PDF në imazh

Konvertoni PDF në imazh në python

Në botën e sotme dixhitale, shpesh na kërkohet të konvertojmë dokumentet PDF në format imazhi, veçanërisht JPG. Nevoja për të kthyer PDF në JPG mund të rrjedhë nga një sërë arsyesh, duke filluar nga dëshira për të ndarë një PDF si imazh deri te ruajtja e cilësisë vizuale të dokumentit. Por konvertimi manual i PDF-së në JPG mund të jetë një detyrë e lodhshme dhe që kërkon shumë kohë. Këtu hyn Python REST API. Me ndihmën e këtij mjeti të fuqishëm, konvertimi i një PDF në JPG nuk ka qenë kurrë më i lehtë. Në këtë udhëzues gjithëpërfshirës, ne do t’ju tregojmë se si të konvertoni PDF në JPG në internet me cilësi të lartë duke përdorur Python REST API.

API-ja jonë e resë kompjuterike është aq e jashtëzakonshme saqë kërkon vetëm hyrjen PDF dhe rrugën e destinacionit dhe kujdeset për të gjitha ndërlikimet e brendshme të konvertimit.

API për konvertimin e PDF në JPG

Konvertimi i dokumenteve PDF në imazhe JPG mund të jetë një detyrë e rëndë, veçanërisht kur bëhet me dorë. Por me ardhjen e teknologjisë cloud, konvertimi i PDF-së në JPG është bërë shumë më i lehtë. Apsose.PDF Cloud SDK për Python ofron një zgjidhje pa probleme dhe efikase për konvertimin e PDF-së në JPG me cilësi të lartë. Në këtë udhëzues, ne do t’ju çojmë në procesin e konvertimit të PDF-së në JPG duke përdorur Aspose.PDF Cloud SDK për Python. Bëhuni gati për të thjeshtuar procesin tuaj të konvertimit dhe për të krijuar imazhe mahnitëse JPG nga dokumentet tuaja PDF.

SDK-ja është e disponueshme për instalim mbi PIP dhe GitHub. Tani ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme në terminalin/promptin e komandës për të instaluar versionin më të fundit të SDK në sistem.

pip install asposepdfcloud

Hapi tjetër i rëndësishëm është një abonim falas në shërbimet tona cloud nëpërmjet Aspose.Cloud dashboard duke përdorur GitHub ose llogarinë Google. Në rast se nuk keni një llogari ekzistuese, thjesht krijo një llogari të re dhe merrni kredencialet tuaja të personalizuara të klientit.

Konvertoni PDF në JPG në Python

Ju lutemi ndiqni hapat e dhënë më poshtë për të ruajtur PDF si format JPG dhe për të ruajtur daljen në ruajtjen e cloud.

 • Krijo një shembull të klasës ApiClient duke ofruar si argumente Client ID Client Secret
 • Tani krijoni një shembull të klasës PdfApi që merr objektin ApiClient si argument hyrës
 • Hapi tjetër është krijimi i variablave që mbajnë emrat e skedarit PDF hyrës dhe imazhin rezultues JPEG
 • Më në fund, thirrni metodën putpageconverttojpeg(..) të PdfApi duke marrë PDF-në hyrëse, numrin e faqes që do të konvertohet dhe emrin e emrit të skedarit JPEG që rezulton.
def pdf2Image():
  try:
    #Client credentials
    client_secret = "1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb"
    client_id = "bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e"

    #initialize PdfApi client instance using client credetials
    pdf_api_client = asposepdfcloud.api_client.ApiClient(client_secret, client_id)

    # krijoni shembullin PdfApi ndërsa kaloni PdfApiClient si argument
    pdf_api = PdfApi(pdf_api_client)

    #source PDF file
    input_file = 'URL2PDF.pdf'
    
    #resultant Image file
    resultant_image = 'PDF2JPEG.jpeg'

    # Thirrni API-në për të kthyer faqet PDF në formatin JPEG dhe për të ruajtur daljen në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike
    response = pdf_api.put_page_convert_to_jpeg(name = input_file, page_number= 3, out_path= resultant_image)
    
    print(response)
    # printoni mesazhin në tastierë (opsionale)
    print('PDF page successfully converted to JPEG !')
  except ApiException as e:
    print("Exception while calling PdfApi: {0}".format(e))
    print("Code:" + str(e.code))
    print("Message:" + e.message)
pdf në pamje paraprake të imazhit

Imazhi 1: - Pamja paraprake e konvertimit PDF në JPG.

Skedarët mostër të përdorura në shembullin e mësipërm mund të shkarkohen nga URL2PDF.pdf dhe PDF2JPEG.jpeg.

Ju lutemi vini re se për të ruajtur PDF-në në formate të tjera të imazhit raster, përdorni metodat e mëposhtme

Përdorni putpageconverttotiff(…) për të ruajtur faqet PDF në TIFF Përdorni putpageconverttopng(…) për të ruajtur faqet PDF në PNG Përdorni putpageconverttoemf(..) për të ruajtur faqet PDF në EMF Përdorni putpageconverttobmp(…) për të ruajtur faqet PDF në BMP Përdorni putpageconverttogif(…) për të ruajtur faqet PDF në GIF

Konvertoni PDF në JPG duke përdorur komandat cURL

Komanda cURL mund të përdoret gjithashtu për të hyrë në API-të REST nëpërmjet terminaleve të linjës së komandës. Pra, ne do të konvertojmë faqen e parë të PDF-së në JPG ku skedari rezultues ruhet në ruajtjen e resë kompjuterike. Tani për të hyrë në Aspose.PDF Cloud, së pari duhet të gjenerojmë një JSON Web Token (JWT) gjatë ekzekutimit të komandës së mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e&client_secret=1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Tani që kemi shenjën JWT, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të kthyer pdf në formatin e imazhit.

curl -v -X PUT "https://api.aspose.cloud/v3.0/pdf/URL2PDF.pdf/pages/1/convert/jpeg?outPath=ConvertedPage.jpeg&width=800&height=1000" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-d{}
pdf në pamje paraprake të imazhit

Imazhi 2: - Pamja paraprake e konvertimit nga PDF në imazh.

konkluzioni

Në këtë udhëzues, ne eksploruam procesin e konvertimit të PDF-së në JPG duke përdorur Aspose.PDF Cloud SDK për Python. Duke përdorur këtë mjet të fuqishëm, ju lehtë mund t’i konvertoni dokumentet PDF në imazhe JPG me cilësi të lartë me vetëm disa rreshta kodi. Aspose.PDF Cloud SDK për Python ofron një zgjidhje efikase dhe pa probleme për të gjitha nevojat tuaja për konvertim PDF në JPG. Thuaj lamtumirë konvertimeve manuale dhe përqafo fuqinë e teknologjisë cloud për të transformuar PDF-të tuaja në imazhe mahnitëse JPG.

Ne rekomandojmë gjithashtu të vizitoni Udhëzuesin e programuesve për të mësuar rreth veçorive të tjera emocionuese të ofruara nga REST API. Për më tepër, kodi burimor i plotë i Aspose.PDF Cloud SDK për Python është i disponueshëm për shkarkim në GitHub (publikuar nën licencën MIT). Sidoqoftë, nëse hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së ose keni ndonjë pyetje të mëtejshme, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni përmes forumit të mbështetjes falas të produktit.

Artikuj të ngjashëm

Ne gjithashtu rekomandojmë të vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth