Fjalë për figurë

Konvertoni Word në Dokument TIFF në Java

Ekziston një nevojë gjithnjë në rritje për zgjidhje efikase dhe të përshtatshme për konvertimin e dokumenteve. Ne përdorim dokumente MS Word për ruajtjen e të dhënave zyrtare dhe personale. Ato janë gjithashtu një nga formatet e njohura të skedarëve për shkëmbimin e informacionit zyrtar nga korporatat, universitetet dhe organizatat qeveritare. Tani, për të parandaluar manipulimin e paautorizuar të dokumenteve, ne mund ta konvertojmë Word-in në Image. Pra, në këtë artikull teknik, ne do të fokusohemi në mënyrë specifike se si të konvertojmë dokumentet Word në imazhe TIFF duke përdorur Java REST API.

Ky artikull u mundëson zhvilluesve të integrojnë shpejt dhe me lehtësi aftësitë e konvertimit të dokumenteve në aplikacionet e tyre, duke bërë të mundur konvertimin e Word në Tiff, Word në figurë, Word në imazh ose DOC në Tiff me vetëm disa rreshta kodi.

API për konvertimin e fjalës në imazh

Aspose.Words Cloud SDK për Java është një API REST që ofron një sërë veçorish të manipulimit të dokumenteve, duke përfshirë aftësinë për të kthyer dokumentet Word në imazhe TIFF. Me ndërfaqen e tij të thjeshtë dhe të lehtë për t’u përdorur, zhvilluesit mund ta zbatojnë shpejt dhe me lehtësi këtë funksion në aplikacionet e tyre Java, pa pasur nevojë të shqetësohen për kompleksitetin e konvertimit të dokumenteve. Në përgjithësi, është një mjet i fuqishëm për konvertimin e dokumenteve Word në imazhe TIFF, PDF, Word në JPG, Word në HTML dhe të tjera të ndryshme formate skedari të mbështetur. Me API-në e tij të drejtpërdrejtë dhe opsionet e personalizueshme, mund ta zbatoni lehtësisht këtë funksionalitet në aplikacionet tuaja dhe të thjeshtoni proceset e konvertimit të dokumentit.

Tani, për të përdorur SDK-në, ju lutemi shtoni detajet e mëposhtme në pom.xml të projektit të llojit të ndërtimit të maven.

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-words-cloud</artifactId>
    <version>22.8.0</version>
  </dependency>
</dependencies>

Pasi referenca JDK të jetë shtuar në projekt, ne duhet të krijojmë një llogari falas mbi Aspose Cloud. Tani kërkoni për ID-në e Klientit dhe Sekretin e Klientit në Pulti.

Konvertoni Word në Dokument TIFF në Java

Në këtë seksion, ne do të konvertojmë Word në Image (dokument TIFF) duke përdorur një copë kodi Java. Dokumenti i fjalës burimore do të ngarkohet nga ruajtja e reve dhe pas konvertimit, do të ruhet në të njëjtën hapësirë ruajtëse në renë kompjuterike.

 • Së pari, krijoni një objekt të WordsApi ku kalojmë ID-në e klientit dhe sekretin e klientit si parametra.
 • Së dyti, lexoni dokumentin hyrës të Word nga disku lokal duke përdorur objektin File.
 • Së treti, krijoni shembullin UploadFileRequest i cili kërkon shembullin File si argument.
 • Tani thirrni metodën uploadFile(…) për të ngarkuar dokumentin Word në ruajtjen e resë kompjuterike.
 • Krijoni një objekt të GetDocumentWithFormatRequest(…) ndërsa jepni një emër të dokumentit Word hyrës, vlerën e formatit të daljes si TIFF dhe emrin e skedarit rezultues si argumente.
 • Më në fund, thirrni metodën getDocumentWithFormat(…) për të kthyer Word në Image dhe për të ruajtur daljen në ruajtjen e resë kompjuterike.
// Për më shumë copa kodi, ju lutemi https://github.com/aspose-words-cloud/aspose-words-cloud-java

  // Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
  String clientId = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
  String clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
  try
	{
    // krijoni një objekt të WordsApi
    // nëse baseUrl është null, WordsApi përdor https://api.aspose.cloud parazgjedhjen
    WordsApi wordsApi = new WordsApi(clientId, clientSecret, null);

    // lexoni përmbajtjen e PDF-së nga disku lokal
    File file = new File("C:\\input.docx");
    
    // krijoni kërkesë për ngarkim skedari
    UploadFileRequest uploadRequest = new UploadFileRequest(Files.readAllBytes(file.toPath()), "input.docs", null);
    
    // ngarkoni skedarin në ruajtjen e cloud
    wordsApi.uploadFile(uploadRequest);
      
    // krijoni objektin e kërkesës për konvertim të dokumentit duke specifikuar emrin e tiff-it që rezulton
    GetDocumentWithFormatRequest request = new GetDocumentWithFormatRequest("input.docx", "TIFF", "", "default","", "", "", "Converted.tiff","");
      
    // Thirrni API-në për të kthyer Word në Image (TIFF) dhe për të ruajtur daljen në ruajtjen e resë kompjuterike
    wordsApi.getDocumentWithFormat(request);
    
    System.out.println("Sucessfully converted Word to TIFF document !");
	}catch(Exception ex)
	{
	  System.out.println(ex);
	} 
Pamja paraprake e fjalës në TIFF

Imazhi 1: - Pamja paraprake e konvertimit nga fjala në TIFF

Shembulli i dokumentit Word i përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga testmultipages.docx dhe dokumenti TIFF që rezulton nga Converted.tiff.

Fjalë në figurë duke përdorur komandat cURL

Në këtë seksion, ne do të përdorim komandat cURL për konvertimin e Word në Picture. Tani, hapi i parë është të gjeneroni një shenjë hyrjeje JWT gjatë ekzekutimit të komandës së mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të kemi kodin JWT, ju lutemi komandën e mëposhtme për të ngarkuar dokumentin Word nga ruajtja cloud dhe për ta ruajtur në dokumentin TIFF. TIFF që rezulton ruhet gjithashtu në ruajtjen e resë kompjuterike.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v4.0/words/Resultant.docx?format=TIFF&outPath=converted.tiff" \
-H "accept: application/octet-stream" \
-H "Authorization: Bearer <JWT Token>"

konkluzioni

Si përfundim, konvertimi i dokumenteve Word në imazhe TIFF është një detyrë thelbësore për shumë zhvillues dhe Aspose.Words Cloud SDK për Java e bën këtë detyrë më të lehtë se kurrë më parë. Me API-në e tij të fuqishme REST dhe opsionet e personalizueshme, zhvilluesit mund të integrojnë shpejt dhe me lehtësi aftësitë e konvertimit të dokumenteve në aplikacionet e tyre Java. Pavarësisht nëse keni nevojë të konvertoni një dokument të vetëm ose një grup të madh dokumentesh, Aspose.Words Cloud SDK për Java ofron një zgjidhje të besueshme dhe efikase për konvertimin e imazheve Word në TIFF. Pra, nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje të fuqishme dhe miqësore për konvertimin e dokumenteve për aplikacionin tuaj Java, atëherë Aspose.Words Cloud SDK për Java ia vlen patjetër të eksploroni.

Gjithashtu, kodi i plotë burimor i SDK publikohet në GitHub dhe mund të shkarkohet falas. Ju gjithashtu mund të konsideroni aksesin në API brenda një shfletuesi uebi përmes SwaggerUI. Së fundi, në rast se hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-ve, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni përmes forumit të mbështetjes së produktit.

Artikuj të ngjashëm

Ne rekomandojmë shumë të vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: