PDF në PDF/A

Konvertoni PDF në PDF/A duke përdorur Java

PDF është një format skedari i gjithanshëm i krijuar nga Adobe që u jep njerëzve një mënyrë të thjeshtë dhe të besueshme për të paraqitur dhe shkëmbyer dokumente - pavarësisht nga softueri, hardueri ose sistemet operative që përdoren. Për më tepër, PDF/A është një format arkivor i PDF-së që fut të gjitha fontet e përdorura në dokument brenda skedarit PDF. Gjithashtu, pasi skedari PDF/A përmban gjithçka që nevojitet për ta shfaqur atë dhe asgjë që mund të ndikojë negativisht në ekran, kështu që shumë përdorues dëshirojnë të eksportojnë PDF në PDF/A. Pra, në këtë udhëzues hap pas hapi, ne do të shqyrtojmë detajet për konvertimin e PDF-së në PDF/A duke përdorur Java.

API-ja e konvertimit në PDF

Aspose.PDF Cloud ofron aftësitë për të krijuar, modifikuar dhe manipuluar dokumente PDF. Ai ofron veçorinë për të ngarkuar skedarin PDF dhe për të kthyer në një bollëk formatesh të mbështetura. Tani për të përdorur SDK-në, fillimisht duhet të shtojmë referencën e Aspose.PDF Cloud SDK për Java në aplikacionin tonë Java duke përfshirë detajet e mëposhtme në pom.xml (projekt i llojit të ndërtimit të maven).

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-cloud-pdf</artifactId>
    <version>21.11.0</version>
    <scope>compile</scope>
  </dependency>
</dependencies>

Pasi të jetë shtuar referenca SDK, duhet të marrim kredencialet e klientit tuaj nga [Paneli i kompjuterit kompjuterik] në renë kompjuterike]5. Në rast se nuk jeni regjistruar tashmë, ju lutemi regjistrohuni duke përdorur adresën e vlefshme të emailit dhe merrni kredencialet tuaja të personalizuara.

PDF në PDF/A duke përdorur Java

Ky seksion ofron të gjitha detajet e nevojshme për të ngarkuar dokumentin PDF nga ruajtja cloud dhe për ta kthyer në formatin PDF/A. Ju lutemi vini re se API aktualisht mbështet formatet e mëposhtme PDF/A (PDF/A1-A, PDF/A1-B, PDF/A-3A).

 • Së pari, krijoni një shembull të PdfApi ku ne kalojmë kredencialet e personalizuara si argumente
 • Së dyti, lexoni PDF-në hyrëse duke përdorur shembullin e skedarit dhe ngarkoni atë në cloud duke përdorur metodën uploadFile(…) të PdfAPi
 • Së treti, përcaktoni llojin PDF/A si PDFA1A duke përdorur variablin e vargut
 • Së fundi, thirrni metodën putPdfInStorageToPdfA(…) për të kthyer PDF në PDF/A dhe për të ruajtur daljen në ruajtjen e resë kompjuterike
// për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-pdf-cloud/aspose-pdf-cloud-java/tree/master/Examples/src/main/java/com/aspose/asposecloudpdf/examples

try
  {
  // Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
  String clientId = "bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e";
  String clientSecret = "1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb";
 
  // krijoni një shembull të PdfApi
  PdfApi pdfApi = new PdfApi(clientSecret,clientId);
		
  // emri i dokumentit të hyrjes PDF
  String name = "PdfWithAcroForm.pdf";
		    
  // lexoni përmbajtjen e skedarit PDF hyrës
  File file = new File("/Users/Downloads/"+name);
		
  // ngarkoni PDF në ruajtjen e cloud
  pdfApi.uploadFile("input.pdf", file, null);
 
  // rezultues i llojit PDF/A
  String type = "PDFA1A";
		    
  // telefononi API-në për të kthyer PDF në formatin PDF/A. Ruani daljen në ruajtjen e resë kompjuterike
  pdfApi.putPdfInStorageToPdfA("input.pdf", "Converted.pdf", type, null, null);
 
  // printimi i mesazhit të suksesit
  System.out.println("PDF to PDF/A conversion successful !");
  }catch(Exception ex)
  {
    System.out.println(ex);
  }

Konvertoni PDF në PDF/A duke përdorur komandat cURL

Ne gjithashtu kemi një mundësi për të kryer konvertimin PDF në PDF/A duke përdorur komandat cURL. Pra, një parakusht për këtë qasje është gjenerimi i një token aksesi JWT (bazuar në kredencialet e klientit) duke përdorur komandën e mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të krijohet JWT, duhet të ekzekutojmë komandën e mëposhtme për të ngarkuar PDF-në nga ruajtja në Cloud dhe për ta kthyer në formatin PDF/A-1b. Pas konvertimit, ne do ta ruajmë daljen në një disk lokal.

curl -X -v GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/pdf/PdfWithAcroForm.pdf/convert/pdfa?type=PDFA1B" \
-H "accept: multipart/form-data" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o "Resultant.pdf"

konkluzioni

Në këtë artikull, ne kemi kaluar nëpër të gjithë hapat e nevojshëm për të përdorur Java REST API për konvertimin e PDF në format PDF/A. Procesi i plotë ka qenë i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë dhe mund të integrohet lehtësisht në aplikacionin tuaj të ri ose ekzistues Java. Ose ju duhet të konvertoni një PDF të vetme ose të kryeni një përpunim grupor të formave të shumta, ky udhëzues e bën të lehtë konvertimin e PDF-së në formatin e pajtueshmërisë PDF/A.

Ne rekomandojmë shumë të eksploroni Dokumentacionin e produktit, pasi përmban të gjithë informacionin në lidhje me veçoritë e tjera emocionuese të API-së. Në rast se dëshironi të merrni një akses në kodin burimor të Cloud SDK, ai është i disponueshëm në GitHub (publikuar nën licencën MIT). Së fundi, në rast se hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni përmes [Forumit të Mbështetjes së Produkteve] falas.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: