Shikuesi i PowerPoint

Zhvilloni shikuesin e PowerPoint duke përdorur .NET Cloud SDK.

Zhbllokoni potencialin e plotë të [prezantimeve në PowerPoint] (https://docs.fileformat.com/presentation/pptx/) duke ndërtuar një aplikacion të personalizuar shikues të PowerPoint duke përdorur .NET Cloud SDK. Me një shikues PowerPoint, ju mund t’u ofroni përdoruesve tuaj një përvojë të qetë dhe ndërvepruese, duke i lejuar ata të shikojnë dhe të ndërveprojnë me skedarët e prezantimeve. Duke krijuar një shikues PowerPoint, ju mund të përmirësoni bashkëpunimin, ndarjen e prezantimeve dhe aksesin e përmbajtjes. Në këtë artikull, ne do t’ju udhëheqim përmes procesit që ju fuqizon të ofroni një përvojë të jashtëzakonshme përdoruesi duke përdorur .NET Cloud SDK.

Pavarësisht nëse jeni duke shfaqur pikat e shitjeve, duke ofruar përmbajtje edukative ose duke shkëmbyer përditësime të projektit, një aplikacion i dedikuar për shikues të PowerPoint hap një botë mundësish.

Përpunimi i PowerPoint me .NET Cloud SDK

Aspose.Slides Cloud SDK për .NET është një mjet i fuqishëm që ofron një gamë të gjerë aftësish për të punuar me prezantime në PowerPoint. Me këtë SDK, ju mund të kryeni operacione të ndryshme si krijimi, redaktimi, konvertimi dhe manipulimi i skedarëve të PowerPoint në mënyrë programore. Ai mbështet konvertimin midis formateve të ndryshme të prezantimit. Dhe, madje mund të konvertoni skedarët e PowerPoint në formate të tjera si PDF, imazhe ([JPG](https://docs.fileformat.com/image/jpeg /), PNG, TIFF, etj.), [HTML] (https://docs.fileformat.com/web/html/), dhe më shumë. Pra, ky fleksibilitet ju lejon të ndani prezantimet tuaja në formate të ndryshme të përshtatshme për platforma dhe pajisje të ndryshme.

Falë këtyre aftësive të mahnitshme, ne mund ta japim PowerPoint në formatet HTML ose Image dhe t’i shfaqim ato në një shfletues uebi.

Tani, për të përdorur SDK-në, ju lutemi kërkoni “Aspose.Slides-Cloud” në menaxherin e paketave NuGet dhe klikoni butonin “Shto paketën”. Gjithashtu, ju lutemi vizitoni seksionin fillimi i shpejtë për të mësuar hapat se si të krijoni një llogari mbi pultin e resë kompjuterike (nëse nuk keni një ekzistues).

Konvertoni PowerPoint në HTML duke përdorur C# .NET

Një nga opsionet e para për të parë prezantimet në PowerPoint pa pasur nevojë për ndonjë softuer të veçantë është shndërrimi i tyre në formatin HTML. Konvertimi i PowerPoint në HTML sjell përfitime të shumta që zgjerojnë shtrirjen dhe aksesin e prezantimeve tuaja. Për më tepër, HTML duke qenë një format i mbështetur gjerësisht, lejon që prezantimet tuaja të shihen në çdo pajisje ose platformë, duke eliminuar problemet e përputhshmërisë. Së fundi, aftësitë reaguese të dizajnit të HTML sigurojnë që prezantimet tuaja të përshtaten me madhësi të ndryshme të ekranit, duke ofruar një përvojë optimale shikimi për audiencën tuaj.

Pra, ju lutemi përdorni fragmentin e mëposhtëm të kodit për të kthyer PowerPoint në HTML në internet.

// Për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-slides-cloud
// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "7f098199230fc5f2175d494d48f2077c";
string clientID = "ee170169-ca49-49a4-87b7-0e2ff815ea6e";

// krijoni një shembull të SlidesApi
SlidesApi slidesApi = new SlidesApi(clientID, clientSecret);

// Thirrni API-në për të kthyer rrëshqitjet e PowerPoint në formatin HTML
var responseStream = slidesApi.DownloadPresentation("Summer invitations.pptx", ExportFormat.Html);

// Ruani HTML-në që rezulton në diskun lokal
using var pdfStream = File.Create("converted.html");
responseStream.CopyTo(pdfStream);
Konvertimi PPT në HTML

Imazhi: - Pamja paraprake e konvertimit të PowerPoint në HTML.

Më poshtë jepet shpjegimi i pjesës së kodit të lartpërmendur.

 • Së pari, krijoni një shembull të klasës SlidesApi ku ne kalojmë kredencialet e klientit si argumente.
 • Thirrni metodën DownloadPresentation(…) për të kthyer rrëshqitjet e PowerPoint në formatin HTML dhe për ta kthyer daljen si objekt Stream.
 • Ruani HTML-në që rezulton në diskun lokal.

Konvertimi PPT në JPG duke përdorur C# .NET

Nga ana tjetër, një zgjidhje tjetër e mundshme është konvertimi i prezantimeve në PowerPoint në formate të imazhit raster, p.sh. JPG, dhe më pas shfaqja e imazhit brenda një faqeje interneti. Konvertimi i PowerPoint në JPG ofron disa përfitime që e bëjnë atë një zgjedhje popullore për ndarjen dhe shpërndarjen e prezantimeve.

 • Së pari, JPG është një format imazhi i mbështetur gjerësisht që mund të shihet lehtësisht në pajisje dhe platforma të ndryshme pa pasur nevojë për softuer specifik.
 • Së dyti, skedarët JPG janë zakonisht më të vegjël në madhësi, kur krahasohen me një skedar PowerPoint.
 • Së treti, formati JPG ruan integritetin vizual të diapozitivëve, duke përfshirë ngjyrat, imazhet dhe grafikët, duke e bërë atë të përshtatshëm për ndarjen e fotografive me cilësi të lartë të prezantimit.
// Për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-slides-cloud
// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "7f098199230fc5f2175d494d48f2077c";
string clientID = "ee170169-ca49-49a4-87b7-0e2ff815ea6e";

// krijoni një shembull të SlidesApi
SlidesApi slidesApi = new SlidesApi(clientID, clientSecret);

// Lexoni prezantimin e hyrjes në PowerPoint nga disku lokal
using var slideStream = File.OpenRead("Colorful conference presentation.pptx");
slidesApi.UploadFile("Colorful conference presentation.pptx", slideStream);

// thirrni API për të kthyer të gjitha rrëshqitjet e PowerPoint në formatin JPG 
using var responseStream = slidesApi.DownloadPresentation("Colorful conference presentation.pptx", ExportFormat.Jpeg, null, null);

// Ruani imazhet rezultante JPG në diskun lokal
using var pdfStream = File.Create("output.zip");
responseStream.CopyTo(pdfStream);
powerpoint në jpg

Imazhi: - Pamja paraprake e konvertimit të PowerPoint në JPG.

Më poshtë janë detajet në lidhje me fragmentin e kodit të përbashkët të mësipërm.

 • Krijoni një shembull të klasës SlidesApi ndërsa kaloni kredencialet e klientit si argumente te konstruktori i saj.
 • Lexoni prezantimin e hyrjes në PowerPoint dhe ngarkoni atë në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike.
 • Thirrni metodën DownloadPresentation(…) dhe kaloni vlerën ‘ExportFormat.Jpeg’ si argument. Prodhimi kthehet si një shembull i transmetimit.
 • Ruaje daljen si një arkiv zip në diskun lokal.

Konvertoni PPTX në HTML ose JPG duke përdorur komandat cURL

Aspose.Slides Cloud API ofron një ndërfaqe RESTful, që do të thotë se mund të ndërveproni me të duke përdorur metoda standarde HTTP si GET, POST, PUT dhe DELETE. Ndërsa, cURL është një mjet i linjës së komandës që ju lejon të bëni kërkesa HTTP dhe përdoret zakonisht për ndërveprimet API. Prandaj, ne mund të konvertojmë PowerPoint në imazhe HTML ose JPG duke përdorur komandat cURL. Kjo qasje ofron disa përfitime:

 • Së pari, ofron një mënyrë të drejtpërdrejtë dhe efikase për të automatizuar procesin e konvertimit.
 • Së dyti, përdorimi i komandave cURL për konvertimin PPTX në HTML ose JPG siguron pavarësinë e platformës.

Pra, duke ndjekur qasjen cURL, ju mund të shfrytëzoni fuqinë e aftësive të konvertimit të Aspose.Slides Cloud duke shfrytëzuar thjeshtësinë, fleksibilitetin dhe pajtueshmërinë ndër-platformë të ofruar nga komandat cURL.

Tani, ne duhet të ekzekutojmë komandën e mëposhtme për të gjeneruar një ‘accessToken’ bazuar në kredencialet tona të klientit.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
 -X POST \
 -d "grant_type=client_credentials&client_id=ee170169-ca49-49a4-87b7-0e2ff815ea6e&client_secret=7f098199230fc5f2175d494d48f2077c" \
 -H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
 -H "Accept: application/json"

Ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të kthyer PPTX në formatin HTML.

curl -v "https://api.aspose.cloud/v3.0/slides/{inputPPT}/Html?slides=3" \
-X POST \
-H "accept: multipart/form-data" \
-H "authorization: Bearer {accessToken}" \
-H "Content-Type: application/json" \
-d "{}" \
-o "{resultantHTML}"

Zëvendësoni {inputPPT} me emrin e PowerPoint-it të disponueshëm në ruajtjen e resë kompjuterike. Më pas zëvendësoni “{accessToken}” me një shenjë aksesi JWT dhe “{resultantHTML}” me emrin e skedarit HTML që do të ruhet në diskun lokal.

Për më tepër, për të kthyer PowerPoint në formatin JPG, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/v3.0/slides/{sourceFile}/Jpeg?slides=2%2C7" \
-X POST \
-H "accept: multipart/form-data" \
-H "authorization: Bearer {accessToken}" \
-H "Content-Type: application/json" \
-d "{ \"DefaultRegularFont\": \"string\", \"FontFallbackRules\": [  {   \"RangeStartIndex\": 0,   \"RangeEndIndex\": 0,   \"FallbackFontList\": [    \"string\"   ]  } ], \"FontSubstRules\": [  {   \"SourceFont\": \"string\",   \"TargetFont\": \"string\",   \"NotFoundOnly\": true  } ]}" \
-o "{resultantZIP}"

Në vend që të konvertojmë të gjitha sllajdet e prezantimit në imazhe JPG, ne kemi udhëzuar vetëm të konvertojmë sllajdet numër 2 dhe 7.

konkluzioni

Në këtë artikull, ne kemi eksploruar dy qasje të fuqishme për konvertimin e prezantimeve në PowerPoint: konvertimin e PowerPoint në HTML dhe konvertimin e PowerPoint në JPG. Secila nga këto qasje mund të përdoret për të zhvilluar një aplikacion shikues të PowerPoint. Megjithatë, të dyja metodat ofrojnë përfitime unike.

Kur konvertoni PowerPoint në HTML, ju fitoni aftësinë për të futur prezantimet tuaja drejtpërdrejt në faqet e internetit, duke i bërë ato interaktive dhe lehtësisht të aksesueshme në pajisje dhe platforma të ndryshme. Kjo qasje ju lejon të ruani formatimin origjinal, animacionet dhe interaktivitetin e rrëshqitjeve, duke krijuar një përvojë të qetë dhe tërheqëse të përdoruesit.

Nga ana tjetër, konvertimi i PowerPoint në JPG ofron një mënyrë të përshtatshme për të gjeneruar fotografi me cilësi të lartë të çdo rrëshqitjeje. Kjo qasje është veçanërisht e dobishme kur ju duhet të ndani ose shpërndani sllajde individuale si imazhe të pavarura.

Në përgjithësi, aftësia për të kthyer PowerPoint në HTML dhe JPG hap rrugë të reja për paraqitjen, ndarjen dhe ripërdorimin e përmbajtjes suaj të PowerPoint, duke ofruar aksesueshmëri, shkathtësi dhe paraqitje vizuale të përmirësuar.

Lidhje të dobishme

Artikuj të ngjashëm

Ne rekomandojmë shumë të vizitoni bloget e mëposhtme: