excel në html

Konvertoni Excel në HTML në Java

Ne përdorim librat e punës Excel për të kryer futjen e të dhënave, për të organizuar të dhëna, për të kryer punë kontabël, për të kryer analiza financiare, për menaxhimin e kohës, menaxhimin e detyrave dhe shumë më tepër. Në të njëjtën kohë, HTML është një format popullor për ndarjen e të dhënave dhe informacionit në internet dhe ofron një gamë të gjerë përfitimesh, duke përfshirë përputhshmërinë ndër-platformë, personalizim të lehtë dhe fleksibilitet. Duke i konvertuar fletët tuaja të Excel-it në HTML, mund t’i ndani lehtësisht të dhënat tuaja me të tjerët dhe të siguroheni që informacioni juaj të jetë i aksesueshëm për këdo, kudo dhe në çdo pajisje. Në këtë udhëzues hap pas hapi, ne do të shqyrtojmë përfitimet e konvertimit të Excel në HTML, duke përdorur Java REST API.

Konvertuesi Excel në HTML

Aspose.Cells Cloud SDK për Java është një mjet i fuqishëm që ofron një gamë të gjerë aftësish për konvertimin e fletëllogaritjeve të Excel në formatin HTML. Me këtë SDK, ju mund të personalizoni daljen tuaj për të përmbushur nevojat tuaja specifike, duke përfshirë aftësinë për të specifikuar kodimin HTML, për të ruajtur imazhet si skedarë të veçantë dhe për të kontrolluar formatimin e prodhimit tuaj. Ai gjithashtu mbështet një sërë formatesh të tjera skedarësh, duke përfshirë XLS, XLSX, CSV, [PDF](https://docs.fileformat.com/pdf /), dhe më shumë, duke e bërë atë një mjet të gjithanshëm për konvertimin e dokumenteve. Për më tepër, është shumë i shkallëzuar, duke ju lejuar të përpunoni vëllime të mëdha të dhënash shpejt dhe me efikasitet. Pavarësisht nëse jeni një zhvillues, një pronar biznesi ose një profesionist i menaxhimit të dokumenteve, Aspose.Cells Cloud SDK për Java është një zgjedhje ideale për konvertimin e Excel në HTML.

Tani së pari duhet të shtojmë referencën SDK në projektin Java (maven build) duke shtuar informacionin e mëposhtëm në pom.xml.

<repositories>
  <repository>
    <id>AsposeJavaAPI</id>
    <name>Aspose Java API</name>
    <url>https://repository.aspose.cloud/repo/</url>
  </repository>
</repositories>
<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-cells-cloud</artifactId>
    <version>22.8</version>
  </dependency>
</dependencies>

Nëse nuk keni një llogari ekzistuese në Cloud Dashboard, ju lutemi krijoni një llogari falas duke përdorur një adresë të vlefshme emaili dhe merrni detajet e kredencialeve të personalizuara të klientit.

Excel në Web në Java

Le të diskutojmë detajet se si mund të zhvilloni një shikues të fletëllogaritjes në internet duke ndjekur hapat e dhënë më poshtë.

 • Krijo një shembull të klasës CellsApi e cila merr kredencialet e klientit si argumente hyrëse.
 • Specifikoni emrin e hyrjes Excel, formatin rezultues si HTML dhe emrin e skedarit të daljes në variablat e vargut.
 • Lexoni përmbajtjen e librit të punës Excel nga disku lokal duke përdorur shembullin File.
 • Së fundi, thirrni metodën cellsWorkbookPutConvertWorkbook(…) për të nisur operacionin e konvertimit.
// për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-java

try
  {
  // Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
  String clientId = "bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e";
  String clientSecret = "1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb";
 
  // krijoni një shembull të CellsApi duke përdorur kredencialet e klientit
  CellsApi api = new CellsApi(clientId,clientSecret);
  		
  // emri i librit të punës në Excel
  String fileName = "source.xlsx";
  // detajet e fjalëkalimit nëse libri i punës është i koduar
  String password = null;
    
  // formati i skedarit që rezulton
  String format = "HTML";
  		
  // ngarkoni skedarin nga sistemi lokal
  File file = new File("c://Users/"+fileName);	
  
  // kryeni operacionin e konvertimit të dokumentit
  File response = api.cellsWorkbookPutConvertWorkbook(file, format, password, "Converted.html", null, null); 
      
  // printimi i mesazhit të suksesit
  System.out.println("Successfull completion of Excel to HTML conversion !");
  }catch(Exception ex)
  {
	System.out.println(ex);
  }
pamje paraprake e skedarit excel në csv

image1: - Pamja paraprake e konvertimit të Excel në HTML

Hyrja Excel e përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga myDocument.xlsx.

Vini re aftësinë e mahnitshme të API-së ku fletët e punës individuale shfaqen si skeda të veçanta në HTML-në rezultante.

Konvertoni Excel në HTML duke përdorur komandat cURL

Konvertimi i Excel në HTML / XLS në Ueb duke përdorur komandat REST API dhe cURL ofron një sërë përfitimesh. Para së gjithash, kjo qasje është shumë fleksibël dhe mund të integrohet lehtësisht në rrjedhat tuaja ekzistuese të punës. Duke përdorur komandat REST API dhe cURL, ju mund të automatizoni detyrat tuaja të konvertimit të dokumentit dhe të zvogëloni sasinë e kohës dhe burimeve të kërkuara për konvertimin manual. Për më tepër, përdorimi i një mjeti të bazuar në renë kompjuterike si Aspose.Cells Cloud ju mundëson të kryeni konvertime në një platformë të shkallëzueshme dhe të sigurt, pa pasur nevojë për ndonjë softuer shtesë. Së fundi, përdorimi i komandave REST API dhe cURL për konvertimin e Excel në HTML është një zgjidhje me kosto efektive që mund t’ju ndihmojë të kurseni para në tarifat e licencimit dhe kostot e mirëmbajtjes.

Pra, së pari duhet të gjenerojmë një shenjë hyrjeje JWT gjatë ekzekutimit të komandës së mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e&client_secret=1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të kemi tokenin JWT, duhet të ekzekutojmë komandën e mëposhtme për të kthyer XLS në HTML dhe për të ruajtur daljen në ruajtjen në renë kompjuterike.

curl -v -X PUT "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/convert?format=HTML&outPath=converted.html&checkExcelRestriction=true" \
-H "accept: multipart/form-data" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-H "Content-Type: multipart/form-data" \
-d {"File":{}}

Komentet Përfundimtare

Si përfundim, konvertimi i Excel në HTML është një detyrë e zakonshme që mund të realizohet duke përdorur një sërë mjetesh dhe metodash. Megjithatë në këtë artikull, ne kemi eksploruar dy mënyra për konvertimin e Excel në HTML: përdorimin e kodit Java me Aspose.Cells Cloud SDK dhe përdorimin e komandave REST API dhe cURL. Të dyja qasjet ofrojnë përfitimet dhe avantazhet e tyre unike, në varësi të kërkesave tuaja specifike dhe rrjedhës së punës. Përdorimi i kodit Java ofron një zgjidhje më të personalizueshme dhe të integruar, ndërsa përdorimi i komandave REST API dhe cURL ofron më shumë fleksibilitet dhe shkallëzim. Në fund të fundit, zgjedhja e qasjes varet nga faktorë të tillë si madhësia dhe kompleksiteti i skedarëve tuaj Excel, niveli i automatizimit dhe integrimit të kërkuar, si dhe buxheti dhe burimet tuaja të përgjithshme. Pavarësisht se cilën qasje zgjidhni, Aspose.Cells Cloud ofron një platformë të fuqishme dhe të besueshme për konvertimin e dokumenteve, me mbështetje për një gamë të gjerë të formateve dhe veçorive të skedarëve.

Ju lutemi vini re se kodi burimor i plotë i SDK-ve mund të shkarkohet nga GitHub (publikuar nën licencën MIT). Së fundi, nëse hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni përmes [forumit të mbështetjes së produktit] falas.

Artikuj të ngjashëm

Ne rekomandojmë shumë të vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: