svg në png

Konvertoni SVG në PNG në Java

Imazhet SVG janë të spikatura sepse janë të shkallëzueshme dhe ruajnë të njëjtën cilësi, pavarësisht nga madhësia ose rezolucioni i ekranit. Ato mund të dizajnohen në çdo rezolucion dhe mund të përmasat lart/poshtë, pa dëmtuar cilësinë (ose pa u pikseluar). Por, meqenëse imazhet SVG bazohen në pika dhe shtigje, kështu që në vend të pikselëve, kështu që ato nuk mund të shfaqin aq detaje sa një imazh raster. Pra, nëse konvertojmë imazhin SVG në PNG, këto çështje mund të zgjidhen.

API-ja e konvertimit SVG në PNG

Në këtë artikull, ne do të përdorim Aspose.Imaging Cloud SDK për Java e cila është API e bazuar në REST që ofron aftësi për të redaktuar, manipuluar dhe transformuar në mënyrë programore raster, metafiles, photoshop në shumëllojshmëri të [Formateve të Mbështetura][6. ]. Ai gjithashtu mbështet funksionin për të kthyer SVG në PNG në internet. Tani, në mënyrë që të fillojmë me përdorimin e SDK-së, duhet të shtojmë referencën e saj në projektin tonë Java duke përfshirë informacionin e mëposhtëm në pom.xml (maven build type project).

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-imaging-cloud</artifactId>
    <version>22.4</version>
  </dependency>
</dependencies>

Tani për të përdorur API-në, na duhen kredencialet tona të personalizuara të klientit. Ato mund të merren lehtësisht nëse jeni regjistruar tashmë në Aspose Cloud Dashboard. Përndryshe, regjistroni një llogari falas përmes një adrese të vlefshme emaili dhe merrni kredencialet e klientit tuaj.

Konvertoni SVG në PNG në Java

API-ja jonë e përpunimit të imazhit është në gjendje të konvertojë PNG në SVG dhe SVG në PNG me linja kodi minimale. Pra, në këtë seksion, ne do të diskutojmë të gjitha detajet për të kthyer SVG në PNG duke përdorur Java.

 • Para së gjithash, krijoni një objekt të klasës ImagingApi ku ne kalojmë kredencialet e klientit si argument
 • Së dyti, lexoni përmbajtjen e imazhit SVG duke përdorur metodën readAllBytes(…) dhe kthejeni atë në grupin bajt[]
 • Më pas krijoni një shembull të UploadFileRequest ndërsa kaloni emrin SVG dhe ngarkoni atë në ruajtjen e cloud duke përdorur metodën uploadFile(…)
 • Tani krijoni një objekt të ConvertImageRequest, ku kalojmë emrin e hyrjes SNG dhe formatin rezultues si “PNG”
 • Thirrni metodën convertImage(…) për të inicuar konvertimin SVG në PNG. Dalja më pas kthehet si rrjedhë e përgjigjes
 • Më në fund, ruani PNG-në rezultante në diskun lokal duke përdorur objektin FileOutputStream
// Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
String clientId = "7ef10407-c1b7-43bd-9603-5ea9c6db83cd";
String clientSecret = "ba7cc4dc0c0478d7b508dd8ffa029845";

// krijoni një objekt imazherie
ImagingApi imageApi = new ImagingApi(clientSecret, clientId);

// ngarkoni imazhin SVG nga sistemi lokal
File file1 = new File("File_Extension Icons.svg");
byte[] imageStream = Files.readAllBytes(file1.toPath());
			
// krijoni objektin e kërkesës për ngarkim të skedarit
UploadFileRequest uploadRequest = new UploadFileRequest("input.svg",imageStream,null);
// ngarkoni imazhin SVG në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike
imageApi.uploadFile(uploadRequest);

// specifikoni formatin e daljes së imazhit
String format = "PNG";

// Krijo objektin e kërkesës për konvertim të imazhit
ConvertImageRequest convertImage = new ConvertImageRequest("input.svg", format, null, null);
// konvertoni SVG në PNG dhe ktheni imazhin në rrjedhën e përgjigjes
byte[] resultantImage = imageApi.convertImage(convertImage);

// Ruani imazhin PNG në ruajtjen lokale
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("/Users/nayyer/Documents/" + "Converted.png");
fos.write(resultantImage);
fos.close();

Imazhi i hyrjes SVG i përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga FileExtension Icons.svg.

svg në png

Imazhi: - konverto svg në png Pamjeje në internet

Ruani SVG si PNG duke përdorur komandat cURL

Ndërsa Aspose.Imaging Cloud është zhvilluar sipas arkitekturës REST, kështu që mund të aksesohet lehtësisht nëpërmjet komandave cURL. Pra, në këtë seksion, ne do të ruajmë SVG si PNG duke përdorur komandat cURL. Tani, hapi i parë është të gjeneroni një shenjë hyrjeje JWT (bazuar në kredencialet e klientit) duke përdorur komandën e mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të gjenerohet token JWT, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të ruajtur SVG si imazh PNG.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/imaging/input.svg/convert?format=PNG" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o Resultant.png

konkluzioni

Në fund të këtij artikulli, ne kemi mësuar detajet se si mund të konvertojmë SVG në PNG duke përdorur Java. Në të njëjtën kohë, ne kemi eksploruar gjithashtu një opsion të konvertimit të SVG në PNG duke përdorur komandat cURL. Për më tepër, nëse dëshironi të merrni kodin burimor SDK dhe ta modifikoni atë sipas kërkesave tuaja, ai mund të shkarkohet nga GitHub (SDK-të tona të Cloud janë zhvilluar nën licencën MIT). Ju lutemi vini re se një opsion tjetër për testimin e veçorive të mahnitshme të API është nëpërmjet SwaggerUI brenda shfletuesit të internetit.

Sidoqoftë, Product Documentation është një depo e mrekullueshme artikujsh që shpjegojnë veçori të tjera emocionuese të API-së. Së fundi, në rast se hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, mund të konsideroni të na kontaktoni përmes [forumit të mbështetjes së produktit] falas.

Artikuj të ngjashëm

Ne rekomandojmë shumë të vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: