excel në csv

Konvertoni Excel në CSV në Java

Në botën e sotme të drejtuar nga të dhënat, aftësia për të kthyer skedarët Excel në formatin CSV (Vlerat e ndara me presje) është bërë thelbësore. Ndërsa skedarët Excel përdoren gjerësisht për ruajtjen dhe analizimin e të dhënave, skedarët CSV ofrojnë një format më të thjeshtë dhe më të gjithanshëm që mund të përpunohet lehtësisht nga aplikacione të ndryshme dhe gjuhë programimi. Konvertimi i Excel në CSV ofron një mënyrë për të thjeshtuar integrimin e të dhënave, për të përmirësuar ndërveprimin dhe për të lehtësuar shkëmbimin e të dhënave midis sistemeve të ndryshme. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë se si ta përmbushni këtë detyrë duke përdorur Java Cloud SDK, duke ju fuqizuar të konvertoni pa mundim skedarët Excel në CSV dhe të zhbllokoni potencialin e plotë të të dhënave tuaja.

SDK e resë kompjuterike të konvertimit të Excel në CSV

Kur bëhet fjalë për konvertimin e skedarëve Excel në CSV duke përdorur Java, Aspose.Cells Cloud SDK për Java shquhet si një zgjidhje e fuqishme dhe efikase. Aspose.Cells Cloud është një API e pasur me veçori që ofron mbështetje të gjerë për manipulimin e skedarëve Excel, duke përfshirë aftësinë për të kthyer pa probleme skedarët Excel në formatin CSV. Pra, nëse jeni duke punuar në një projekt të migrimit të të dhënave, analiza të të dhënave ose ndonjë skenar tjetër që kërkon konvertimin e Excel në CSV, Aspose.Cells Cloud SDK ju fuqizon me mjetet dhe fleksibilitetin për të arritur qëllimet tuaja në mënyrë efikase dhe të saktë.

Tani, ju lutemi shtoni detajet e mëposhtme në pom.xml për të shtuar referencën e Cloud SDK në projektin tuaj.

<repositories>
  <repository>
    <id>AsposeJavaAPI</id>
    <name>Aspose Java API</name>
    <url>https://repository.aspose.cloud/repo/</url>
  </repository>
</repositories>
<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-cells-cloud</artifactId>
    <version>22.8</version>
  </dependency>
</dependencies>

Pasi të shtohet referenca e Cloud SDK, ju lutemi regjistroni një llogari në pultin e resë kompjuterike dhe kërkoni/krijoni ID-në e klientit dhe detajet e sekretit të klientit.

Konvertoni Excel në CSV në Java

Ju lutemi ndiqni udhëzimet e dhëna më poshtë për të kthyer XLSX në formatin CSV.

 • Krijo një shembull të klasës CellsApi duke ofruar kredencialet e klientit si argumente hyrëse.
 • Specifikoni emrin e hyrjes Excel, formatin rezultues si CSV dhe emrin e skedarit dalës.
 • Ngarko librin e punës të Excel-it në ruajtjen e resë kompjuterike duke përdorur metodën uploadFile(…).
 • Së fundi, thirrni metodën cellsWorkbookGetWorkbook(…) për të nisur operacionin e konvertimit XLSX në CSV.
// për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-java

try
  {
  // Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
  String clientId = "bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e";
  String clientSecret = "1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb";
 
  // krijoni një shembull të CellsApi duke përdorur kredencialet e klientit
  CellsApi api = new CellsApi(clientId,clientSecret);
  		
  // emri i librit të punës në Excel
  String fileName = "source.xlsx";
  
  // detajet e fjalëkalimit nëse libri i punës është i koduar
  String password = null;
  
  // Përcakton nëse rreshtat e librit të punës vendosen të përshtaten automatikisht.
  Boolean isAutoFit = true;
  // Përcakton nëse ruhen vetëm të dhënat e tabelës. Përdorni vetëm pdf për të shkëlqyer.
  Boolean onlySaveTable = true;
  // formati i skedarit që rezulton
  String format = "CSV";
  		
  // ngarkoni skedarin nga sistemi lokal
  File file = new File("c://Users/nayyer/"+fileName);	
  
  // ngarkoni hyrjen XLSB në ruajtjen e resë kompjuterike
  api.uploadFile("input.xlsx", file, "Internal");

  // kryeni operacionin e konvertimit të dokumentit
  File response = api.cellsWorkbookGetWorkbook("input.xlsx", password,format, 
  			      isAutoFit, onlySaveTable, null,"Internal", "Resultant.csv","Internal", null);    
      
  // printimi i mesazhit të suksesit
  System.out.println("Excel to CSV sucessfully converted !");
  }catch(Exception ex)
  {
    System.out.println(ex);
  }
pamje paraprake e skedarit excel në csv

image1: - Pamja paraprake e skedarit Excel në CSV

Skedarët mostër të përdorura në shembullin e mësipërm mund të shkarkohen nga myDocument.xlsx dhe Resultant.csv.

Konvertoni XLSX lokal në CSV

Në këtë seksion, ne do të mësojmë hapat se si të konvertohet XLSX në CSV pa ngarkuar skedarin e hyrjes në ruajtjen e cloud. Pra, ju lutemi ndiqni udhëzimet e dhëna më poshtë.

 • Krijoni një shembull të CellsApi ndërsa ofroni kredencialet e klientit si argumente hyrëse.
 • Specifikoni emrin e hyrjes Excel, formatin rezultues si CSV dhe emrin e skedarit të daljes.
 • Së treti, thirrni metodën cellsWorkbookPutConvertWorkbook(…) për të nisur konvertimin XLSX në CSV.
// për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-java

try
  {
  // Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
  String clientId = "bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e";
  String clientSecret = "1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb";

  // krijoni një shembull të CellsApi duke përdorur kredencialet e klientit
  CellsApi api = new CellsApi(clientId,clientSecret);
  		
  // emri i hyrjes së librit të punës XLSX
  String fileName = "myDocument.xlsx";
  // detajet e fjalëkalimit nëse libri i punës është i koduar
  String password = null;
  // formati i skedarit që rezulton
  String format = "CSV";
  		
  // ngarkoni skedarin nga sistemi lokal
  File file = new File("c://Users/nayyer/"+fileName);	
  
  // Konvertoni operacionin XLSX në CSV
  File response = api.cellsWorkbookPutConvertWorkbook(file, format, password, "Converted.csv", null, null); 
      
  // printimi i mesazhit të suksesit
  System.out.println("Excel to CSV sucessfully converted !");
  }catch(Exception ex)
  {
    System.out.println(ex);
  }

XLSX në CSV duke përdorur komandat cURL

Një mënyrë tjetër e fuqishme për të kthyer skedarët Excel në CSV është përmes komandave cURL dhe API-së Aspose.Cells Cloud REST. Me Aspose.Cells Cloud REST API, mund të kryeni operacione të ndryshme në skedarët Excel, duke përfshirë konvertimin në CSV, duke përdorur komanda të thjeshta dhe të drejtpërdrejta cURL. Duke përdorur fuqinë e komandave cURL dhe API-në e Aspose.Cells Cloud REST, ju mund të automatizoni procesin e konvertimit, të trajtoni skedarë të mëdhenj Excel dhe të arrini rezultate efikase dhe të besueshme.

Tani, ekzekutoni komandën e mëposhtme për të gjeneruar shenjën e hyrjes JWT:

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e&client_secret=1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të krijohet JWT, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të kthyer XLSX në CSV dhe për të ruajtur daljen në ruajtjen e cloud. Ju lutemi vini re se hyrja XLSX është tashmë e disponueshme në ruajtjen e resë kompjuterike.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/myDocument(1).xlsx?format=CSV&isAutoFit=false&onlySaveTable=false&outPath=converted.csv&checkExcelRestriction=true" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>"

konkluzioni

Pavarësisht nëse zgjidhni të përdorni Aspose.Cells Cloud SDK për Java ose përdorni komandat cURL me Aspose.Cells Cloud REST API, ju keni në dispozicion mjete të fuqishme për konvertimin Excel në CSV. Këto qasje ofrojnë fleksibilitet, shkallëzim dhe lehtësi integrimi, duke ju lejuar të konvertoni skedarët Excel në formatin CSV pa mundim. Prandaj, duke përdorur këto teknologji, ju mund të automatizoni procesin e konvertimit, të thjeshtoni rrjedhat tuaja të punës dhe të nxirrni të dhëna të vlefshme nga skedarët Excel në një format që është gjerësisht i pajtueshëm dhe lehtësisht i aksesueshëm.

Lidhje të ngjashme

Artikuj të ngjashëm

Ne rekomandojmë shumë të vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: