shkëlqejnë në fjalë

Konvertoni Excel (XLS, XSLX) në CSV duke përdorur C# .NET

Excel dhe Word janë dy nga aplikacionet më të përdorura të Microsoft Office. Ndërsa Excel përdoret kryesisht për ruajtjen dhe analizimin e të dhënave numerike, Word është një mjet popullor për krijimin dhe formatimin e dokumenteve tekstuale. Megjithatë, ka raste kur mund t’ju duhet të konvertoni një skedar Excel në një dokument Word, ndoshta për të krijuar një raport ose një përmbledhje të të dhënave tuaja. Në këtë blog teknik, ne do të eksplorojmë mënyra të ndryshme se si mund të konvertoni Excel në Word, duke përfshirë mjetet dhe teknikat e ndryshme të disponueshme për të automatizuar procesin. Ne do të diskutojmë gjithashtu avantazhet dhe kufizimet e secilës metodë, kështu që ju mund të zgjidhni qasjen më të mirë bazuar në nevojat tuaja specifike.

Ndiqni këtë artikull për të zhvilluar konvertuesin Excel në Word në internet për të transformuar skedarët tuaj XLS në dokumente plotësisht të formatuar me vetëm disa klikime. E përkryer për prezantime, raporte dhe më shumë. Pra, ndiqni këtë udhëzues hap pas hapi që tregon hapat për të kombinuar skedarët dhe për të përfituar sa më shumë nga të dhënat tuaja. Provoje tani!

API për konvertimin e Excel në Word

Aspose.Cells Cloud SDK për .NET është një API e fuqishme e bazuar në renë kompjuterike që lejon zhvilluesit të konvertojnë pa probleme XLS në dokumente Word. Kjo SDK e bën të lehtë automatizimin e procesit të konvertimit të të dhënave të Excel në dokumente Word, duke ruajtur të gjithë formatimin dhe paraqitjen. Procesi i konvertimit është i shpejtë dhe efikas dhe mund të bëhet në vetëm disa rreshta kodi. Në këtë blog teknik, ne do të hedhim një vështrim më të afërt se si të konvertojmë XLS në Word duke përdorur Aspose.Cells Cloud SDK për .NET, duke përfshirë një udhëzues hap pas hapi se si të filloni, opsionet e ndryshme të konvertimit të disponueshme dhe si për të trajtuar çdo gabim që mund të ndodhë gjatë procesit të konvertimit. Ne gjithashtu do të eksplorojmë avantazhet dhe kufizimet e përdorimit të këtij API të bazuar në renë kompjuterike dhe do të përmbushim dëshirën tonë për të futur një fletëllogaritëse Excel në një dokument Word.

Për të filluar me përdorimin e SDK, ne do të shtojmë referencën e tij përmes menaxherit të paketave NuGet. Thjesht kërkoni “Aspose.Cells-Cloud” dhe shtypni butonin Shto paketën. Së dyti, nëse nuk jeni abonuar tashmë në Cloud Dashboard, ju lutemi krijoni një llogari falas duke përdorur një adresë të vlefshme emaili dhe merrni kredencialet tuaja të personalizuara të klientit.

Konvertoni Excel në Word në C#

Ju lutemi ndiqni hapat dhe fragmentin e kodit të dhënë më poshtë për të eksportuar excel në word duke përdorur C#.

// Për shembuj të plotë dhe skedarë të dhënash, ju lutemi shkoni te 
https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-dotnet/

// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
string clientID = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
    
// krijoni shembullin e CellsApi duke ofruar detaje ClientID dhe ClientSecret
CellsApi instance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

// Emri i skedarit tonë të hyrjes Excel
string name = "myDocument.xls";
// Formati për dokumentin Word që rezulton
string format = "DOCX";

try
{
  // ngarkoni skedarin nga disku lokal
  using (var file = System.IO.File.OpenRead(name))
  {

    // inicializoni operacionin e konvertimit
    var response = instance.CellsWorkbookPutConvertWorkbook(file, format: format, outPath: null);
    
    // ruajeni CSV-në që rezulton në diskun lokal
    using (var fileStream = new FileStream("myResultant.docx", System.IO.FileMode.OpenOrCreate, FileAccess.Write))
    {
      response.CopyTo(fileStream);
    }
    
    // printoni mesazhin e suksesit nëse konvertimi është i suksesshëm
    if (response != null && response.Equals("OK"))
    {
      Console.WriteLine("Excel to Word successfully converted !");
      Console.ReadKey();
    }
  }
catch (Exception ex)
{
  Console.WriteLine("error:" + ex.Message + "\n" + ex.StackTrace);
}

Le të kuptojmë fragmentin e kodit të mësipërm:

CellsApi instance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

Krijoni një objekt të CellsApi ku ne kalojmë kredencialet e klientit si argumente.

var file = System.IO.File.OpenRead(name)

Lexoni fletën hyrëse të Excel-it duke përdorur metodën OpenRead(…) të klasës System.IO.File.

CellsWorkbookPutConvertWorkbook(file, format: format, outPath: resultantFile); 

Metoda e mësipërme fillon konvertimin Excel në Word dhe DOCX që rezulton ruhet në ruajtjen e resë kompjuterike.

using (var fileStream = new FileStream("myResultant.docx", System.IO.FileMode.OpenOrCreate, FileAccess.Write))
{
  response.CopyTo(fileStream);
}

Tani për të ruajtur Word-in që rezulton (DOCX) në diskun lokal, ju lutemi përdorni linjat e kodit të mësipërm

shkëlqejnë në fjalë

Pamja paraprake e konvertimit të Excel në Word.

Ju mund të merrni parasysh shkarkimin e mostrës së fletës së punës Excel të përdorur në shembullin e mësipërm nga myDocument.xlsx.

XLS në Word duke përdorur komandat cURL

Konvertimi i XLS në Word duke përdorur komandat cURL mund të jetë një opsion i përshtatshëm për zhvilluesit që kërkojnë një zgjidhje të automatizuar për të konvertuar skedarët. Meqenëse Aspose.Cells Cloud është ndërtuar në krye të arkitekturës REST, kështu që ne mund të kryejmë lehtësisht konvertimin e Excel XLS në Word duke përdorur komandën cURL.

Tani, së pari duhet të gjenerojmë një shenjë aksesi JWT bazuar në kredencialet e klientit tonë:

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Tani duhet të ekzekutojmë komandën e mëposhtme për të kthyer dokumentin XLS në Word. Pas konvertimit, skedari rezultues ruhet në ruajtjen në renë kompjuterike:

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/myDocument(1).xlsx?format=DOCX&isAutoFit=true&onlySaveTable=false&outPath=Resultant.docx&checkExcelRestriction=true" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>"

Ju lutemi përdorni komandën e mëposhtme cURL për të kryer konvertimin e Excel në Word dhe për të ruajtur daljen në diskun lokal:

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/myDocument(1).xlsx?format=DOCX&isAutoFit=true&onlySaveTable=false&checkExcelRestriction=true" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o "Output.docx"

Vërejtjet përfundimtare

Si përfundim, konvertimi i Excel në Word mund të jetë një proces që kërkon kohë dhe i mundimshëm, por me mjetet dhe teknikat e duhura, ai mund të automatizohet dhe të bëhet shumë më efikas. Aspose.Cells Cloud SDK për .NET është një mjet i tillë që mund të thjeshtojë procesin dhe të na ndihmojë në kursimin e kohës dhe rritjen e produktivitetit. Duke përdorur këtë API të fuqishëm të bazuar në renë kompjuterike, zhvilluesit mund të konvertojnë lehtësisht skedarët XLS në dokumente Word duke ruajtur të gjithë formatimin dhe paraqitjen. Pavarësisht nëse krijoni raporte, përmbledhje ose dokumente të tjera, Aspose.Cells Cloud SDK për .NET ofron një zgjidhje të përshtatshme, të besueshme dhe me kosto efektive për të gjitha nevojat tuaja për konvertim Excel në Word. Me ndërfaqen e tij intuitive, dokumentacionin gjithëpërfshirës dhe mbështetjen e shkëlqyer për klientët, kjo SDK është një zgjedhje kryesore për zhvilluesit që kërkojnë të thjeshtojnë rrjedhën e tyre të punës dhe të përmirësojnë produktivitetin e tyre.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: