rtf në pdf

Konvertimi i dokumentit RTF në PDF duke përdorur C# .NET

Formati i tekstit të pasur (RTF) është një format skedari i përdorur gjerësisht për krijimin e dokumenteve që përmbajnë tekst të pasur, imazhe dhe elementë të tjerë formatimi. Megjithatë, në disa raste, mund t’ju duhet t’i konvertoni dokumentet tuaja RTF në PDF, qoftë për qëllime arkivimi, printimi ose shpërndarjeje. PDF është një format skedari popullor që pranohet gjerësisht në platforma dhe pajisje të ndryshme, duke e bërë atë një zgjedhje ideale për konvertimin e dokumenteve. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë arsyet pse mund t’ju duhet të konvertoni RTF në PDF dhe do t’ju tregojmë se si të kryeni procesin e konvertimit duke përdorur .NET Cloud SDK. Pavarësisht nëse jeni një zhvillues që kërkon të automatizojë procesin e konvertimit ose një përdorues jo teknik që duhet të konvertojë disa dokumente, ky artikull është për ju.

API për konvertimin e dokumentit RTF në PDF

Ekzistojnë gjithashtu disa shërbime të bazuara në cloud dhe API të disponueshme për këtë qëllim. Megjithatë, Aspose.Words Cloud për .NET, i cili ofron një mënyrë të thjeshtë dhe efikase për të kthyer skedarët RTF në PDF.

Është një API REST që mund të integrohet lehtësisht në aplikacionet tuaja .NET për të kryer operacione të ndryshme në dokumentet Word, duke përfshirë krijimin, modifikimin, konvertimin dhe manipulimin e tekstit. Me veçoritë e tij të fuqishme dhe dokumentacionin gjithëpërfshirës, Aspose.Words Cloud SDK për .NET është një zgjedhje e shkëlqyer për zhvilluesit që kërkojnë të automatizojnë procesin e konvertimit RTF në PDF. Prandaj, ju lutemi kërkoni ‘Aspose.Words-Cloud’ në menaxherin e paketave NuGet dhe klikoni butonin Shto paketën për të shtuar referencën e SDK në projektin .NET. Së dyti, merrni kredencialet e klientit tuaj nga pulti i Cloud.

Thjesht regjistrohuni nëse nuk keni një llogari ekzistuese përmes panelit të Cloud.

Konvertuesi RTF në PDF në internet duke përdorur C#

Ky seksion shpjegon hapat dhe detajet përkatëse se si të zhvilloni konvertuesin RTF në PDF në internet duke përdorur C# .NET.

// Për shembuj të plotë dhe skedarë të dhënash, ju lutemi shkoni te 
https://github.com/aspose-words-cloud/aspose-words-cloud-dotnet

// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
string clientID = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";

// krijoni objektin e konfigurimit duke përdorur ClinetID dhe detajet e sekretit të klientit
var config = new Aspose.Words.Cloud.Sdk.Configuration { ClientId = clientID, ClientSecret = clientSecret };
// inicializoni shembullin WordsApi
var wordsApi = new WordsApi(config);

// fut dokumentin e fjalës
string inputFile = "file-sample.rtf";
string format = "PDF";
string resultant = "output.pdf";

try
{
 // ngarkoni skedarin nga disku lokal
  using (var file = System.IO.File.OpenRead(inputFile))
  {
    var uploadFileRequest = new UploadFileRequest(file, inputFile);
    
    // ngarkoni skedarin në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike
    wordsApi.UploadFile(uploadFileRequest);
  }
  
  // krijoni objektin e kërkesës DocumentWithFormat
  var response = new GetDocumentWithFormatRequest(inputFile, format,outPath: resultant);
  
  // aktivizoni funksionimin e dokumentit
  wordsApi.GetDocumentWithFormat(response);

  // printoni mesazhin e suksesit nëse konvertimi është i suksesshëm
  if (response != null && response.Equals("OK"))
  {
    Console.WriteLine("RFT to PDF conversion successfull !");
    Console.ReadKey();
  }
}catch (Exception ex)
{
  Console.WriteLine("error:" + ex.Message + "\n" + ex.StackTrace);
}
Konvertuesi rtf në pdf

Imazhi: - Pamja paraprake e konvertimit të dokumentit RTF në PDF.

Le të zhvillojmë të kuptuarit rreth fragmentit të kodit të konvertimit.

var config = new Configuration { ClientId = clientID, ClientSecret = clientSecret };
var wordsApi = new WordsApi(config);

Krijoni një objekt të shembullit të konfigurimit dhe WordsApi ku kredencialet e klientit përdoren si argumente.

var response = new GetDocumentWithFormatRequest(inputFile, format: format, outPath: resultant);

Krijo një shembull të objektit GetDocumentWithFormat ku ne japim emrin e hyrjes RTF, formatin rezultues si PDF dhe emrin e dokumentit PDF rezultues si argumente.

wordsApi.GetDocumentWithFormat(response);

Tani, thirrni këtë metodë për të inicializuar operacionin e konvertimit RFT në PDF. PDF-ja që rezulton më pas ruhet në ruajtjen e resë kompjuterike.

Nëse e kapërcejmë argumentin outPath, PDF-ja rezultante do të kthehet në rrjedhën e përgjigjes.

Skedari hyrës RFT i përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga input-sample.rft.

Konvertoni dokumentin e tekstit të pasur në PDF duke përdorur komandat cURL

Një mënyrë tjetër për të kthyer RTF në PDF është duke përdorur komandat cURL. cURL është një mjet i linjës komanduese që ju lejon të transferoni të dhëna nga dhe te serverët duke përdorur protokolle të ndryshme, duke përfshirë HTTP, FTP dhe SMTP. Me cURL, ju mund të konvertoni lehtësisht skedarët RTF në PDF duke bërë kërkesa API në shërbimet e konvertuesit online RTF në PDF.

Në këtë artikull, ne do t’ju tregojmë se si të përdorni komandat cURL për të kthyer RTF në PDF, duke ofruar një udhëzues hap pas hapi që përfshin informacione të vlefshme për shërbimet e disponueshme online të konvertuesit RTF në PDF, si të vërtetoni me API-të e tyre dhe si për të kryer procesin e konvertimit duke përdorur komandat cURL.

Pra, hapi i parë është të gjeneroni shenjën e aksesit JWT (bazuar në kredencialet e klientit) duke përdorur komandën e mëposhtme:

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të kemi AccessToken, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme që ngarkon dokumentin hyrës RFT nga ruajtja e cloud dhe e konverton atë në formatin PDF. PDF-ja që rezulton ruhet gjithashtu në ruajtjen e resë kompjuterike.

curl -v "https://api.aspose.cloud/v4.0/words/{inputFile}?format=PDF&outPath={resultantFile}" \
-X GET \
-H "accept: application/octet-stream" \
-H "Authorization: Bearer {accessToken}"

Zëvendësoni {inputFile} me emrin e dokumentit hyrës RFT të pranishëm në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike, {accessToken} me kodin e qasjes JWT të krijuar më lart dhe {resultantFile} me emrin/shtegun për në skedarin PDF rezultues.

konkluzioni

Konvertimi i RTF në PDF është një kërkesë e zakonshme për shumë përdorues dhe ka disa mënyra për të arritur këtë qëllim, duke përfshirë përdorimin e C# .NET, shërbimet e bazuara në cloud dhe komandat cURL. Në këtë artikull, ne kemi eksploruar qasje të ndryshme në lidhje me konvertimin RTF në PDF, duke ofruar një udhëzues gjithëpërfshirës që përfshin udhëzime hap pas hapi dhe informacion të vlefshëm. Pavarësisht nëse jeni një zhvillues që kërkon të automatizojë procesin e konvertimit ose një përdorues jo teknik që duhet të konvertojë disa dokumente, ky artikull ofron një sërë zgjidhjesh që do të plotësojnë nevojat tuaja.

Lidhje të dobishme

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: