shkëlqejnë në fjalë

Konvertoni Excel në Word në Java

Konvertimi i librave të punës Excel në dokumente Word mund të jetë një detyrë zhgënjyese dhe që kërkon shumë kohë, veçanërisht kur punoni me sasi të mëdha të dhënash. Megjithatë, me fuqinë e Java REST API, ju mund të thjeshtoni dhe automatizoni procesin e konvertimit të skedarëve Excel në dokumente Word, duke kursyer kohë dhe përpjekje. Në këtë postim në blog, ne do të ofrojmë një udhëzues hap pas hapi se si të konvertoni skedarët Excel në dokumente Word duke përdorur Java REST API, si dhe duke theksuar disa nga përfitimet kryesore të përdorimit të këtij mjeti të fuqishëm. Pavarësisht nëse jeni një zhvillues ose përdorues biznesi, ky udhëzues do t’ju ndihmojë të thjeshtoni dhe optimizoni procesin e konvertimit të Excel në Word.

API për konvertimin e Excel në Word

Aspose.Cells Cloud SDK për Java është një mjet i fuqishëm për të punuar me skedarët Excel në renë kompjuterike, duke ofruar një gamë të gjerë funksionesh për përpunimin dhe konvertimin e të dhënave. Një nga përfitimet kryesore të përdorimit të Aspose.Cells Cloud është aftësia për të kthyer me lehtësi skedarët Excel në dokumente Word. Duke ndjekur hapa të thjeshtë, thjeshtoni rrjedhën tuaj të punës dhe automatizoni procesin e konvertimit të Excel në Word.

Për të filluar, duhet të krijojmë një projekt të llojit të ndërtimit të maven dhe të shtojmë detajet e mëposhtme në skedarin pom.xml.

<repositories>
  <repository>
    <id>AsposeJavaAPI</id>
    <name>Aspose Java API</name>
    <url>https://repository.aspose.cloud/repo/</url>
  </repository>
</repositories>
<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-cells-cloud</artifactId>
    <version>22.8</version>
  </dependency>
</dependencies>

Pas kësaj, krijoni një llogari mbi Aspose Cloud dhe kërkoni për ID-në e klientit dhe detajet e sekretit të klientit nga Paneli i kontrollit.

Konvertoni Excel në Word në Java

Ky seksion ofron informacion hap pas hapi se si të konvertohet Excel në dokument Word duke përdorur Java.

 • Krijoni një shembull të CellsApi ndërsa ofroni kredencialet e klientit si argumente hyrëse.
 • Krijoni variabla që mbajnë emrin e hyrjes Excel, formatin rezultues si DOC dhe emrin e skedarit rezultues.
 • Lexoni skedarin Excel nga disku lokal duke përdorur shembullin File.
 • Së fundi, thirrni metodën cellsWorkbookPutConvertWorkbook(…) për të nisur operacionin e konvertimit të Excel në Word.
// për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-java

try
  {
  // Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
  String clientId = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
  String clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
 
  // krijoni një shembull të CellsApi duke përdorur kredencialet e klientit
  CellsApi api = new CellsApi(clientId,clientSecret);
  		
  // emri i librit të punës në Excel
  String fileName = "myDocument.xlsx";
  // detajet e fjalëkalimit nëse libri i punës është i koduar
  String password = null;
    
  // format rezultues të skedarit
  String format = "DOCX";
  		
  // ngarkoni skedarin nga sistemi lokal
  File file = new File(fileName);	
  
  // kryeni operacionin e konvertimit të dokumentit
  File response = api.cellsWorkbookPutConvertWorkbook(file, format, password, "Resultant.docx", null, null); 
      
  // printimi i mesazhit të suksesit
  System.out.println("Successfull conversion of Excel to Word !");
  }catch(Exception ex)
  {
	   System.out.println(ex);
  }
excel në pamje paraprake të Word

imazhi 1: - Pamja paraprake e konvertimit të Excel në Word

Libri i punës në Excel i përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga myDocument.xlsx.

Eksporto Excel në Word duke përdorur komandat cURL

Tani, nëse po kërkoni një mënyrë të thjeshtë dhe efikase për të kthyer skedarët Excel në dokumente Word, komandat cURL mund të jenë një mjet i fuqishëm në arsenalin tuaj. Me cURL, ju mund të dërgoni me lehtësi kërkesa HTTP në një server dhe të merrni një përgjigje, duke e bërë atë ideal për automatizimin e një game të gjerë detyrash, duke përfshirë konvertimin Excel në Word. Pra, si një parakusht, ne duhet të gjenerojmë një shenjë aksesi JWT bazuar në kredencialet e klientit:

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të jetë gjeneruar token JWT, ne duhet të ekzekutojmë komandën e mëposhtme, e cila ngarkon hyrjen Excel nga ruajtja Cloud dhe eksporton daljen në formatin Word. Pas konvertimit, DOCX rezultante ruhet gjithashtu në ruajtjen e resë kompjuterike.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/myDocument.xlsx?format=DOCX&isAutoFit=true&onlySaveTable=true&outPath=Resultant.docx&checkExcelRestriction=true" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>"
Eksporto Excel në Word

Imazhi 2: - Pamja paraprake e konvertimit të Excel në Word

Vërejtjet përfundimtare

Si përfundim, konvertimi i skedarëve Excel në dokumente Word mund të jetë një ndryshim i lojës për bizneset dhe individët që kërkojnë të thjeshtojnë rrjedhën e tyre të punës dhe të thjeshtojnë përpunimin e të dhënave të tyre. Pavarësisht nëse përdorni Aspose.Cells Cloud SDK për komandat Java ose cURL, të dy mjetet ofrojnë veçori të fuqishme për konvertimin e skedarëve Excel në dokumente Word me lehtësi. Përfitoni nga këto mjete të fuqishme për të përmirësuar produktivitetin dhe efikasitetin tuaj. Provoni këto mjete dhe zbuloni se si mund të transformojnë mënyrën se si punoni me të dhënat.

Kodi i plotë burimor i Cloud SDK është i disponueshëm për shkarkim në GitHub. Për më tepër, nëse hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni përmes [forumit të mbështetjes së produktit] falas.

Artikuj të rekomanduar

Ne rekomandojmë shumë të vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: