ndarë excel

Ndani skedarët Excel (XLS, XLSX) në C# .NET

Excel është një mjet i fuqishëm për menaxhimin dhe analizimin e të dhënave, por nganjëherë, marrja me skedarë të mëdhenj Excel mund të jetë dërrmuese. Nëse e gjeni veten duke luftuar me skedarët Excel që janë shumë të mëdhenj për t’u menaxhuar, ndarja e tyre në skedarë më të vegjël mund të ndihmojë. Për fat të mirë, me .NET REST API, ndarja e një skedari Excel mund të jetë një proces i drejtpërdrejtë dhe efikas. Në këtë tutorial, ne do t’ju përcjellim hapat e ndarjes së librit të punës në Excel në skedarë të shumtë duke përdorur C# .NET, në mënyrë që të merrni kontrollin e të dhënave tuaja dhe të optimizoni rrjedhën tuaj të punës.

Split Excel API

Aspose.Cells Cloud SDK për .NET është një mjet i fuqishëm që lejon zhvilluesit të punojnë me skedarët Excel në renë kompjuterike. Një nga veçoritë kryesore të kësaj SDK është aftësia për të ndarë skedarët e mëdhenj Excel në më të vegjël, gjë që mund të jetë tepër e dobishme për menaxhimin dhe analizimin e të dhënave. Në këtë tutorial, ne do t’ju tregojmë se si ta përdorni këtë SDK për të ndarë skedarët e Excel (XLS, XLSX), hap pas hapi. Pavarësisht nëse jeni i ri në SDK ose thjesht kërkoni të mësoni më shumë rreth ndarjes së skedarëve Excel, udhëzuesi ynë ju ka mbuluar. Le të fillojmë!

Për të filluar, ne duhet të shtojmë referencën e saj në aplikacionin tonë përmes menaxherit të paketave NuGet. Kërkoni “Aspose.Cells-Cloud” dhe klikoni butonin Shto paketën. Së dyti, nëse nuk keni një llogari mbi Pulti i resë kompjuterike, ju lutemi krijoni një llogari falas duke përdorur një adresë emaili të vlefshme dhe merrni kredencialet tuaja të personalizuara.

Si të ndani Excel duke përdorur C#

Në këtë seksion, ne do të ngarkojmë dy fletë pune nga ruajtja në re dhe më pas do të bashkojmë librin e dytë të punës të Excel me të parën.

// Për shembuj të plotë dhe skedarë të dhënash, ju lutemi shkoni te 
https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-dotnet/

// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
string clientID = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
    
// krijoni shembullin CellsApi ndërsa kaloni ClientID dhe ClientSecret
CellsApi cellsInstance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

// input librin e punës Excle
string first_Excel = "myDocument.xls";

try
{  
  // ngarkoni Excel në ruajtjen e cloud
  cellsInstance.UploadFile("myDocument.xlsx", File.OpenRead(first_Excel));
  
  // inicializoni operacionin e ndarjes së Excel
  var response = cellsInstance.CellsWorkbookPostWorkbookSplit(first_Excel, "XLSX", from: 1, to: 2, null, null, null);

  // printimi i mesazhit të suksesit nëse lidhja është e suksesshme
  if (response != null && response.Equals("OK"))
  {
    Console.WriteLine("Excel Split operation completed successfully !");
    Console.ReadKey();
  }
}
catch (Exception ex)
{
  Console.WriteLine("error:" + ex.Message + "\n" + ex.StackTrace);
}

Le të kuptojmë fragmentin e kodit të mësipërm:

CellsApi cellsInstance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

Krijoni një objekt të CellsApi ndërsa kaloni kredencialet e klientit si argumente.

cellsInstance.UploadFile("myDocument.xlsx", File.OpenRead(first_Excel));

Ngarkoni hyrjen Excel në ruajtjen e resë kompjuterike me emrin e dhënë.

var response = cellsInstance.CellsWorkbookPostWorkbookSplit(first_Excel, "XLSX", from: 1, to: 2, null, null, null);

Thirrni API-në për të nisur funksionimin e ndarjes së Excel. Operacioni i ndarjes së fletës së punës do të fillojë nga indeksi 1 në indeksin 2. Fletët e punës që rezultojnë do të ruhen në të njëjtën hapësirë ruajtëse në renë kompjuterike.

Ndarja e Excel

Pamja paraprake e ndarjes së Excel.

Shembujt e librave të punës Excel të përdorura në shembullin e mësipërm mund të shkarkohen nga myDocument.xlsx.

Ndani Excel Online duke përdorur komandat cURL

Nëse preferoni të punoni me mjetet e linjës së komandës, cURL është një mjet i fuqishëm që ju lejon të transferoni të dhëna duke përdorur një sërë protokollesh, duke përfshirë HTTP, HTTPS, FTP dhe më shumë. Një nga përfitimet kryesore të përdorimit të komandave cURL për ndarjen e Excel është se ju lejon të automatizoni procesin, duke e bërë atë më të shpejtë dhe më efikas. Me komandat cURL, ju mund të ndani skedarët Excel në më të vegjël duke përdorur një API REST, i cili mund të jetë jashtëzakonisht i dobishëm për menaxhimin dhe analizimin e të dhënave. Pavarësisht nëse jeni i ri në API-të cURL dhe REST, udhëzuesi ynë do t’ju përcjellë në procesin e ndarjes së skedarëve Excel, në mënyrë që të mund të menaxhoni më mirë të dhënat tuaja.

Le të fillojmë duke gjeneruar një shenjë hyrjeje JWT bazuar në kredencialet e klientit:

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Tani që kemi një token JWT, duhet të përdorim PostWorkbookSplit API për të ndarë librin e punës në Excel. Ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme.

curl -v -X POST "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/myDocument.xlsx/split?format=XLSX&from=2&to=3&splitNameRule=ExtractSheet" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>"

Vërejtjet përfundimtare

Në këtë tutorial, ne kemi mbuluar dy mënyra për ndarjen e skedarëve Excel: përdorimin e C# .NET dhe përdorimin e një API REST me komandat cURL. Të dyja metodat kanë përfitimet e tyre, dhe zgjedhja në fund të fundit varet nga nevojat dhe preferencat tuaja specifike. Me C# .NET, ju keni në dispozicion një mjet të fuqishëm për ndarjen e skedarëve Excel në desktopin ose celularin tuaj. Nga ana tjetër, përdorimi i një API REST me komanda cURL ju lejon të automatizoni procesin dhe të ndani skedarët e Excel në cloud. Cilado metodë që zgjidhni, udhëzuesi ynë hap pas hapi ju ka ofruar njohuri dhe aftësi për të ndarë skedarët e Excel si një profesionist. Filloni të optimizoni rrjedhën tuaj të punës në Excel sot!

Lidhje të dobishme

Artikuj të rekomanduar

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: