PDF në FDF

Konvertoni skedarin PDF në FDF duke përdorur Java

Formulari PDF është një lloj i veçantë i dokumentit PDF që përmban fusha ndërvepruese ku mund të futet informacioni tekstual ose kutitë e kontrollit mund të zgjidhen. Ky format dokumenti përdoret gjerësisht për të mbledhur të dhëna në internet. Pas mbledhjes së të dhënave, një nga opsionet e mundshme për të ruajtur të dhënat është konvertimi i PDF-së në formatin FDF. Një skedar FDF (Forms Data Format) është një dokument teksti që gjenerohet duke eksportuar të dhëna nga fushat e formularit të një skedari PDF. Ai përfshin vetëm të dhënat e fushave të tekstit që nxirren nga fushat e formularit të disponueshëm në një skedar PDF. Për më tepër, një skedar FDF që përmban të dhëna formulari për një formë PDF është shumë më i vogël se skedari që përmban vetë formularin PDF, kështu që arkivimi i skedarëve FDF kërkon më pak hapësirë ruajtëse sesa arkivimi i formularëve PDF. Tani në këtë artikull, ne do të diskutojmë detajet për konvertimin e skedarit PDF në FDF pa Adobe Acrobat.

API-ja e konvertimit në PDF

Një nga zgjidhjet tona të besueshme që ofron aftësi për të krijuar, modifikuar dhe manipuluar dokumente PDF është Aspose.PDF Cloud. Gjithashtu ju mundëson të ngarkoni skedarin PDF dhe të konvertoni në një grup formatesh të mbështetura. Në mënyrë të ngjashme, ai është po aq i aftë të ngarkojë format PDF dhe na mundëson të nxjerrim të dhënat e formularit në formatin FDF. Tani do të shtojmë referencën e Aspose.PDF Cloud SDK për Java në aplikacionin tonë Java duke përfshirë detajet e mëposhtme në pom.xml (projekt i llojit të ndërtimit të maven).

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-cloud-pdf</artifactId>
    <version>21.11.0</version>
    <scope>compile</scope>
  </dependency>
</dependencies>

Hapi tjetër i rëndësishëm është të merrni kredencialet e klientit tuaj nga Cloud Dashboard. Në rast se nuk jeni regjistruar tashmë, ju lutemi regjistrohuni duke përdorur adresën e vlefshme të emailit dhe merrni kredencialet tuaja të personalizuara.

PDF në FDF në Java

Tani do të mësojmë hapat se si të ngarkojmë dokumentin PDF nga ruajtja e cloud dhe të konvertojmë në skedar FDF.

 • Krijoni një objekt të PdfApi ndërsa kaloni kredencialet e personalizuara si argumente
 • Së dyti, lexoni përmbajtjen e dokumentit PDF duke përdorur shembullin e skedarit dhe ngarkoni në ruajtjen e cloud duke përdorur metodën uploadFile(…) të PDfAPi
 • Tani thjesht thirrni metodën putExportFieldsFromPdfToFdfInStorage(…) për të kthyer PDF në skedar FDF. Skedari rezultues ruhet në ruajtjen e resë kompjuterike
// për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-pdf-cloud/aspose-pdf-cloud-java/tree/master/Examples/src/main/java/com/aspose/asposecloudpdf/examples

try
  {
  // Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
  String clientId = "bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e";
  String clientSecret = "1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb";
 
  // krijoni një shembull të PdfApi
  PdfApi pdfApi = new PdfApi(clientSecret,clientId);
		
  // emri i dokumentit të hyrjes PDF
  String name = "PdfWithAcroForm.pdf";
		    
  // lexoni përmbajtjen e skedarit PDF hyrës
  File file = new File("/Users/Downloads/"+name);
		
  // ngarkoni PDF në ruajtjen e cloud
  pdfApi.uploadFile("input.pdf", file, null);
		
  // emri i dosjes për të ruajtur skedarin e daljes
  String folder = null;
		    
  // telefononi API-në për të kthyer PDF në formatin FDF
  AsposeResponse response =pdfApi.putExportFieldsFromPdfToFdfInStorage("input.pdf", "myExported.fdf", null,folder); 
  // printimi i mesazhit të suksesit
  System.out.println("PDF sucessfully converted to DOC format !");
  }catch(Exception ex)
  {
    System.out.println(ex);
  }
PDF në FDF

Imazhi: - Pamja paraprake e konvertimit PDF në FDF

Ju mund të merrni parasysh shkarkimin e formularit të hyrjes PDF nga PdfWithAcroForm.pdf.

Eksporto PDF në Adobe FDF duke përdorur komandat cURL

Një tjetër mundësi për të hyrë në API-të REST është nëpërmjet komandave cURL. Pra, ne do të eksportojmë të dhënat e Formës PDF në skedarin FDF duke përdorur komandat cURL. Tani parakushtet janë të gjeneroni një shenjë aksesi JWT (bazuar në kredencialet e klientit) duke përdorur komandën e mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të krijohet JWT, ne duhet të ekzekutojmë komandën e mëposhtme për të ngarkuar PDF-në hyrëse nga ruajtja në Cloud dhe për të eksportuar në formatin FDF. Për më tepër, në vend që ta ruajmë Adobe FDF-në e daljes në ruajtjen e cloud, ne do ta ruajmë atë në diskun lokal.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/pdf/input.pdf/export/fdf" \
-H "accept: multipart/form-data" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o "Exported.fdf"

konkluzioni

Në këtë udhëzues, ne kemi treguar hapat për të përdorur Java REST API për të kthyer format PDF në FDF (Forms Data Format). Procesi i plotë ka qenë i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë dhe mund të integrohet lehtësisht në aplikacionin tuaj ekzistues Java. Pavarësisht nëse keni nevojë të konvertoni një formë të vetme PDF ose të përpunoni forma të shumta, udhëzuesi ynë e bën të lehtë konvertimin e PDF-së në FDF dhe eksportimin e të dhënave të formularit PDF në formatin FDF.

Ne ju rekomandojmë gjithashtu të eksploroni Product Documentation, i cili është një burim i mahnitshëm informacioni për të mësuar rreth veçorive të tjera emocionuese. Në rast se ju duhet të shkarkoni dhe modifikoni kodin burimor të Cloud SDK, ai është i disponueshëm në GitHub (publikuar nën licencën MIT). Së fundi, në rast se hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, mund të konsideroni të na kontaktoni për një zgjidhje të shpejtë nëpërmjet forumit të mbështetjes së produktit falas.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: