XLS në PDF

Mësoni si të konvertoni Excel në PDF Online

Një XLSB është një format skedari binar excel dhe është një koleksion regjistrimesh dhe strukturash që specifikojnë përmbajtjen e librit të punës në Excel. Përmbajtja mund të përfshijë tabela të pastrukturuara ose gjysmë të strukturuara me numra, tekst ose numra dhe tekst, formula, lidhje të jashtme të të dhënave, grafikët dhe imazhet. Nga ana tjetër, PDF ofron mundësinë për të parë përmbajtjen në çdo platformë pa kompromentuar besnikërinë. Prandaj, për shkak të kësaj aftësie, ne do të diskutojmë detajet se si të konvertohet programatikisht XLSB në PDF duke përdorur Java SDK.

API për konvertimin e Excel në PDF

Aspose.Cells Cloud SDK për Java është zgjidhja jonë e vlerësuar me çmime që ofron aftësi për të krijuar, modifikuar dhe konvertuar formatet e njohura Excel në PDF, HTML, TIFF, CSV, dhe formatet e tjera të skedarëve të mbështetur. Karakteristikat e tij të fuqishme dhe fleksibël, ky API i bazuar në renë kompjuterike ofron një zgjidhje të thjeshtë dhe efikase për konvertimin e fletëllogaritjeve të Excel në formatin PDF. Tani për të përdorur SDK-në, do të shtojmë referencën e mëposhtme në pom.xml të llojit të ndërtimit maven.

<repositories>
  <repository>
    <id>AsposeJavaAPI</id>
    <name>Aspose Java API</name>
    <url>https://repository.aspose.cloud/repo/</url>
  </repository>
</repositories>
<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-cells-cloud</artifactId>
    <version>22.5</version>
  </dependency>
</dependencies>

Tani për të përdorur Cloud SDK, duhet të regjistroni një llogari falas në Aspose Cloud dhe të kërkoni/krijoni ID-në e klientit dhe sekretin e klientit në Paneli i Cloud.

Konvertoni Excel në PDF në Java

Në seksionin vijues, ne do të diskutojmë detajet se si të konvertohet një XLSB në format PDF dhe të ruhet prodhimi në ruajtjen e resë kompjuterike.

 • Krijoni një shembull të CellsApi ndërsa ofroni kredencialet e klientit si argumente hyrëse
 • Specifikoni emrin e hyrjes XLSB, formatin rezultues dhe emrin e skedarit dalës
 • Ngarkoni hyrjen XLSB në ruajtjen e resë kompjuterike duke përdorur metodën uploadFile(…).
 • Së fundi, thirrni metodën cellsWorkbookGetWorkbook(…) për të nisur operacionin e konvertimit
// për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-java

try
  {
  // Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
  String clientId = "bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e";
  String clientSecret = "1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb";
 
  // krijoni një shembull të CellsApi duke përdorur kredencialet e klientit
  CellsApi api = new CellsApi(clientId,clientSecret);
		
  // emri i hyrjes së librit të punës XLSB
  String name = "myDocument.xlsb";
  // detajet e fjalëkalimit nëse libri i punës është i koduar
  String password = null;
  // Përcakton nëse rreshtat e librit të punës vendosen të përshtaten automatikisht.
  Boolean isAutoFit = true;
  // Përcakton nëse ruhen vetëm të dhënat e tabelës. Përdorni vetëm pdf për të shkëlqyer.
  Boolean onlySaveTable = true;
  // format rezultues të skedarit
  String format = "PDF";
		
  // ngarkoni skedarin nga sistemi lokal
  File file = new File("c://Users/shahbnay/Downloads/"+name);	
  // ngarkoni hyrjen XLSB në ruajtjen e resë kompjuterike
  api.uploadFile("input.xlsb", file, "Internal");

  // kryeni operacionin e konvertimit të dokumentit
  File response = api.cellsWorkbookGetWorkbook(name, password,format, 
			      isAutoFit, onlySaveTable, null,"Internal", "Resultant.pdf","Internal", null);    
    
  // printimi i mesazhit të suksesit
  System.out.println("XLSB sucessfully converted to PDF format !");
  }catch(Exception ex)
  {
    System.out.println(ex);
  }

Skedarët mostër të përdorura në shembullin e mësipërm mund të shkarkohen nga

XLS në PDF

Imazhi 1: - Pamja paraprake e konvertimit XLSB në PDF

XLSB në PDF duke përdorur komandat cURL

Në këtë seksion, ne do të përdorim komandat cURL për të ngarkuar XLSB nga ruajtja e cloud dhe për ta kthyer atë në formatin PDF. Pra, si një parakusht, ne duhet së pari të gjenerojmë një shenjë aksesi JWT bazuar në kredencialet e klientit.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e&client_secret=1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të gjenerohet token JWT, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të kryer konvertimin.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/input.xlsb?format=PDF&isAutoFit=false&onlySaveTable=false&outPath=Converted.pdf&checkExcelRestriction=true" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>"

konkluzioni

Në këtë artikull, ne kemi diskutuar detajet për zhvillimin e një zgjidhjeje të fuqishme dhe fleksibël për konvertimin e spreadsheets Excel në formatin JSON. API është po aq i aftë të konvertojë një fletëllogaritëse të vetme si dhe disa fletëllogaritëse në të njëjtën kohë. Pra, me ndihmën e Aspose.Cells Cloud SDK për Java, zhvilloni një zgjidhje të besueshme dhe efikase për konvertimin e Excel në PDF. Në të njëjtën kohë, merrni levën e arkitekturës REST duke konvertuar XLS në PDF duke përdorur komandat cURL.

Megjithatë, ne ju inkurajojmë shumë të eksploroni dokumentacionin e produktit dhe të mësoni rreth veçorive të tjera emocionuese të ofruara nga API. Së fundi, nëse hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni përmes forumit të mbështetjes së produktit.

Artikuj të ngjashëm

Ne rekomandojmë shumë të vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: