excel në jpg

Konvertoni Excel në JPG në Java

Konvertimi i fletëllogaritjeve Excel në imazhe JPG ofron një gamë të gjerë përfitimesh për bizneset dhe individët. Duke i eksportuar tabelat tuaja si imazhe me cilësi të lartë, mund t’i ndani lehtësisht me të tjerët që mund të mos kenë akses në Excel ose që mund të preferojnë t’i shohin të dhënat tuaja si fotografi. Për më tepër, konvertimi i Excel në JPG mund të jetë një mënyrë e dobishme për të krijuar një fotografi të të dhënave tuaja në një moment të caktuar kohor, duke ju lejuar t’i referoni me lehtësi informacionet tuaja më vonë. Me Java REST API, konvertimi i Excel në JPG nuk ka qenë kurrë më i lehtë dhe në këtë udhëzues, ne do të shqyrtojmë përfitimet e këtij procesi në më shumë detaje, si dhe do të ofrojmë një udhëzues hap pas hapi se si ta bëjmë atë.

API për konvertimin e Excel në imazh

Aspose.Cells Cloud SDK për Java është një mjet i fuqishëm që ju lejon të konvertoni me lehtësi fletëllogaritëse Excel në imazhe JPG me besnikëri të lartë. Duke përdorur këtë SDK, ju mund të thjeshtoni rrjedhën e punës për menaxhimin e dokumenteve dhe të përmirësoni bashkëpunimin duke ndarë të dhënat tuaja në një format vizual. Kjo SDK ofron gjithashtu një gamë të gjerë përfitimesh, duke përfshirë aftësinë për të personalizuar rezultatin tuaj, për të automatizuar rrjedhat tuaja të punës dhe për të siguruar rezultate optimale me përpjekje minimale.

Le të fillojmë duke shtuar referencën e tij në projektin e tipit të ndërtimit Java maven.

<repositories>
  <repository>
    <id>AsposeJavaAPI</id>
    <name>Aspose Java API</name>
    <url>https://repository.aspose.cloud/repo/</url>
  </repository>
</repositories>
<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-cells-cloud</artifactId>
    <version>22.8</version>
  </dependency>
</dependencies>

Për më tepër, për të hyrë në shërbimet e Cloud, duhet gjithashtu të krijoni një llogari falas mbi Paneli i Cloud. Më pas merrni ID-në tuaj të personalizuar të klientit dhe detajet e sekretit të klientit.

Konvertoni Excel në JPG në Java

Ky seksion do të shpjegojë detajet se si të konvertohet Excel në JPG duke përdorur Java. Në këtë proces, ne do të konvertojmë të gjitha fletët e punës në imazhe JPG.

 • Krijoni një shembull të CellsApi dhe jepni kredencialet e klientit si argumente.
 • Deklaroni emrin e hyrjes Excel, formatin rezultues si JPG dhe emrin e skedarit të daljes në variablat e vargut.
 • Lexoni skedarin Excel nga disku lokal duke përdorur shembullin File.
 • Së fundi, thirrni metodën cellsWorkbookPutConvertWorkbook(…) për operacionin e konvertimit të Excel në Image.
// për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-java

try
  {
  // Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
  String clientId = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
  String clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
 
  // krijoni një shembull të CellsApi duke përdorur kredencialet e klientit
  CellsApi api = new CellsApi(clientId,clientSecret);
  		
  // emri i librit të punës në Excel
  String fileName = "myDocument.xlsx";
  // detajet e fjalëkalimit nëse libri i punës është i koduar
  String password = null;
    
  // format rezultues të skedarit
  String format = "JPG";
  		
  // ngarkoni skedarin nga sistemi lokal
  File file = new File(fileName);	
  
  // kryeni operacionin e konvertimit të dokumentit
  File response = api.cellsWorkbookPutConvertWorkbook(file, format, password, "Resultant.jpg", null, null); 
      
  // printimi i mesazhit të suksesit
  System.out.println("Excel to JPG Conversion successful !");
  }catch(Exception ex)
  {
	   System.out.println(ex);
  }
pamje paraprake e skedarit excel në JPG

image1: - Pamja paraprake e konvertimit të Excel në JPG

Libri i punës në Excel i përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga myDocument.xlsx.

Gjenerimi i figurave të fletëllogaritjes duke përdorur komandat cURL

Me komandat REST API dhe cURL, ne mund të konvertojmë lehtësisht skedarët Excel në imazhe JPG pa pasur nevojë për ndonjë softuer të specializuar ose njohuri programimi. Kjo qasje ofron një sërë përfitimesh, duke përfshirë aftësinë për të automatizuar rrjedhat e punës, integrimin me sisteme të tjera dhe ne mund ta personalizojmë rezultatin për të përmbushur nevojat tona specifike.

Tani, për të përmbushur këtë kërkesë, ne duhet të gjenerojmë një shenjë hyrjeje JWT duke ekzekutuar komandën e mëposhtme:

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të kemi një shenjë JWT, duhet të ekzekutojmë komandën e mëposhtme për të kthyer fletën e zgjedhur të punës me emrin “Sheet2” në formatin JPG. Pas konvertimit, JPG-ja rezultante kthehet në rrjedhën e përgjigjes dhe mund të ruhet lehtësisht në diskun lokal.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/myDocument.xlsx/worksheets/Sheet2?format=JPG&verticalResolution=800&horizontalResolution=1024" \ -H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o Converted.jpg
spreadsheet në jpg

Imazhi 2: - Fletëllogaritëse e vetme në pamje paraprake jpg

Vërejtjet përfundimtare

Konvertimi i fletëllogaritjeve të Excel në imazhe rasterike JPG është një pjesë thelbësore e flukseve moderne të menaxhimit të dokumenteve dhe ka shumë mjete në dispozicion për të ndihmuar në arritjen e kësaj detyre. Megjithatë, kur zgjedh Aspose.Cells Cloud SDK për Java ose REST API nëpërmjet komandave cURL, përfitimet e këtyre qasjeve janë të qarta. Për më tepër, Aspose.Cells Cloud SDK për Java është shumë i shkallëzueshëm dhe mund të integrohet lehtësisht me sisteme të tjera, duke e bërë atë një zgjedhje ideale për bizneset e të gjitha madhësive. Shpresojmë që ky udhëzues t’ju ketë ofruar një kuptim gjithëpërfshirës të përfitimeve të eksportimit të fletëllogaritësve si imazhe, gjë që ju mundëson të përmirësoni bashkëpunimin, të thjeshtoni rrjedhat tuaja të punës dhe të siguroheni që të dhënat tuaja të jenë lehtësisht të aksesueshme për të tjerët.

Me këto teknika në dispozicionin tuaj, tani ju mund të konvertoni me lehtësi XLS në JPG ose XLSX në JPG në një kohë të shkurtër, të rrisni produktivitetin tuaj dhe ta çoni rrjedhën e punës së menaxhimit të dokumenteve në një nivel tjetër. Në rast të ndonjë pyetjeje të mëtejshme, ju lutemi mos hezitoni të na kontaktoni përmes forumit të mbështetjes së produktit.

Artikuj të ngjashëm

Ne rekomandojmë shumë të vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: