excel në json

Konvertoni Excel në JSON duke përdorur C# .NET

Në botën e sotme të biznesit me ritme të shpejta, menaxhimi efikas i të dhënave është çelësi për të qëndruar përpara konkurrencës. Prandaj, të dhënat janë bërë një mall i vlefshëm dhe menaxhimi i duhur i tyre është vendimtar për organizatat e të gjitha madhësive. Një aspekt i rëndësishëm i menaxhimit të të dhënave është konvertimi i të dhënave, i cili përfshin transformimin e të dhënave nga një format në tjetrin për t’i bërë ato më të përdorshme dhe të aksesueshme. Me rritjen e kërkesës për konvertimin e të dhënave, është bërë e domosdoshme që zhvilluesit të kenë një zgjidhje të besueshme dhe efikase që mund të trajtojë një gamë të gjerë detyrash konvertimi. Ky blog teknik do të prezantojë një zgjidhje moderne për konvertimin ExcelJSON dhe do të përshkruajë veçoritë, përfitimet dhe aftësitë e tij, duke ofruar një përmbledhje të plotë të kësaj zgjidhjeje dhe aplikimeve të saj.

Hyrje në API të konvertimit të Excel në JSON

Një nga aspektet më të rëndësishme të menaxhimit të të dhënave është konvertimi i të dhënave nga një format në tjetrin, dhe këtu hyn Aspose.Cells Cloud SDK për .NET. Me veçoritë e tij të fuqishme dhe fleksibël, ky API i bazuar në renë kompjuterike ofron një të thjeshtë dhe zgjidhje efikase për konvertimin e spreadsheets Excel në format JSON. Pavarësisht nëse je një zhvillues softuerësh që kërkon të automatizojë detyrat e konvertimit të të dhënave, ose një përdorues biznesi që ka nevojë të konvertojë shpejt fletëllogaritësit për përdorim në ueb ose aplikacione celulare, Aspose.Cells Cloud SDK për .NET ofron një të besueshme dhe të përshtatshme zgjidhje. Ne do të eksplorojmë më tej aftësitë e API-së dhe do të tregojmë hapat për të kryer me lehtësi një konvertim Excel në JSON.

Për të përdorur SDK-në, duhet të shtojmë referencën e saj si një paketë NuGet. Kërkoni “Aspose.Cells-Cloud” në menaxherin e paketave NuGet dhe shtoni paketën.

Aspose.Reja e qelizave

Imazhi 1: - Paketa Aspose.Cells Cloud NuGet.

Për më tepër, ne gjithashtu duhet të kemi një llogari të panelit të Cloud. Në rast se nuk keni një llogari ekzistuese, ju lutemi krijoni një llogari falas në Cloud Dashboard duke përdorur adresën e vlefshme të emailit dhe merrni kredencialet tuaja të personalizuara të klientit.

Excel në JSON duke përdorur C#

Ky seksion shpjegon të gjitha detajet e nevojshme se si të konvertohet Excel në JSON duke përdorur fragmentin e kodit C#. Ki parasysh se ky shembull përdor fletën e punës input.xls.

excel në json

Imazhi 2: - Pamja paraprake e konvertimit të Excel në JSON.

// Për shembuj të plotë dhe skedarë të dhënash, ju lutemi shkoni te 
https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-dotnet/

// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
string clientID = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
    
// krijoni shembullin e CellsApi duke ofruar detaje ClientID dhe ClientSecret
CellsApi instance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

// Emri i skedarit hyrës Excel
string name = "input.xls";
// Formati për skedarin rezultues
string format = "JSON";

// emri i skedarit që rezulton
string resultantFile = "Converted.json";
    
try
{
  // ngarkoni skedarin nga disku lokal
  using (var file = System.IO.File.OpenRead(name))
  {

    // inicializoni operacionin e konvertimit
    var response = instance.CellsWorkbookPutConvertWorkbook(file, format: format, outPath: resultantFile);
        
    // printoni mesazhin e suksesit nëse konvertimi është i suksesshëm
    if (response != null && response.Equals("OK"))
    {
      Console.WriteLine("Excel to JSON successfully converted !");
      Console.ReadKey();
    }
  }
catch (Exception ex)
{
  Console.WriteLine("error:" + ex.Message + "\n" + ex.StackTrace);
}

Tani le të përpiqemi të kuptojmë fragmentin e kodit të mësipërm:

CellsApi instance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

Krijoni një shembull të CellsApi ndërsa kaloni kredencialet e klientit si argumente.

var file = System.IO.File.OpenRead(name)

Lexoni fletën hyrëse të Excel-it duke përdorur metodën OpenRead(…) të klasës System.IO.File.

instance.CellsWorkbookPutConvertWorkbook(file, format: format, outPath: resultantFile); 

Thirrni metodën për të kryer konvertimin Excel në JSON dhe ruani daljen në ruajtjen në renë kompjuterike.

XLS në JSON duke përdorur komandat cURL

Ne e kuptojmë se cURL është një mjet i linjës së komandës për të hyrë në API-të REST, duke e bërë atë një mjet thelbësor për zhvilluesit dhe profesionistët e IT. Me cURL, ne mund të bëjmë kërkesa HTTP për REST API, të marrim të dhëna nga serverët dhe të kryejmë detyra të ndryshme. Tani në këtë seksion, ne do të konvertojmë XLS në JSON duke përdorur komandat cURL.

Tani, si parakusht, ne fillimisht duhet të gjenerojmë një shenjë hyrjeje JWT (bazuar në kredencialet e klientit) duke përdorur komandën e mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Komanda e mëposhtme pret që hyrja XLS të jetë e disponueshme në ruajtjen e cloud dhe pas konvertimit, ne do ta ruajmë atë në diskun lokal.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/output.xls?format=JSON&isAutoFit=false&onlySaveTable=false&checkExcelRestriction=true" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>
-o "Converted.json"

Në rast se duhet të ngarkojmë hyrjen XLS nga ruajtja në renë kompjuterike dhe pas konvertimit në JSON, duhet ta ruajmë drejtpërdrejt daljen në të njëjtën hapësirë ruajtëse në renë kompjuterike, atëherë ju lutemi provoni të përdorni komandën e mëposhtme.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/output.xls?format=JSON&isAutoFit=false&onlySaveTable=false&outPath=converted.json&checkExcelRestriction=true" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>

Këshillë e shpejtë

Duke kërkuar për konvertues Excel në JSON falas! Ju lutemi provoni të përdorni [Excel Converter] tonë në linjë (https://products.aspose.app/cells/conversion).

Vërejtjet përfundimtare

Si përfundim, Aspose.Cells Cloud SDK për .NET është një zgjidhje e fuqishme dhe fleksibël për konvertimin e fletëllogarive të Excel në formatin JSON. Me arkitekturën e tij të bazuar në renë kompjuterike, ndërfaqen e lehtë për t’u përdorur dhe veçoritë e avancuara, kjo API ofron një mënyrë të përshtatshme dhe efikase për të kryer detyrat e konvertimit të të dhënave, pavarësisht nëse jeni një zhvillues softuerësh apo përdorues biznesi. Pavarësisht nëse keni nevojë të konvertoni një fletëllogaritëse të vetme ose disa fletëllogaritëse njëkohësisht, Aspose.Cells Cloud SDK për .NET ofron një zgjidhje të besueshme dhe efikase. Duke përdorur këtë API, ju mund të thjeshtoni detyrat tuaja të konvertimit të të dhënave, të kurseni kohë dhe burime dhe të përqendroheni në aspekte më të rëndësishme të biznesit tuaj.

Ne rekomandojmë shumë të eksploroni Dokumentacionin e produktit, i cili përmban një koleksion të madh temash që shpjegojnë veçori të tjera emocionuese të API-së. Së fundi, nëse hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, ose keni ndonjë pyetje të lidhur, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni përmes [Forumit të Mbështetjes së Produkteve] falas.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: