Zhvilloni konvertuesin Word në PDF në internet duke përdorur Ruby Cloud SDK. Kryeni DOCX në PDF ose DOC në PDF në internet

Si të konvertohet docx në pdf? | Konvertuesi më i mirë i fjalës në pdf | Aspose.Words Cloud Ruby SDK.

Si të konvertoni docx në pdf - Konvertuesi kryesor i fjalës në pdf

Vështrim i përgjithshëm

DOCX është një format i njohur për dokumentet e Microsoft Word dhe u prezantua me Microsoft Word 2007. Docx bazohet në XML të hapur dhe skedarët Docx mund të hapen me Word 2007. Ndërsa, PDF është një Formati i Dokumentit Portativ për përfaqësimin e dokumenteve. Është një format skedari i gjithanshëm i zhvilluar nga Adobe Systems dhe mund të ketë çdo numër shkronjash dhe imazhesh. Ai siguron një mënyrë të thjeshtë dhe të besueshme për të krijuar, paraqitur skedarë dokumentesh dhe transferim të prodhimit të gatshëm për printer.

Dëshironi të konvertoni një skedar DOCX në një skedar PDF? Shumë aplikacione për përpunimin e dokumenteve të tekstit ofrojnë aftësinë për të kthyer Word në formatin e skedarit Pdf. Por i gjithë ky proces kërkon një përpjekje për të instaluar një aplikacion si dhe koston e licencimit. Por pse të paguani për të gjithë licencimin e produktit kur ju duhet të kryeni vetëm një operacion të vetëm. Për më tepër, operacionet e konvertimit në masë nuk mund të kryhen me një softuer të tillë të disponueshëm në treg. Në të gjitha këto raste, Aspose.Words Cloud API hyn në veprim për të kryer një përpunim të lehtë dhe të shpejtë të formatit të skedarit.

Aplikacioni Aspose.Words DOCX në konvertues PDF konverton menjëherë skedarët tuaj DOCX në formatin PDF me ndihmën e Ruby SDK me burim të hapur. Këto SDK dhe mjete mbahen nga zhvilluesit në Aspose.Words dhe ofrojnë mënyrën më të lehtë për të integruar Aspose.Words Cloud API me aplikacionin tuaj. Mund t’i konvertoni lehtësisht skedarët tuaj DOCX në skedar PDF me këtë mjet falas Ruby SDK. Aspose.Words ju ndihmon të konvertoni dokumentet DOCX në PDF menjëherë me besnikëri të lartë. Duke përdorur Aspose Cloud REST API është e mundur të kryhet përpunimi i avancuar i formatit të skedarit. Për më tepër, në fund të kësaj faqeje mund të gjeni një shembull të gjeneruar të gatshëm për përdorim të kodit cURL.

Aspose mbështet shumë opsione për integrimin e automatizimit të dokumenteve në aplikacione të disa platformave dhe gjuhëve të programimit. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë në detaje temat e mëposhtme. Le të eksplorojmë.

API për konvertimin e DOC në PDF

Konvertuesi i dokumenteve Aspose.Words ju lejon të konvertoni skedarët tuaj nga DOCX në PDF me cilësi të lartë. Aspose.Words Cloud API mbështet shumë formate të ndryshme skedarësh si DOC, DOCX, DOCM, DOTX, RTF, ODT, OTT dhe shumë të tjera. Është një zgjidhje emocionuese për të krijuar, manipuluar dhe transformuar formatet kryesore të dokumenteve Word duke përdorur teknologjinë e konvertimit aspose. Do të merrni shpejt rezultate shumë të sakta të konvertimit.

Me ndihmën e këtij API, ne mund të kryejmë operacione nga Word në PDF, si dhe të konvertojmë në formate të tjera pa përdorur automatizimin MS Office ose ndonjë varësi tjetër. Për të lehtësuar klientët tanë, SDK-të specifike të gjuhëve programuese u zhvilluan në mënyrë që të mund të përdorni API-në pikërisht brenda kodit të aplikacionit tuaj. Në këtë artikull, theksi ynë është në Aspose.Words Cloud SDK për Ruby duke u mundësuar zhvilluesve të Ruby të zbatojnë aftësitë e përpunimit të dokumenteve Word në aplikacionet Ruby shpejt dhe me lehtësi, me kosto fillestare zero.

Si të instaloni Aspose.Words Ruby SDK?

Për të përdorur Ruby SDK për të komunikuar me Aspose.Words Cloud REST API, së pari duhet ta instalojmë në sistemin tonë. Ruby SDK është i disponueshëm për t’u shkarkuar me kosto fillestare zero si RubyGem (rekomandohet) dhe nga GitHub. Pasi të keni konfiguruar Ruby Runtime, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme në terminal për të kryer instalimin e shpejtë dhe të lehtë në një aplikacion Ruby për konvertuesin word docx në pdf.

gem 'aspose_words_cloud', '~> 22.3'
# or install directly
gem install aspose_words_cloud

Por, përpara se të vazhdoni me instalimin e Aspose.Words Cloud SDK për Ruby 2.6 ose më vonë, duhet të instaloni paketat e mëposhtme të varësisë në sistemin tuaj.

# Following are the runtime dependencies to setup aspose_words_cloud
faraday 1.4.3 >= 1.4.1
marcel 1.0.1 >= 1.0.0
multipart-parser 0.1.1 >= 0.1.1
# Development dependencies is
minitest 5.14.4 ~> 5.11, >= 5.11.3

Kjo SDK për Ruby mbështet më shumë se 20 formate të lidhura me dokumente me akses të plotë për lexim dhe shkrim. Për më shumë detaje, ju lutemi vizitoni aspose cloud faqen e internetit të dokumentacionit.

Aspose.Shpjegohet abonimi i llogarisë në renë kompjuterike

Pas instalimit të të gjitha paketave të varësisë së mjedisit Ruby, hapi tjetër është të merrni detajet ClientID dhe ClientSecret për të bërë thirrje në API-të e resë Aspose.Words për konvertimin e Doc në Pdf. Ekzistojnë dy opsione për të konsumuar API-të REST drejtpërdrejt përmes një klienti tjetër si cURL ose duke përdorur SDK-të e cloud. Pra, hapi i parë është të krijoni një llogari duke lundruar në Aspose.Cloud dashboard. Nëse keni llogari Google ose Microsoft, atëherë thjesht klikoni butonin Google ose Microsoft për t’u regjistruar. Përndryshe, klikoni lidhjen “Regjistrohu” për të krijo një llogari të re duke ofruar informacionin e kërkuar.

Pasi të regjistroheni në pultin e hapësirës cloud dhe klikoni në skedën “Aplikimet” në shiritin anësor të majtë. Tani lëvizni poshtë, klikoni butonin Krijo një aplikacion të ri siç tregohet në imazhin më poshtë.

Konvertuesi i dokumentit në pdf

Tani krijoni aplikacionin tuaj të ri duke zgjedhur ruajtjen tuaj të paracaktuar siç tregohet në imazhin më poshtë. Mund të konfiguroni gjithashtu hapësirën ruajtëse të palëve të treta për të ngarkuar skedarët tuaj të të dhënave duke ndjekur udhëzuesin si të konfiguroni hapësirën ruajtëse të palëve të treta.

Aplikacioni më i popullarizuar i konvertuesit të dokumenteve docx në pdf

Tani, lëvizni poshtë drejt seksionit Kredencialet e klientit për të kopjuar ID-në e klientit dhe sekretin e klientit siç tregohet në imazhin më poshtë.

kredencialet e klientit për aplikacionin rubin të konvertuesit më të njohur të dokumenteve docx në pdf

Këto Kredenciale të Klientit do të përdoren për të bërë thirrje API në API-të e resë kompjuterike Aspose.Words për konvertuesin DOCX në PDF. Më pas, do të shohim se si të konvertojmë një Word në PDF duke përdorur Aspose.Words cloud SDK për Ruby.

Konvertuesi Word në PDF në Ruby

Ndiqni udhëzimet e dhëna më poshtë për të kryer konvertimin e skedarëve MS Word DOCXPDF duke përdorur Ruby SDK për aplikimin ruby on rail.

  1. Hapi i parë është krijimi i variablave rubin që mbajnë ID-në e klientit dhe ClientSecret të kopjuara nga aktive pulti i resë.
  2. Së dyti, krijoni konfigurimin e AsposeWordsCloud dhe kaloni vlerat ClientID, ClientSecret.
  3. Hapi i tretë është krijimi i një shembulli të WordsAPI
  4. Më pas, ngarkoni skedarin burimor DOCX në ruajtjen e resë kompjuterike duke përdorur metodën UploadFileRequest().
  5. Tani, krijoni një objekt të ConvertDocumentRequest() i cili merr emrin e hyrjes DOCX, formatin rezultues si argumente
  6. Së fundi, filloni procesin e konvertimit DOCX në PDF me metodën convertdocument().
# Ngarkoni gurin e çmuar, ju lutemi shkoni te https://github.com/aspose-words-cloud/aspose-words-cloud-ruby
require 'aspose_words_cloud'
# Si të konvertoni Word në PDF në mënyrë programore.
# Merrni kredencialet e AppKey dhe AppSID nga https://dashboard.aspose.cloud/applications
@app_client_id = "######-####-####-####-#########"
@app_client_secret = "##########################"
# Lidhni vetitë e konfigurimit me WordsApi
AsposeWordsCloud.configure do |config|
  config.client_data['ClientId'] = @app_client_id
  config.client_data['ClientSecret'] = @app_client_secret
end
# Krijo një shembull të WordsApi
@words_api = WordsAPI.new
# Fut skedarin DOCX
@fileName = "mysample.docx"
# Formati përfundimtar i skedarit
@format = "pdf"
# Ngarkoni dokumentin origjinal në ruajtjen tuaj të zgjedhur në renë kompjuterike
@words_api.upload_file UploadFileRequest.new(File.new(@fileName, 'rb'), @fileName, nil)
# Përcaktoni inicializimin e parametrave të konvertimit të dokumentit (dokumenti, formati, shtegu jashtë, emri_skedari_vlera_fushës, ruajtja, vendndodhja e shkronjave)
@request = ConvertDocumentRequest.new(File.new(@fileName, 'rb'), @format, nil, nil, nil, nil)
# Filloni procesin e konvertimit të DOCX në PDF
@result = @words_api.convert_document(@request)
puts @result.to_s.inspect
# Printoni përgjigjen e rezultatit në tastierë
puts("Document successfully converted to pdf")
# Shembull i konvertimit të përfundimit të dokumentit

Si rezultat, mysample.pdf do të ruhet në rrënjën e dosjes së projektit.

Fjalë në PDF duke përdorur komandat cURL

Tani le të shqyrtojmë se si të konvertojmë një dokument Word në pdf duke përdorur cURL. Mjeti i linjës së komandës cURL përdoret për të hyrë në API-të REST në dhe nga një server. Meqenëse API-të e resë kompjuterike të Aspose.Words janë zhvilluar sipas parimeve REST, kështu që ne mund t’i përdorim këto API të resë kompjuterike për të kryer operacionet e konvertimit. Për të kryer konvertimin, ne do të gjenerojmë JSON Web Token (JWT) bazuar në ClientID dhe ClientSecret të marra nga Aspose.Cloud dashboard. Ju lutemi ekzekutoni komandën në terminal për të gjeneruar shenjën JWT si më poshtë.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=######-####-####-####-######&client_secret=#########################" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Tani do të përdorim shenjën JWT në komandën e mëposhtme për të kthyer Word në formatin PDF ku skedari i hyrjes DOCX duhet të jetë i disponueshëm në ruajtjen e cloud. Pastaj parametri outPath tregon vendndodhjen për dokumentin PDF rezultant dhe formati është formati i skedarit pdf rezultant. GetDocumentWithFormat API është për konvertimin e dokumentit dhe skedari doc-to-pdf.doc jepet me sukses në formatin PDF. Mund të kontrolloni skedarin e ruajtur me emrin doc-to-pdf.pdf në ruajtjen e resë kompjuterike.

curl -X GET "https://api.aspose.cloud/v4.0/words/test_multi_pages.docx?format=pdf&outPath=doc-to-pdf.pdf" \
-H  "accept: application/octet-stream" \
-H  "Authorization: <PASTE HERE JWT Token>"

konkluzioni

Në artikullin e mësipërm, të gjitha detajet në lidhje me Word në PDF / DOCX në PDF / DOC në PDF shpjegohen hap pas hapi duke përdorur Aspose.Words Cloud SDK për Ruby. Aspose Cloud SDK-të janë me burim të hapur (publikuar nën licencën MIT) dhe kodi i plotë i Aspose.Words cloud SDK për Ruby është i disponueshëm në GitHub.

Nëse keni ndonjë pyetje, sugjerim ose koment në lidhje me konvertuesin më të mirë DOCX në PDF, ndjehuni të lirë të vizitoni mbështetjen forumin. Mund të na ndiqni në rrjetet sociale Facebook, LinkedIn dhe Twitter.

Eksploroni

Ne gjithashtu rekomandojmë të vizitoni lidhjet e mëposhtme të lidhura: