excel në html

Konvertoni Excel në HTML duke përdorur C# .NET

Tabelat Excel përdoren gjerësisht për ruajtjen dhe analizën e të dhënave, por ato mund të jenë të vështira për t’u aksesuar dhe parë në internet. Zgjidhja për këtë problem është konvertimi i fletëllogaritjeve të Excel në tabela HTML, të cilat janë lehtësisht të aksesueshme dhe të dukshme në ueb. Me Aspose.Cells Cloud, ky proces është bërë edhe më i lehtë dhe më efikas. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë se si të përdorim Aspose.Cells Cloud për të kthyer fletët e Excel-it në tabela HTML dhe do të eksplorojmë përfitimet e tjera të përdorimit të kësaj zgjidhjeje për kërkesat tuaja të konvertimit. Pavarësisht nëse jeni një zhvillues ose një përdorues fundor, ky artikull është krijuar për t’ju ofruar informacionin që ju nevojitet për të filluar me konvertimin Excel në HTML.

API për konvertimin e Excel në ueb

Shijoni integrimin pa probleme, veçoritë e përparuara dhe aftësitë e konvertimit të shpejtë të Aspose.Cells Cloud. Është një API i bazuar në renë kompjuterike që ofron një zgjidhje të thjeshtë dhe efikase për konvertimin e fletëllogaritjeve të Excel në tabela HTML. Konvertoni tabelat XLS dhe XLSX në HTML me vetëm disa rreshta kodi, duke eliminuar të gjithë nevojën për futjen manuale të të dhënave dhe duke liruar kohën tuaj për detyra më të rëndësishme. Pra, pavarësisht nëse keni nevojë të publikoni të dhëna në internet, t’i ndani ato me ekipin tuaj ose të automatizoni rrjedhën tuaj të punës, Aspose.Cells Cloud ofron një zgjidhje fleksibël dhe të shkallëzueshme për nevojat tuaja të konvertimit të Excel në HTML.

Tani, sipas qëllimit të këtij artikulli, ne duhet të shtojmë Aspose.Cells Cloud SDK për .NET referencë si një paketë NuGet në zgjidhjen tonë C# .NET. Kërkoni “Aspose.Cells-Cloud” në menaxherin e paketave NuGet dhe shtoni paketën.

Aspose.Reja e qelizave

Imazhi 1: - Paketa Aspose.Cells Cloud NuGet.

Për më tepër, për të përdorur aftësitë e API-së, duhet të kemi gjithashtu një llogari në panelin e kontrollit Cloud. Nëse nuk jeni abonuar tashmë, ju lutemi krijoni një llogari falas mbi Paneli i resë kompjuterike duke përdorur adresën e vlefshme të emailit dhe merrni kredencialet tuaja të personalizuara të klientit.

Shikoni Spreadsheet në internet duke përdorur C#

Le të diskutojmë hapat se si funksioni i tabelave në internet mund të realizohet duke përdorur C# .NET.

excel në html

Imazhi 2: - Pamja paraprake e konvertimit të Excel në Web.

Përdorni lidhjen e mëposhtme për të shkarkuar mostrën e fletës së punës Excel (myDocument.xlsx) përdorur në shembullin e mësipërm.

// Për shembuj të plotë dhe skedarë të dhënash, ju lutemi vizitoni 
https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-dotnet/

// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
string clientID = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
    
// krijoni shembullin e CellsApi duke ofruar detaje ClientID dhe ClientSecret
CellsApi instance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

// Fut librin e punës në Excel
string name = "myDocument.xlsx";
/
/ Format for resultant file
string format = "HTML";

// Emri i skedarit HTML që rezulton
string resultantFile = "Converted.html";
    
try
{
  // ngarkoni skedarin nga disku i sistemit lokal
  using (var file = System.IO.File.OpenRead(name))
  {

    // inicializoni operacionin e konvertimit
    var response = instance.CellsWorkbookPutConvertWorkbook(file, format: format, outPath: resultantFile);
        
    // Mesazh suksesi nëse konvertimi ka përfunduar
    if (response != null && response.Equals("OK"))
    {
      Console.WriteLine("Excel to HTML Conversion successfull !");
      Console.ReadKey();
    }
  }
catch (Exception ex)
{
  Console.WriteLine("error:" + ex.Message + "\n" + ex.StackTrace);
}

Le të kuptojmë fragmentin e kodit të mësipërm:

CellsApi instance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

Krijoni një objekt të CellsApi ku ne kalojmë kredencialet e klientit si argumente.

var file = System.IO.File.OpenRead(name)

Lexoni fletën hyrëse të Excel-it duke përdorur metodën OpenRead(…) të klasës System.IO.File.

instance.CellsWorkbookPutConvertWorkbook(file, format: format, outPath: resultantFile); 

Kjo metodë aktivizon operacionin e konvertimit të Excel në HTML dhe ruan HTML-në që rezulton në ruajtjen e resë kompjuterike.

Excel në HTML Online duke përdorur komandat cURL

Konvertimi i Excel në HTML mund të arrihet duke përdorur komandat cURL, të cilat ju lejojnë të ndërveproni me Aspose.Cells Cloud API dhe të kryeni operacione të ndryshme, duke përfshirë konvertimin Excel në HTML. Këtu është një shembull i thjeshtë se si të konvertohet një spreadsheet Excel në HTML duke përdorur komandat cURL:

 1. Ngarkoni fletëllogaritën tuaj të Excel në një platformë ruajtjeje në re, të tilla si Google Drive ose Dropbox.
 2. Merrni një çelës API nga Aspose.Cells Cloud, i cili do të përdoret për të vërtetuar kërkesat tuaja API.
 3. Gjeneroni kodin e aksesit JWT bazuar në kredencialet e klientit duke përdorur komandën e mëposhtme.
curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"
 1. Tani përdorni komandën e mëposhtme cURL për të kthyer tabelën tuaj Excel në HTML:
curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/myDocument(1).xlsx?format=HTML&isAutoFit=true&onlySaveTable=false&outPath=resultant.html&checkExcelRestriction=true" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>"
 1. Pasi komanda cURL të ekzekutohet, HTML-ja që rezulton ruhet në ruajtjen e resë kompjuterike.

 2. Tani, në vend të ruajtjes së resë kompjuterike, nëse na duhet të ruajmë HTML në diskun lokal, ju lutemi provoni të përdorni komandën e mëposhtme cURL:

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/myDocument(1).xlsx?format=HTML&isAutoFit=true&onlySaveTable=false&checkExcelRestriction=false" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o "resultant.html"

Provoni të përdorni aplikacionin tonë falas në internet Excel Converter.

Vërejtjet përfundimtare

Si përfundim, konvertimi i spreadsheets Excel në tabela HTML është një detyrë e zakonshme për shumë biznese dhe organizata, dhe Aspose.Cells Cloud ofron një zgjidhje të fuqishme dhe fleksibël për nevojat e tyre. Duke përdorur Aspose.Cells Cloud SDK për. Për më tepër, Aspose.Cells Cloud ofron një sërë veçorish, duke përfshirë mbështetjen për gjuhë të shumta programimi, integrimin me platformat e njohura të ruajtjes së cloud dhe një ndërfaqe miqësore për përdoruesit, duke e bërë atë një zgjidhje ideale për bizneset dhe organizatat e të gjitha madhësive. Pavarësisht nëse keni nevojë të publikoni të dhëna në internet, t’i ndani ato me ekipin tuaj ose të automatizoni rrjedhën tuaj të punës, Aspose.Cells Cloud ofron një zgjidhje të besueshme dhe të shkallëzueshme për nevojat tuaja të konvertimit të Excel në HTML.

Ne rekomandojmë gjithashtu të eksploroni Dokumentacionin e produktit, pasi përmban një koleksion temash që shpjegojnë veçori të tjera emocionuese të API-së. Së fundi, nëse hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni përmes [Forumit të Mbështetjes së Produkteve] falas.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: