Kryeni PDF në Word në internet. Zhvilloni konvertuesin PDF në Word në internet falas.

Konvertuesi pdf në dokument

PDF në DOC Node.js

Vështrim i përgjithshëm

Këtu jemi me një tjetër blog emocionues për Aspose.PDF Cloud Product Family. Në të kaluarën e afërt, ne kemi publikuar shumë artikuj të tillë si Shkarko Shtojcën nga PDF duke përdorur Python, Shto tekst dhe imazh në fund të faqes PDF në PDF duke përdorur Python dhe më shumë. Megjithatë, ky është një tutorial Aspose.PDF në të cilin do të mësojmë rreth një API REST që vepron si një konvertues PDF në DOC për aplikacionin tuaj të biznesit. Prandaj, ne do ta mbulojmë këtë udhëzues duke mbuluar pikat e mëposhtme.

Çfarë është Aspose.PDF dhe konvertimi i formatit të skedarit?

Kur bëhet fjalë për shkallëzimin, mirëmbajtjen dhe thjeshtimin e një aplikacioni biznesi në internet, është gjithmonë thelbësore të zgjidhni infrastrukturën cloud. Aspose.cloud ofron API-të REST ndër-platformë të bazuara në cloud për shumë konvertime të formateve të skedarëve në shumë gjuhë si JavaScript, Python dhe shumë të tjera. Aspose.PDF është një nga familjet e produkteve të bazuara në renë kompjuterike që ofron konvertimin e formatit të skedarit të formatit më të popullarizuar dhe më të përdorur të skedarit Formati i Dokumentit Portativ (PDF). Meqenëse konvertimi i formatit të skedarit është procesi i konvertimit të skedarëve të të dhënave nga një format në tjetrin. Megjithatë, ky konvertues i skedarëve në internet (Aspose.PDF) ju mundëson të konvertoni skedarët PDF të biznesit/personal në çdo format tjetër skedari të njohur si PDF në MS Doc dhe DocX, PDF në HTML, PDF në SVG dhe shumë më tepër. Mbi të gjitha, mund të provoni API-të e cloud duke përdorur një [redaktues] të drejtpërdrejtë.

Për më tepër, formati i skedarit PDF përdoret shumë në sektorin e korporatave për shkak të efikasitetit dhe aftësisë së tij. Për më tepër, ai ka aftësinë për të bartur elemente mediatike, hiperlidhje, paraqitje vizuale, nënshkrime dixhitale dhe shumë lloje të tjera informacioni. Më tej, ka probleme të pajtueshmërisë të bashkangjitura me formate të ndryshme skedarësh dhe kërkohet të konvertohen skedarët e të dhënave nga një format në tjetrin. Prandaj, Aspose.PDF ofron të gjitha aftësitë për të kthyer një format skedari në një tjetër, dhe konverteri PDF në DOC është një prej tyre që ne do të eksplorojmë në këtë tutorial të bibliotekës PDF To DOC Node.js.

API për konvertimin e PDF në Word

Në këtë seksion, do të shohim se si të fillojmë me Aspose.PDF.

Supozimi: Përpara se të ecni përpara, sigurohuni që të keni instaluar parakushtet e mëposhtme të thjeshta në sistemin tuaj.

Pasi të keni vendosur kërkesat e mësipërme, lundroni në këtë panel kontrolli të Aspose.cloud dhe regjistrohuni. Ky panel kontrolli është një hapësirë në renë kompjuterike ku mund të njiheni me planet e abonimit të API-ve të cloud dhe të zgjidhni cilindo që ju përshtatet. Për më tepër, ai gjithashtu ofron ruajtjen, skedarët dhe menaxhimin e aplikacioneve. Tani, hapni skedën e aplikacionit nga menyja e vendosur në anën e majtë dhe krijoni aplikacionin tuaj të ri siç tregohet në imazhin më poshtë.

PDF në DOC Node.js

Ndërsa krijoni një aplikacion të ri, mund të krijoni hapësirën tuaj të ruajtjes duke zgjedhur çdo opsion. Mbi të gjitha, ju mund të zgjidhni çdo ruajtje të palëve të treta për skedarët tuaj të të dhënave si Google Drive, Dropbox, Amazon s3 dhe më shumë. Pasi të keni mbaruar, do të merrni ID-në tuaj të Klientit dhe Sekretin e Klientit nga UI-ja e aplikacionit tuaj siç tregohet në imazhin më poshtë. Ky grup kredencialesh do të përdoret për të bërë thirrje në API-të e resë kompjuterike Aspose.PDF për ta bërë funksional konvertuesin PDF në DOC. Më tej, mënyra e sigurt për të ruajtur kredencialet tuaja API është përdorimi i variablave të mjedisit. Në seksionin tjetër, do të shohim se si të konvertojmë një PDF në DOC duke përdorur bibliotekën PDF To DOC Node.js.

Konvertuesi pdf në dokument

Si të konvertohet PDF në DOC në Node.js

Tani që mjedisi ynë lokal është konfiguruar, ruajtja gjenerohet dhe lidhet me aplikacionin e duhur dhe ne kemi marrë kredencialet tona të personalizuara për API-të e cloud.

Hapi tjetër i këtij tutoriali Aspose.PDF është instalimi i shkrimit të disa kodeve për të praktikuar praktikisht konvertuesin PDF në DOC duke përdorur SDK-të. Siç do të zbatojmë në Node.js, prandaj, ne kemi zgjedhur Nestjs. Edhe pse mund të testoni SDK-të në korniza të tjera të Nodejs me disa modifikime të kodit.

Shënim: Ju lutemi vizitoni këtë link në rast se dëshironi të konfiguroni Nestjs në kompjuterin tuaj.

Pasi serveri juaj të funksionojë dhe të funksionojë, shkoni në direktoriumin rrënjë dhe vendosni skedarin burimor PDF që do të konvertohet në DOC pasi ne kemi vendosur një skedar PDF ’m.pdf’ në këtë shembull. Më tej, ne kemi gjeneruar gjithashtu një dosje “myfolder” në ruajtjen në renë kompjuterike, të cilën mund ta krijoni sipas zgjedhjes suaj. Megjithatë, skedari ynë rezultues (dmth. skedari DOC) do të ruhet në dosjen e tij. Pas kësaj, hapni skedarin app.controller.ts të vendosur brenda dosjes ‘src’, skedari juaj app.controller.ts duhet të duket si ai që përmendet më poshtë.

import { Controller, Post } from '@nestjs/common';
import { AppService } from './app.service';
import { PdfApi } from 'asposepdfcloud';
import \* as fs from 'fs';
@Controller()
export class AppController {
 constructor(private readonly appService: AppService) {}

 @Post('/pdf-to-doc')
 async pdfToDoc() {
  const name = 'm.pdf';
  const SrcFile = '/' + name;
  const resultName = 'result.doc';
  const resultPath = 'myfolder/' + resultName;
  const storageName = 'testing';
  const fileToWrite = process.cwd() + '/' + resultName;
  const pdfApi = new PdfApi(
   'YOUR-APPSID',
   'YOUR-APPKEY',
  );
  try {
   const data = fs.readFileSync(name);
   await pdfApi.uploadFile(SrcFile, new Buffer(data), storageName);
   await pdfApi.putPdfInStorageToDoc(
    name,
    resultPath,
    // eslint-disable-next-line @typescript-eslint/ban-ts-comment
    // @ts-ignore
    '',
    '',
    '',
    '',
    '',
    '',
    '',
    '',
    '',
    storageName,
   );

   // Shkarkoni pdf nga ruajtja në renë kompjuterike

   const fileData = await pdfApi.downloadFile(resultPath, storageName, '');
   const writeStream = fs.createWriteStream(fileToWrite);
   writeStream.write(fileData.body);
   return 'PDF converted to DOC successfully';
  } catch (e) {
   throw e;
  }
 }
}

Tani, rinisni serverin, mund të bëni një kërkesë postimi në http://localhost:3000/pdf-to-doc. Më në fund, duhet të shihni një skedar të quajtur “result.doc” në dosjen rrënjësore të projektit tuaj.

konkluzioni

Në këtë artikull, ne kemi kaluar nëpër disa baza të konvertimit të formatit të skedarit dhe si të konvertojmë një PDF në DOC duke përdorur PDF në DOC Node.js. Në mënyrë të ngjashme, Aspose.PDF ofron SDK të cloud në shumë gjuhë të tjera që mund t’i shikoni. Ky postim në blog me siguri do t’ju ndihmojë nëse jeni duke kërkuar për një konvertues PDF në DOC për softuerin e biznesit tuaj. Për më tepër, ka dokumentacion gjithëpërfshirës për çdo veçori të çdo konvertuesi të skedarëve në internet.

Bej nje pyetje

Në rast se hasni ndonjë problem, ju lutemi mos ngurroni të vizitoni forumin tonë të mbështetjes teknike. Ne përpiqemi në nivelin tonë më të mirë për t’iu përgjigjur çdo pyetjeje dhe pyetjeje, sa më shpejt që të mundemi.

Eksploroni

Ju mund të gjeni lidhjet e mëposhtme të rëndësishme: