filigran excel

Si të futni filigranë në Excel (XLS, XLSX) duke përdorur C#

Excel është një mjet tepër i fuqishëm për analizimin e të dhënave dhe gjenerimin e raporteve, por ndërsa librat tuaj të punës rriten në madhësi dhe kompleksitet, mund të bëhet e vështirë t’i menaxhoni dhe ndani ato në mënyrë efikase. Skedarët e mëdhenj Excel mund të zënë hapësirë të vlefshme ruajtëse, të ngadalësojnë kompjuterin tuaj dhe ta bëjnë më të vështirë bashkëpunimin me të tjerët. Këtu hyn kompresimi i librave tuaj të punës në Excel. Duke zvogëluar madhësinë e skedarit, mund ta bëni më të lehtë ruajtjen, ndarjen dhe punën me skedarët tuaj Excel, pa sakrifikuar asnjë nga të dhënat ose funksionalitetin që ju nevojitet. Në këtë artikull, ne do të mësojmë hapat se si të kompresoni librat e punës në Excel dhe të zvogëloni madhësinë e skedarit duke përdorur C# .NET & Rest API.

API për të kompresuar skedarin Excel

Një nga opsionet për të kompresuar librat e punës në Excel është përdorimi i Aspose.Cells Cloud API. Aspose.Cells Cloud ofron një mënyrë të thjeshtë dhe të fuqishme për të punuar me skedarët Excel në renë kompjuterike, duke përfshirë aftësinë për t’i kompresuar ato për të zvogëluar madhësinë e tyre. Me Aspose.Cells Cloud, mund të kompresoni librat tuaj të punës në Excel duke përdorur një sërë algoritmesh kompresimi ose të specifikoni nivelin e kompresimit. Këto aftësi ju japin një kontroll më të madh mbi procesin e kompresimit. Dhe për shkak se Aspose.Cells Cloud është një zgjidhje e bazuar në renë kompjuterike, ju mund të kompresoni skedarët tuaj Excel nga kudo, pa pasur nevojë të instaloni ndonjë softuer në kompjuterin tuaj lokal.

Për më tepër, përdorimi i një SDK është mënyra më e mirë për të shpejtuar zhvillimin. Një SDK kujdeset për detajet e nivelit të ulët dhe ju lejon të përqendroheni në detyrat tuaja të projektit. Pra, sipas qëllimit të këtij artikulli, ne do të shtojmë referencën e Aspose.Cells Cloud SDK për .NET në projektin tonë. Pra, ju lutemi kërkoni Aspose.Cells-Cloud në menaxherin e paketave NuGet dhe klikoni butonin “Shto paketën”. Për më tepër, ne gjithashtu duhet të krijojmë një llogari mbi Pult duke përdorur një adresë të vlefshme emaili.

Kompresoni Excel duke përdorur C#

Më poshtë është dhënë një copë kodi për të kompresuar madhësinë e skedarit Excel duke përdorur C# .NET.

// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
string clientID = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";

// krijoni shembullin CellsApi ndërsa kaloni ClientID dhe ClientSecret
LightCellsApi lightCellsApi = new LightCellsApi(clientID, clientSecret);

// Fut librin e punës Excel në diskun lokal
string input_Excel = "input.xls";

// krijoni IDictionary ku do të shtojmë skedar Excel si elementë
IDictionary<string, Stream> mapFiles = new Dictionary<string, Stream>();
mapFiles.Add(input_Excel, File.OpenRead(@input_Excel));

// thirrni API-në për të kompresuar skedarin Excel
Aspose.Cells.Cloud.SDK.Model.FilesResult filesResult = lightCellsApi.PostCompress(mapFiles, 1,false);

// printimi i mesazhit të suksesit nëse kompresimi është i suksesshëm
if (filesResult != null && filesResult.Equals("OK"))
{
    Console.WriteLine("Compress Excel file operation completed successfully!");
    Console.ReadKey();
}

Më poshtë janë dhënë detajet e pjesës së kodit të mësipërm:

LightCellsApi lightCellsApi = new LightCellsApi(clientID, clientSecret);

Krijoni një objekt të klasës LightCellsApi ndërsa kaloni kredencialet e klientit si argumente.

vIDictionary<string, Stream> mapFiles = new Dictionary<string, Stream>();
mapFiles.Add("source.xlsx", File.OpenRead(@"source.xlsx"));

Krijoni një objekt IDictionary ku lexojmë dhe shtojmë skedarët hyrës Excel nga ruajtja lokale.

Aspose.Cells.Cloud.SDK.Model.FilesResult filesResult = lightCellsApi.PostCompress(mapFiles, 1,false);

Thirrni API-në për të kompresuar skedarin Excel dhe ne kemi specifikuar Nivelin e Kompresimit si ‘1’.

Libri i punës i Excel-it hyrës i përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga input.xls.

Zvogëloni madhësinë e skedarit në Excel duke përdorur komandat cURL

Një mënyrë tjetër për të kompresuar librat e punës në Excel është përdorimi i komandave cURL me Aspose.Cells Cloud API. Kjo qasje ofron disa përfitime, të tilla si aftësia për të automatizuar procesin e kompresimit duke përdorur skriptet dhe skedarët e grupit, dhe aftësinë për të integruar funksionalitetin e kompresimit drejtpërdrejt në aplikacionet tuaja softuerike. Me komandat Aspose.Cells Cloud dhe cURL, ju mund t’i kompresoni librat e punës në Excel shpejt dhe lehtë, duke përdorur një gamë të gjerë nivelesh kompresimi për të arritur ekuilibrin optimal të madhësisë dhe cilësisë së skedarit.

Tani, pasi të kemi instaluar cURL në sistemin tuaj, gjeneroni një AccessToken bazuar në kredencialet e klientit tuaj:

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Tani, ekzekutoni komandën e mëposhtme për të kompresuar skedarin Excel në madhësi më të vogël:

curl -v "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/compress?CompressLevel=1&checkExcelRestriction=true" \
-X POST \
-H  "accept: application/json" \
-H  "authorization: Bearer {accessToken}" \
-H  "Content-Type: multipart/form-data" \
-d  "File":{"excelFile"}

Zëvendësoni {excelFile} me emrin e skedarit hyrës Excel në ruajtjen e resë kompjuterike Zëvendëso “{accessToken}” me shenjën e aksesit të krijuar më sipër

  • Mund të shkarkojmë gjithashtu skedarin e ngjeshur në diskun lokal duke përdorur argumentin –o.

Vërejtjet përfundimtare

Si përfundim, kompresimi i librave të punës në Excel është një detyrë thelbësore që mund të ndihmojë në kursimin e hapësirës në disk dhe zvogëlimin e trafikut të rrjetit kur punoni me sasi të mëdha të dhënash. Me komandat Aspose.Cells Cloud dhe cURL, ju keni në dispozicion një grup mjetesh të fuqishme dhe fleksibël për ta përmbushur këtë detyrë shpejt dhe me efikasitet. Pavarësisht nëse preferoni të përdorni Aspose.Cells Cloud SDK për .NET ose të punoni drejtpërdrejt me komandat cURL, mund t’i kompresoni librat e punës në Excel në një madhësi më të vogël pa kompromentuar cilësinë. Pra, pse të mos e provoni sot dhe të shihni se sa hapësirë në disk dhe gjerësi bande mund të kurseni?

Lidhje të dobishme

Artikuj të rekomanduar

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: