Konvertimi i dokumenteve Word në imazhe TIFF duke përdorur Ruby.

Si të konvertohet Word në TIFF – Konvertuesi online Doc në TIFF

Si të konvertoni Word në TIFF – Konvertuesi falas në internet Docx në TIFF

Vështrim i përgjithshëm

Formati i dokumentit Microsoft Word (DOCX, DOC) ka një bollëk përfitimesh pasi ofron redaktueshmëri, përputhshmëri, bashkëpunim, aftësi formatimi, lehtësi në përdorim dhe produktivitet, duke e bërë atë një zgjedhje popullore për detyrat e përpunimit të dokumenteve . Në fakt, formati i dokumentit Word është një burim i vlefshëm për bizneset dhe organizatat që kanë nevojë të krijojnë, modifikojnë dhe ndajnë dokumente. Megjithatë, TIFF (Formati i skedarit të imazhit të etiketuar) është një format i përdorur gjerësisht për ruajtjen e imazheve raster, duke përfshirë fotografitë dhe dokumentet e skanuara. Një nga qëllimet kryesore të TIFF është të sigurojë një format fleksibël dhe të fortë për shkëmbimin dhe arkivimin e imazheve me cilësi të lartë. Kompresimi pa humbje, cilësia e lartë, shkathtësia, arkivimi afatgjatë dhe ndërveprueshmëria janë ndër përfitimet e tij kryesore.

Pra, konvertimi i një dokumenti Word në imazhe TIFF ofron disa përfitime, duke përfshirë ruajtjen e imazhit, pajtueshmërinë, lehtësinë e printimit dhe manipulimit, arkivimin e dokumenteve dhe kursimin e hapësirës.

Çfarë është API e konvertimit nga Word në TIFF?

Aspose.Words Cloud është një zgjidhje e përpunimit të dokumenteve të bazuara në renë kompjuterike që ofron aftësitë e krijimit, modifikimit dhe konvertimit të dokumenteve në renë kompjuterike. API mbështet formate të shumta skedarësh, duke përfshirë Microsoft Word (DOC, DOCX), PDF, HTML dhe më shumë. Në mënyrë të ngjashme, ai është gjithashtu i aftë të konvertojë imazhe Word DOCX në TIFF, duke siguruar një kompresim pa humbje dhe cilësi të lartë imazhi, pasi i bën ato ideale për printime fotografish.

Si të instaloni Ruby Cloud SDK

Pasi të konfigurohet koha e funksionimit rubin, hapi i parë në përdorimin e SDK është instalimi i tij. Është i disponueshëm për shkarkim përmes RubyGem (rekomandohet) dhe GitHub. Por, përpara se të vazhdojmë me instalimin e SDK-së, duhet të kemi të instaluara në sistemin tonë paketat e mëposhtme të varësisë.

# Following are the runtime dependencies to setup aspose_words_cloud
faraday 1.4.3 >= 1.4.1
marcel 1.0.1 >= 1.0.0
multipart-parser 0.1.1 >= 0.1.1
# Development dependencies is
minitest 5.14.4 ~> 5.11, >= 5.11.3

Tani, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme në terminal për të kryer një instalim të shpejtë të asposewordscloud gem.

gem 'aspose_words_cloud', '~> 22.3'
# or install directly
gem install aspose_words_cloud

Tani hapi tjetër i rëndësishëm është të merrni detajet ClientID dhe ClientSecret duke vizituar Aspose.Cloud dashboard. Nëse nuk keni një llogari ekzistuese, thjesht regjistrohuni duke përdorur lidhjen krijo llogari të re dhe jepni një adresë të vlefshme emaili. Tani, ne jemi mirë të fillojmë me operacionin e konvertimit Word në TIFF.

Konvertimi nga fjala në TIFF në Ruby

Seksioni vijues shpjegon hapat se si të konvertohet një Word në TIFF në një aplikacion rubin.

  1. Hapi i parë është krijimi i variablave rubin që mbajnë detajet ClientID dhe ClientSecret (siç përmendet në Aspose Cloud Dashboard).
  2. Së dyti, krijoni objektin e konfigurimit AsposeWordsCloud dhe kaloni ClientID, detajet ClientSecret si argumente.
  3. Hapi i tretë është krijimi i një shembulli të klasës WordsAPI
  4. Tani duhet të ngarkojmë dokumentin hyrës të Word në ruajtjen e resë kompjuterike duke përdorur metodën UploadFileRequest().
  5. Së fundi, konvertoni DOCX në imazhin TIFF duke përdorur metodën saveastiff (..) e cila merr si argument objektin SaveAsTiffRequest
# Ngarkoni perlë, Për listën e plotë ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-words-cloud/aspose-words-cloud-ruby
require 'aspose_words_cloud'
# Si të konvertohet Word në TIFF në mënyrë programore.
# Merrni kredencialet e AppKey dhe AppSID nga https://dashboard.aspose.cloud/applications
@AppSID = "###-######-####-####-##########"
@AppKey = "###############################"
# Lidhni vetitë e konfigurimit me WordsApi
AsposeWordsCloud.configure do |config|
config.client_data['ClientId'] = @AppSID
config.client_data['ClientSecret'] = @AppKey
end
# Krijo një shembull të WordsApi
@words_api = WordsAPI.new
# Fut skedarin Word
@fileName = "sample.docx"
# Formati përfundimtar i skedarit
@format = "tiff"
@destName = "word-to-tiff.tiff"
# Ngarko dokumentin origjinal në "Cloud Storage".
@words_api.upload_file UploadFileRequest.new(File.new(@fileName, 'rb'), @fileName, nil)
@save_options = TiffSaveOptionsData.new(
{
:SaveFormat => @format,
:FileName => @destName
})
# Ruani parametrat e kërkesës për konvertim të dokumentit.
@request = SaveAsTiffRequest.new(@fileName, @save_options, nil, nil, nil, nil, nil)
@out_result = @words_api.save_as_tiff(@request)
# Printoni përgjigjen e rezultatit në tastierë
puts(“Word successfully converted to TIFF file” + (@out_result).to_s )
# Shembull i konvertimit të End Word.

Pasi kodi të ekzekutohet me sukses, një fjalë-to-tiff.tiff rezultuese do të ruhet në ruajtjen e resë kompjuterike.

DOC në TIFF duke përdorur komandat cURL

Konvertimi DOC në TIFF duke përdorur komandat cURL ju lejon të konvertoni dokumentet e Microsoft Word (DOC, DOCX) në imazhe TIFF. Ky konvertim kryhet duke bërë kërkesa API në Aspose.Words Cloud, duke përdorur komandat cURL. API pranon skedarin DOC ose DOCX si hyrje dhe kthen imazhin TIFF që rezulton. Duke qenë se komandat cURL mund të ekzekutohen nga terminali i linjës së komandës, ai mundëson automatizimin e procesit të plotë të konvertimit. Gjithashtu, komandat cURL të përdorura për konvertimin do të ndryshojnë në varësi të API-së specifike që përdoret, por zakonisht përfshin dërgimin e një kërkese HTTP në API me dokumentin hyrës dhe parametrat e tjerë të nevojshëm, dhe marrjen e imazhit TIFF që rezulton në përgjigje.

Tani, si një parakusht për këtë qasje, ne fillimisht duhet të gjenerojmë një token JWT bazuar në kredencialet tona të personalizuara të klientit.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e&client_secret=1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të jetë krijuar token, ju lutemi përdorni komandën e mëposhtme për të kthyer DOC në imazh TIFF. Ju lutemi vini re, kjo komanda pret që fjala hyrëse (DOC) të jetë tashmë e disponueshme në ruajtjen e resë kompjuterike. Pas konvertimit të suksesshëm, TIFF rezultante ruhet gjithashtu në ruajtjen e cloud.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v4.0/words/input.doc?format=TIFF&outPath=converted.tiff" \
-H  "accept: application/octet-stream" \
-H  "Authorization: Bearer <JWT Token>"

SHËNIM:- Po kërkoni një konvertues në internet Word në TIFF? Ju lutemi provoni të përdorni [Konvertuesin Falas Online] (https://products.aspose.app/words/conversion)

konkluzioni

Në këtë artikull, ne kemi diskutuar detajet për konvertimin e dokumenteve Word në imazhe TIFF, pasi është një nevojë e zakonshme nga bizneset dhe organizatat që punojnë me një vëllim të madh dokumentesh. Duke shfrytëzuar fuqinë e Ruby dhe fleksibilitetin e Aspose.Words Cloud, është bërë e mundur që të automatizohet i gjithë procesi i konvertimit. Kjo përfundimisht redukton kohën dhe përpjekjen e nevojshme për të konvertuar vëllimet e mëdha të dokumenteve.

Për t’i lehtësuar më shumë përdoruesit tanë, kodi i plotë burimor i Ruby Cloud SDK publikohet në magazina GitHub. Gjithashtu, ne rekomandojmë të eksploroni udhëzuesin e zhvilluesit për të mësuar rreth veçorive të tjera emocionuese të API-së. Për më tepër, mund të konsideroni gjithashtu përdorimin e API-së përmes një SwaggerUI Interface direkt brenda një shfletuesi uebi.

Së fundi, në rast se keni ndonjë pyetje ose sugjerim, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni përmes mbështetjes sonë falas të produktit forum.

Tema të ngjashme

Ne rekomandojmë shumë të vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar rreth: