excel në PowerPoint

Konvertoni Excel në PowerPoint në Java

Excel dhe PowerPoint janë dy aplikacione të përdorura gjerësisht që janë thelbësore në shumë biznese dhe industri. Excel përdoret zakonisht për të ruajtur dhe organizuar të dhëna, ndërsa PowerPoint përdoret shpesh për të krijuar prezantime dhe shfaqje rrëshqitëse. Konvertimi i skedarëve Excel në prezantime në PowerPoint është një detyrë e zakonshme që shumë njerëz duhet ta bëjnë, dhe bërja e saj me dorë mund të marrë kohë dhe të prirur për gabime. Në këtë postim në blog, ne do të ofrojmë një udhëzues gjithëpërfshirës se si të konvertohet Excel në PowerPoint duke përdorur Java REST API. Ne do të trajtojmë teknika të ndryshme që mund të përdoren për të automatizuar procesin e konvertimit dhe për ta bërë procesin efikas. Pavarësisht nëse jeni një zhvillues ose një profesionist biznesi, ky udhëzues do t’ju ndihmojë të thjeshtoni rrjedhën tuaj të punës dhe të kurseni kohë. Le të fillojmë!

API për konvertimin e Excel në PowerPoint

Aspose.Cells Cloud SDK për Java është një API e fuqishme e bazuar në renë kompjuterike që ofron një gamë të gjerë aftësish për të punuar me skedarët Excel. Disa nga aftësitë kryesore përfshijnë Excel në PowerPoint, XLS në PDF, XLS në HTML, Bashkoni dhe ndani skedarët Excel dhe shumë më tepër. API është krijuar për të qenë fleksibël dhe i personalizueshëm, në mënyrë që zhvilluesit të mund të ndërtojnë zgjidhje që plotësojnë nevojat e tyre specifike. Automatizoni dhe thjeshtoni detyrat tuaja të lidhura me Excel në cloud, pa pasur nevojë të instaloni ndonjë softuer ose harduer.

Tani hapi i parë është të shtoni referencën SDK në projektin Java.

<repositories>
  <repository>
    <id>AsposeJavaAPI</id>
    <name>Aspose Java API</name>
    <url>https://repository.aspose.cloud/repo/</url>
  </repository>
</repositories>
<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-cells-cloud</artifactId>
    <version>22.8</version>
  </dependency>
</dependencies>

Në rast se nuk jeni abonuar në Aspose Cloud, ju lutemi krijoni një llogari falas duke përdorur adresën e vlefshme të emailit. Më pas merrni ID-në e klientit dhe detajet e sekretit të klientit nga pulti.

Konvertoni Excel në PowerPoint në Java

Ky seksion ndan detajet se si të konvertohet Excel në PowerPoint duke përdorur Java.

 • Krijoni një shembull të CellsApi ndërsa kaloni kredencialet e klientit si argumente hyrëse.
 • Krijoni variabla që mbajnë emrin e hyrjes Excel, formatin rezultues si PowerPoint dhe emrin e skedarit të daljes.
 • Lexoni skedarin Excel nga disku lokal duke përdorur shembullin File.
 • Më pas ngarkoni fletën e punës Excel në ruajtjen e resë kompjuterike duke përdorur metodën uploadFile(…).
 • Së fundi, thirrni metodën cellsWorkbookGetWorkbook(…) për të kryer konvertimin e Excel në PowerPoint. Pas konvertimit, skedari rezultues ruhet në ruajtjen e resë kompjuterike.
// për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-java

try
  {
  // Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
  String clientId = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
  String clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
	 
  // krijoni një shembull të CellsApi duke përdorur kredencialet e klientit
  CellsApi api = new CellsApi(clientId,clientSecret);
	  		
  // emri i librit të punës në Excel
  String fileName = "myDocument.xlsx";
  // detajet e fjalëkalimit nëse libri i punës është i koduar
  String password = null;
	    
  // Specifikoni që rreshtat e librit të punës të përshtaten automatikisht.
  Boolean isAutoFit = true;
  // Përcakton nëse ruhen vetëm të dhënat e tabelës.
  Boolean onlySaveTable = true;
	  		
  // formati i skedarit që rezulton
  String format = "PPTX";
	  		
  // ngarkoni skedarin nga sistemi lokal
  File file = new File(fileName);	
	  
  // ngarkoni hyrjen XLSB në ruajtjen e resë kompjuterike
  api.uploadFile("input.xlsx", file, "default");
	  	     
  // kryeni operacionin e konvertimit të dokumentit
  File response = api.cellsWorkbookGetWorkbook("input.xlsx", password,format, 
	  			      isAutoFit, onlySaveTable, null,"default", "Resultant.pptx","default", null);    
	  
  // printimi i mesazhit të suksesit
  System.out.println("Successfull conversion of Excel to PowerPoint !");
  }catch(Exception ex)
  {
    System.out.println(ex.getMessage());
  }
excel në pamje paraprake PPTX

Imazhi 1: - Pamja paraprake e konvertimit të Excel në PowerPoint

Ju mund të merrni parasysh shkarkimin e librit të punës së Excel-it dhe PowerPoint-it që rezulton nga myDocument.xlsx dhe Resultant.pptx, respektivisht.

Futja e Excel në PowerPoint duke përdorur komandat cURL

Meqenëse API-të REST mund të aksesohen lehtësisht përmes komandave cURL, kështu që në këtë seksion, ne do të konvertojmë XLS në PPT duke përdorur komandat cURL. Tani, hapi i parë është të gjeneroni një shenjë hyrjeje JWT gjatë ekzekutimit të komandës së mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Tani që kemi tokenin tonë të personalizuar JWT, duhet të ekzekutojmë komandën e mëposhtme për të ngarkuar një Excel nga ruajtja e resë kompjuterike, për të kryer konvertimin në PowerPoint dhe për të ruajtur daljen në ruajtjen e resë kompjuterike.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/input.xlsx?format=PPTX&isAutoFit=true&onlySaveTable=true&outPath=Resultant.pptx&checkExcelRestriction=true" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>"

konkluzioni

Si përfundim, Aspose.Cells Cloud ofron një zgjidhje të fuqishme dhe fleksibël për konvertimin e skedarëve Excel në prezantime në PowerPoint dhe punën me të dhënat e Excel në renë kompjuterike. Duke përdorur këtë API, ju mund të thjeshtoni rrjedhën tuaj të punës dhe të automatizoni detyrat që lidhen me Excel, duke ju mundësuar të kurseni kohë dhe të minimizoni gabimet. Në këtë postim në blog, ne kemi ofruar një udhëzues gjithëpërfshirës se si të konvertohet Excel në PowerPoint duke përdorur Java. Shpresojmë që ky postim në blog të ketë qenë i dobishëm në ofrimin e detajeve të nevojshme për nevojat tuaja të biznesit ose zhvillimit.

Në rast se hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni përmes forumit të mbështetjes së produktit.

Artikuj të ngjashëm

Ne rekomandojmë shumë të vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: