën ruajtje në renë kompjuterike.

Vërejtjet përfundimtare

Ne kemi mësuar se Aspose.Cells Cloud SDK për .NET ofron një mënyrë të thjeshtë dhe të sigurt për të mbrojtur me fjalëkalim dhe enkriptuar skedarët e Excel duke përdorur komandat cURL dhe metodat API. Në përgjithësi, Aspose.Cells Cloud SDK për .NET është një mjet i shkëlqyer për zhvilluesit që duhet të zbatojnë masa sigurie për skedarët Excel. Duke përdorur këtë API, zhvilluesit mund të sigurojnë që informacioni i ndjeshëm dhe konfidencial i ruajtur në skedarët Excel është i mbrojtur nga aksesi i paautorizuar dhe në përputhje me kërkesat rregullatore. Së fundmi, API është dëshmuar të jetë një mjet i dobishëm në përmbushjen e nevojës për mbrojtje me fjalëkalim dhe enkriptim të skedarëve Excel.

Lidhje të dobishme

Artikujt e rekomanduar

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: