PDF në MobiXML

Konvertoni PDF në MobiXML në Java

PDF ofron përparësi unike mbi formatet e tjera të skedarëve pasi mund të transformojë rrjedhat e punës të biznesit, dokumentet zyrtare në një format që ruan paraqitjen/formatimin kur shikohet në çdo platformë. Siguron që të gjithë shikuesit e shohin dokumentin ashtu siç synohet, pavarësisht nga aplikacioni vendas, shikuesi, sistemi operativ ose pajisja që përdoret. Por, formati MobiXML është vetë-shpjegues i cili i referohet formatit standard të eBook MobiXML dhe mbështetet nga pothuajse të gjithë lexuesit elektronikë modernë në mënyrë specifike, pajisjet celulare me gjerësi bande të ulët. Pra, në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë detajet se si të konvertohet PDF në MobiXML duke përdorur REST API.

API për përpunimin e PDF-ve

Për të manipuluar në mënyrë programore skedarin PDF, ne kemi krijuar një zgjidhje të bazuar në REST të quajtur Aspose.PDF Cloud. Kjo ju mundëson të krijoni, modifikoni, manipuloni dhe konvertoni dokumente PDF në një bollëk të formateve të mbështetura. Tani pasi na duhen aftësitë e konvertimit të PDF-së në aplikacionin Java, kështu duhet të shtojmë referencën e Aspose.PDF Cloud SDK për Java në aplikacionin tonë Java duke përfshirë detajet e mëposhtme në pom.xml (projekt i tipit të ndërtimit të maven) .

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-cloud-pdf</artifactId>
    <version>21.11.0</version>
    <scope>compile</scope>
  </dependency>
</dependencies>

Tjetra është të merrni kredencialet e klientit tuaj nga Pulti i Cloud. Nëse nuk jeni regjistruar tashmë, ju lutemi regjistrohuni duke përdorur adresën e vlefshme të emailit dhe merrni kredencialet tuaja të personalizuara.

Konvertuesi PDF në Mobi në Java

Për të zhvilluar një konvertues PDF në Mobi duke përdorur Java, ju lutemi ndiqni udhëzimet e specifikuara më poshtë. Ju lutemi vini re se këto hapa e konvertojnë dokumentin PDF (që ndodhet në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike) në formatin MOBIXML dhe ngarkojnë arkivin ZIP që rezulton në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike.

 • Krijoni një shembull të PdfApi ku ne kalojmë kredencialet e personalizuara si argumente
 • Lexoni PDF-në hyrëse duke përdorur shembullin e skedarit dhe ngarkoni atë në ruajtjen e cloud duke përdorur metodën uploadFile(…) të klasës PdfAPi
 • Krijo një objekt vargu që mban emrin për skedarin rezultues MobiXML
 • Më në fund, thirrni metodën putPdfInStorageToMobiXml(…) për të kthyer PDF-në në Mobi në internet dhe për të ruajtur daljen në ruajtjen e resë kompjuterike
// për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-pdf-cloud/aspose-pdf-cloud-java/tree/master/Examples/src/main/java/com/aspose/asposecloudpdf/examples

try
  {
  // Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
  String clientId = "bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e";
  String clientSecret = "1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb";
 
  // krijoni një shembull të PdfApi
  PdfApi pdfApi = new PdfApi(clientSecret,clientId);
		
  // emri i dokumentit të hyrjes PDF
  String name = "input.pdf";
		    
  // lexoni përmbajtjen e skedarit PDF hyrës
  File file = new File("/Users/Downloads/"+name);
		
  // ngarkoni PDF në ruajtjen e cloud
  pdfApi.uploadFile("input.pdf", file, null);
 
  // emri i skedarit që rezulton
  String resultantFile = "resultant.mobi";
		    
  // telefononi API-në për konvertimin PDF në MobiXML. Skedari rezultues ruhet në ruajtjen e resë kompjuterike
  pdfApi.putPdfInStorageToMobiXml("input.pdf", resultantFile, null, null);
 
  // printimi i mesazhit të suksesit
  System.out.println("PDF to Mobi conversion successful !");
  }catch(Exception ex)
  {
    System.out.println(ex);
  }

PDF në Mobi Kindle duke përdorur komandat cURL

Një tjetër mundësi për të hyrë në API-të REST është nëpërmjet komandave cURL. Pra, në këtë seksion, ne do të konvertojmë PDF në formatin Mobi Kindle duke përdorur komandat cURL. Tani si një parakusht, ne fillimisht duhet të gjenerojmë një shenjë hyrjeje JWT (bazuar në kredencialet e klientit) duke përdorur komandën e mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Tani ekzekutoni komandën e mëposhtme që ngarkon skedarin PDF nga ruajtja në re dhe ruan MobiXML-në rezultante në diskun lokal.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/pdf/input.pdf/convert/mobixml" \
-H "accept: multipart/form-data" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o "Resultant.mobi"

Këshillë e shpejtë

Për të parë skedarët Mobi në linjë, ju lutemi provoni të përdorni [Shikuesin Falas Mobi] (https://products.groupdocs.app/viewer/mobi).

konkluzioni

Ne kemi kaluar nëpër të gjithë hapat e nevojshëm për përdorimin e REST API për të kthyer PDF në formatin Mobi (MobiXML). Ju mund të keni vërejtur se procesi i plotë ka qenë i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë. Ose mund të konvertoni një PDF të vetme ose të kryeni një përpunim grupor kundër skedarëve të shumtë PDF. Ne ju rekomandojmë të eksploroni Product Documentation i cili përmban informacion në lidhje me të gjitha veçoritë emocionuese që aktualisht mbështeten nga API.

Në rast se dëshironi të merrni një akses në kodin burimor të Cloud SDK, ai është i disponueshëm në GitHub (publikuar nën licencën MIT). Së fundi, në rast se hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni përmes [Forumit të Mbështetjes së Produkteve] falas.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: