excel në powerpoint

Konvertoni Excel (XLS, XSLX) në PowerPoint duke përdorur C# .NET

Excel dhe PowerPoint janë dy nga mjetet softuerike më të përdorura në botën e sotme të biznesit. Excel përdoret për analizën dhe menaxhimin e të dhënave, ndërsa PowerPoint përdoret për krijimin e prezantimeve. Ndonjëherë, mund t’ju duhet të konvertoni fletët e punës Excel në prezantime PowerPoint, ose për të paraqitur të dhënat tuaja në një mënyrë më tërheqëse vizualisht ose për të ofruar një përmbledhje të analizës suaj. Kjo mund të jetë një detyrë që kërkon kohë nëse bëhet me dorë, veçanërisht nëse duhet t’i përditësoni shpesh të dhënat. Për fat të mirë, ekziston një zgjidhje që mund ta automatizojë këtë proces dhe t’ju kursejë shumë kohë.

Në këtë postim në blog, ne do t’ju tregojmë se si të përdorni C# REST API për të automatizuar procesin e konvertimit të fletëve të punës Excel në prezantime në PowerPoint. Ne do të mbulojmë gjithçka që ju duhet të dini, nga konfigurimi i mjedisit deri te shkrimi i kodit. Pra, le të fillojmë!

API për konvertimin e Excel në PowerPoint

Konvertimi i fletëve të punës në Excel në prezantime në PowerPoint duke përdorur Aspose.Cells Cloud SDK për .NET ofron disa përfitime. Së pari, kursen kohë duke automatizuar procesin e konvertimit, duke ju lejuar të përqendroheni në detyra të tjera. Së dyti, zvogëlon gjasat e gabimeve që mund të ndodhin kur kopjoni dhe ngjitni manualisht të dhënat nga Excel në PowerPoint. Për më tepër, është një mjet i përshtatshëm për përdoruesit dhe kërkon pak përvojë të mëparshme kodimi. Me ndërfaqen e tij të thjeshtë dhe udhëzimet e drejtpërdrejta, ju mund t’i konvertoni shpejt fletët e punës në Excel në prezantime në PowerPoint pa asnjë sherr.

Për të filluar, ne duhet të shtojmë referencën e saj në aplikacionin tonë përmes menaxherit të paketave NuGet. Pra, kërkoni “Aspose.Cells-Cloud” dhe shtypni butonin Shto paketën. Së dyti, në rast se nuk keni një llogari mbi Cloud Dashboard, ju lutemi krijoni një llogari falas duke përdorur një adresë të vlefshme emaili dhe merrni kredencialet tuaja të personalizuara të klientit.

Fut Excel në PowerPoint duke përdorur C#

Përdorni copëzën e kodit të dhënë më poshtë për të futur Excel në PowerPoint duke përdorur C#.

// Për shembuj të plotë dhe skedarë të dhënash, ju lutemi shkoni te 
https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-dotnet/

// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
string clientID = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
    
// krijoni shembullin e CellsApi duke ofruar detaje ClientID dhe ClientSecret
CellsApi instance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

// Emri i skedarit tonë të hyrjes Excel
string name = "myDocument.xls";
// Formati për prezantimin rezultant në PowerPoint
string format = "PPTX";

try
{
  // ngarkoni skedarin nga disku lokal
  using (var file = System.IO.File.OpenRead(name))
  {

    // inicializoni operacionin e konvertimit
    var response = instance.CellsWorkbookPutConvertWorkbook(file, format: format, outPath: null);
    
    // ruajeni PowerPoint-in që rezulton në diskun lokal
    using (var fileStream = new FileStream("Embedded.pptx", System.IO.FileMode.OpenOrCreate, FileAccess.Write))
    {
      response.CopyTo(fileStream);
    }
    
    // printoni mesazhin e suksesit nëse konvertimi është i suksesshëm
    if (response != null && response.Equals("OK"))
    {
      Console.WriteLine("Excel to PowerPoint Conversion successful !");
      Console.ReadKey();
    }
  }
catch (Exception ex)
{
  Console.WriteLine("error:" + ex.Message + "\n" + ex.StackTrace);
}

Le të kuptojmë fragmentin e kodit të mësipërm:

CellsApi instance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

Krijoni një objekt të CellsApi ndërsa kaloni kredencialet e klientit si argumente.

var file = System.IO.File.OpenRead(name)

Lexoni librin e punës të Excel-it duke përdorur metodën OpenRead(…) të klasës System.IO.File.

CellsWorkbookPutConvertWorkbook(file, format: format, outPath: resultantFile); 

Thirrni metodën e mësipërme për të kthyer Excel në formatin PowerPoint.

using (var fileStream = new FileStream("myResultant.docx", System.IO.FileMode.OpenOrCreate, FileAccess.Write))
{
  response.CopyTo(fileStream);
}

Tani, për të ruajtur PowerPoint-in rezultues (PPTX) në diskun lokal, ju lutemi përdorni linjat e mësipërme të kodit. Çdo përjashtim që mund të ndodhë gjatë konvertimit të Excel në PowerPoint do të trajtohet në bllokun Try-Catch.

excel në powerpoint

Pamja paraprake e konvertimit të Excel në PowerPoint.

Shembulli i fletës së punës Excel të përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga myDocument.xlsx.

Excel në PPT duke përdorur komandat cURL

Një nga përfitimet kryesore të përdorimit të komandave cURL për të thirrur një API REST është se ai ofron një mënyrë të thjeshtë dhe fleksibël për të ndërvepruar me API të bazuara në ueb nga linja e komandës. Për më tepër, komandat cURL dhe API REST ofrojnë një ndërfaqe miqësore për përdoruesit që nuk kërkon përvojë të mëparshme kodimi. Prandaj, me udhëzime të drejtpërdrejta dhe komanda të thjeshta për t’u ndjekur, ju mund të futni shpejt dhe me efikasitet fletët tuaja të punës në Excel në prezantimet në PowerPoint.

Së pari, ne duhet të gjenerojmë një shenjë hyrjeje JWT bazuar në kredencialet e klientit:

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Tani duhet të ekzekutojmë komandën e mëposhtme për të futur një libër pune Excel në prezantimin e PowerPoint. Pas konvertimit të suksesshëm, skedari rezultues ruhet në diskun lokal (sipas shtegut të specifikuar në parametrin -o).

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/myDocument(1).xlsx?format=PPTX&isAutoFit=true&onlySaveTable=false&checkExcelRestriction=true" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o "Embed.pptx"

Një tjetër mundësi është të konvertoni Excel në PowerPoint dhe të ruani daljen në ruajtjen e cloud.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/myDocument(1).xlsx?format=PPTX&isAutoFit=true&onlySaveTable=false&outPath=embedded.pptx&checkExcelRestriction=true" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>"

Vërejtjet përfundimtare

Si përfundim, Aspose.Cells Cloud SDK për komandat .NET dhe cURL ofron një mënyrë efikase dhe miqësore për përdoruesit për të kthyer fletët e punës në Excel në prezantime në PowerPoint. Duke kombinuar fuqinë e teknologjisë së bazuar në cloud me fleksibilitetin e komandave cURL, ju mund të automatizoni procesin tuaj të konvertimit dhe futjes, duke kursyer kohë dhe duke përmirësuar saktësinë. Me udhëzimet e tij të drejtpërdrejta dhe komandat e thjeshta për t’u ndjekur, thjeshtoni rrjedhën tuaj të punës dhe rrisni produktivitetin tuaj. Shpresojmë që ky postim në blog t’ju ketë dhënë njohuri dhe udhëzime të vlefshme për përdorimin e Aspose.Cells Cloud SDK për .NET për të përmirësuar procesin tuaj të konvertimit të Excel në PowerPoint.

Sidoqoftë, ne rekomandojmë shumë të eksploroni dokumentacionin gjithëpërfshirës të lehtë për t’u ndjekur, duke shpjeguar detajet rreth veçorive të tjera emocionuese të API-së. Në rast se hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, ju lutemi na kontaktoni përmes forumit të mbështetjes së klientit.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: