Mësoni se si të konvertoni Excel në PDF në internet duke përdorur Python SDK. Ruani XLS në PDF.

Konvertoni Excel në PDF

Konvertoni Excel në PDF | API për konvertimin XLS në PDF

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë detajet se si të konvertohet ExcelPDF duke përdorur Python SDK. Ne përdorim spreadsheets Excel për të ruajtur, organizuar dhe gjurmuar grupet e të dhënave. Përdoret nga kontabilistët, analistët e të dhënave dhe profesionistë të tjerë. Por për të parë këta skedarë na duhet një aplikacion specifik si MS Excel, OpenOffice Calc etj. Megjithatë, nëse e ruajmë Excel-in në PDF, ai mund të shikohet në çdo platformë dhe në çdo pajisje.

API për konvertimin e Excel në PDF

Aspose.Cells Cloud është REST API që ofron aftësi për të krijuar, modifikuar dhe transformuar skedarët excel në PDF dhe formate të tjera të mbështetura. Për të përdorur këto veçori në aplikacionin Python, ju lutemi provoni të përdorni Aspose.Cells Cloud SDK për Python. Ju lutemi përdorni komandën e mëposhtme në tastierë për të instaluar SDK-në:

pip install asposecellscloud

Hapi tjetër është të krijoni një llogari Aspose Cloud dhe të merrni detajet e kredencialeve të klientit. Këto kredenciale janë të nevojshme për t’u lidhur me shërbimet Cloud, si dhe për të hyrë në dokumente nga ruajtja e resë kompjuterike.

Konvertoni Excel në PDF në Python

Ju lutemi ndiqni hapat e dhënë më poshtë për të kthyer Excel në formatin PDF duke përdorur një copë kodi Python.

 • Krijo një objekt të CellsApi duke përdorur kredencialet e klientit
 • Krijo një objekt vargu që specifikon formatin e daljes si PDF
 • Thirrni metodën cellsworkbookgetworkbook(…) për të kthyer Excel në PDF
# Për më shumë mostra kodi, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-python
def Excel2CSV():
  try:
    client_secret = "1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb"
    client_id = "bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e"
    
    # inicializoni shembullin e CellsApi
    cellsApi = asposecellscloud.CellsApi(client_id,client_secret)

    # futni librin e punës në Excel
    input_file = "Book1.xlsx"
    # format rezultues
    format = "PDF"
    # emri i skedarit që rezulton
    output = "Converted.pdf"

    # telefononi API-në për të nisur operacionin e konvertimit
    response = cellsApi.cells_workbook_get_workbook(name = input_file, format=format, out_path=output) 

    # printoni kodin e përgjigjes në tastierë
    print(response)

  except ApiException as e:
    print("Exception while calling CellsApi: {0}".format(e))
    print("Code:" + str(e.code))
    print("Message:" + e.message)
Excel në PDF

Imazhi 1: - Pamja paraprake e konvertimit të Excel në PDF.

Skedarët mostër të përdorura në shembullin e mësipërm mund të shkarkohen nga Book1.xlsx dhe Converted.pdf.

XLS në PDF duke përdorur komandat cURL

API-të REST mund të aksesohen lehtësisht përmes komandave cURL në çdo platformë. Meqenëse Aspose.Cells Cloud është zhvilluar në arkitekturën REST, kështu që ne mund të kryejmë gjithashtu konvertimin XLS në PDF duke përdorur komandat cURL. Pra, së pari duhet të gjenerojmë një shenjë aksesi JWT bazuar në kredencialet e klientit. Ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme:

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e&client_secret=1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Tani duhet të ekzekutojmë komandën e mëposhtme për të kthyer xls në pdf në internet.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/Book1.xlsx?format=PDF&isAutoFit=true&onlySaveTable=false&outPath=Converted.pdf&checkExcelRestriction=true" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-d{}

konkluzioni

Në këtë blog, ne kemi diskutuar hapat për të kthyer Excel në PDF duke përdorur copa kodi Python. Në të njëjtën kohë, ne kemi eksploruar opsionet për të ruajtur Excel në PDF duke përdorur komandat cURL. Kodi i plotë burimor i Python SDK mund të shkarkohet nga GitHub. Ne ju rekomandojmë gjithashtu të eksploroni Udhëzuesin e programuesve për të mësuar më shumë rreth veçorive të tjera emocionuese.

Nëse keni ndonjë pyetje të lidhur ose hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-ve tona, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni përmes Forumit të Mbështetjes Teknike Falas.

Artikuj të ngjashëm

Rekomandohet shumë të vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth