fjalë për të shënuar

Konvertoni Word në Markdown në Java

Microsoft Word përdoret gjerësisht për të krijuar, modifikuar dhe transformuar dokumentet Word (DOC/DOCX) në formate të ndryshme. Në mënyrë të ngjashme, Markdown është një gjuhë e lehtë shënjimi që mund ta përdorni për të shtuar elemente formatimi në dokumente me tekst të thjeshtë. Është një dokument teksti i thjeshtë i cili do të jetë i lexueshëm pa etiketa që mendojnë gjithçka, por duhet të ketë ende mënyra për të shtuar modifikues teksti si lista, shkronja të theksuara, kursive, etj. Pra, nëse kemi një dokument Word dhe duhet të krijojmë një skedar ekuivalent në sintaksën Markdown, bëhet e vështirë ta krijosh atë me dorë. Sidoqoftë, një zgjidhje programore mund ta zgjidhë problemin. Ky artikull do të shpjegojë të gjitha detajet se si të zhvilloni konvertuesin e fjalës në markdown duke përdorur Java Cloud SDK.

API-ja e konvertimit nga Word në Markdown

API-ja jonë e bazuar në REST me emrin Aspose.Words Cloud është një zgjidhje e mahnitshme për të zbatuar operacionet e krijimit, manipulimit dhe konvertimit të dokumenteve MS Word në një shumëllojshmëri [formatesh të mbështetur]. Tani për të zbatuar të njëjtat aftësi për konvertimin dhe përpunimin e dokumenteve në aplikacionin Java, duhet të përdorim Aspose.Words Cloud SDK për Java që është një mbështjellës rreth REST API. Pra, në hapin e parë të përdorimit të SDK-së, ne duhet të shtojmë referencën e saj në projektin tonë Java duke përfshirë informacionin e mëposhtëm në pom.xml (projekt i tipit maven build).

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-words-cloud</artifactId>
    <version>22.12.0</version>
  </dependency>
</dependencies>

Pasi referenca SDK të jetë shtuar në projekt, hapi tjetër i rëndësishëm është të merrni kredencialet e klientit tuaj nga Paneli i Cloud. Përndryshe, së pari duhet të regjistroni një llogari falas ndërsa përdorni një adresë të vlefshme emaili.

Fjalë për MD në Java

Ky seksion shpjegon hapat dhe detajet përkatëse se si mund të konvertojmë Word në formatin MD duke përdorur fragmentin e kodit Java. Ne do të përdorim dy opsione për ngarkimin e dokumentit hyrës të Word-it, p.sh. nga ruajtja në re ose disku lokal, dhe më pas do ta transformojmë atë në formatin Markdown.

Ngarkoni dokumentin Word nga disku lokal

 • Para së gjithash, krijoni një shembull të WordsApi dhe kaloni kredencialet e personalizuara si argumente
 • Së dyti, lexoni përmbajtjen e dokumentit hyrës Word duke përdorur metodën Files.readAllBytes(…) dhe merrni vlerën e kthyer në një grup bajt[]
 • Së treti, krijoni një objekt të ConvertDocumentRequest i cili merr si argumente skedarin hyrës Word, formatin MD dhe emrin e skedarit Markdown që rezulton.
 • Tani, thirrni metodën convertDocument(…) për konvertimin e Word në MD. Markdown rezultante kthehet si rrjedhë e përgjigjes, për t’u ruajtur në shembullin bajt[]
 • Së fundi, për të ruajtur Markdown rezultante në diskun lokal, krijoni një objekt të FileOutputStream dhe përdorni metodën e tij të shkrimit (…)
// Për më shumë copa kodi, ju lutemi https://github.com/aspose-words-cloud/aspose-words-cloud-java

try
  {
    String clientId = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
	String clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
		  
	// nëse baseUrl është null, WordsApi përdor https://api.aspose.cloud parazgjedhjen
	WordsApi wordsApi = new WordsApi(clientId, clientSecret, null);
			
    // ngarkoni dokumentin Word nga sistemi lokal
    File file1 = new File("sample_EmbeddedOLE.docx");

    // lexoni përmbajtjen e dokumentit të fjalës hyrëse
    byte[] documentStream = Files.readAllBytes(file1.toPath());
 
    // formati i skedarit që rezulton
    String format = "md";

    // krijoni kërkesën për konvertimin e dokumentit ku ne ofrojmë emrin e skedarit rezultues
    ConvertDocumentRequest convertRequest = new ConvertDocumentRequest(documentStream,format, null,null, null, null);
 
    // kryeni konvertimin e fjalës në markdown dhe ruani daljen në Array byte
    byte[] resultantFile = wordsApi.convertDocument(convertRequest);
    
    // Ruani dokumentacionin rezultues të shënimit në diskun lokal
	FileOutputStream fos = new FileOutputStream("/Users/nayyer/Documents/" + "resultant.md");
	fos.write(resultantFile);
	fos.close();
   
  }catch(Exception ex)
  {
	System.out.println(ex);
  }
fjalë për Markdown

Imazhi: - Pamja paraprake e konvertimit nga Word në Markdown

Ju mund të konsideroni shkarkimin e dokumentit hyrës të Word nga sampleEmbeddedOLE.docx.

Ngarkoni dokumentin Word nga ruajtja në renë kompjuterike

 • Në mënyrë të ngjashme, së pari ne duhet të krijojmë një shembull të WordsApi ndërsa kalojmë kredencialet e personalizuara si argumente
 • Së dyti, krijoni një objekt të GetDocumentWithFormatRequest i cili merr si argumente emrin e skedarit Word, formatin MD dhe emrin e skedarit Markdown që rezulton.
 • Së fundi, thirrni metodën getDocumentWithFormat(..) e cila aktivizon operacionin e konvertimit Word në Markdown. Skedari MD që rezulton ruhet në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike
// Për më shumë copa kodi, ju lutemi https://github.com/aspose-words-cloud/aspose-words-cloud-java

try
  {
    String clientId = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
	String clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
		  
	// nëse baseUrl është null, WordsApi përdor https://api.aspose.cloud parazgjedhjen
	WordsApi wordsApi = new WordsApi(clientId, clientSecret, null);

    String format = "md";
    // tani krijoni një objekt të ri të GetDocumentWithFormatRequest 
    GetDocumentWithFormatRequest convertRequest = new GetDocumentWithFormatRequest("sample_EmbeddedOLE.docx",format,null, null, null,null,null,"Converted.md",null);

    // tani thirrni metodën për të inicuar operacionin e konvertimit
    // skedari rezultues ruhet në ruajtjen e cloud
    wordsApi.getDocumentWithFormat(convertRequest);
   
  }catch(Exception ex)
  {
	System.out.println(ex);
  }

DOC për të shënuar duke përdorur komandat cURL

API-të REST ofrojnë gjithashtu fleksibilitetin për t’u aksesuar nga çdo platformë me ndihmën e komandave cURL. Pra, në këtë seksion, ne do të diskutojmë detajet se si të ngarkoni dokumentin Word nga ruajtja në renë kompjuterike, të kryeni konvertimin DOCX në Markdown dhe të ruani skedarin MD që rezulton në diskun lokal. Tani së pari duhet të gjenerojmë tokenin e aksesit JWT (bazuar në kredencialet e klientit) duke përdorur komandën e mëposhtme dhe më pas të kryejmë konvertimin DOCX në Markdown.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të krijohet JWT, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të ngarkuar dokumentin Word nga ruajtja në re dhe për të kryer konvertimin Word në Markdown. Skedari MD që rezulton më pas ruhet në diskun lokal

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v4.0/words/sample_EmbeddedOLE.docx?format=md" \
-H "accept: application/octet-stream" \
-H "Authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o "newOutput.md"

konkluzioni

Ne kemi arritur në fund të këtij artikulli ku kemi mësuar detajet se si mund ta konvertojmë programatikisht Word në Markdown duke përdorur Java. Në mënyrë të ngjashme, ne kemi eksploruar gjithashtu hapat për konvertimin e DOCX në Markdown nëpërmjet komandave cURL.

Një tjetër mundësi për të eksploruar aftësitë e API është përmes SwaggerUI brenda një shfletuesi ueb. Ne ju rekomandojmë gjithashtu të eksploroni Product Documentation, i cili është një burim i mahnitshëm informacioni për të mësuar rreth veçorive të tjera emocionuese. Në rast se ju duhet të shkarkoni dhe modifikoni kodin burimor të Cloud SDK, ai është i disponueshëm në GitHub (publikuar nën licencën MIT). Së fundi, në rast se hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, mund të konsideroni të na kontaktoni për një zgjidhje të shpejtë nëpërmjet forumit të mbështetjes së produktit falas.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: