PNG në PSD

Konvertoni PNG në PSD në internet në Java

Portable Network Graphic (PNG) është një lloj imazhi raster i bazuar në formatin bitmap dhe përdoret gjerësisht në faqet e internetit për të shfaqur imazhe dixhitale me cilësi të lartë. Ky format është i popullarizuar sepse ofron kompresim pa humbje dhe një gamë ngjyrash shumë më të gjerë dhe më të ndritshme. Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për redaktimin e imazhit, është pothuajse e pamundur të redaktoni objektet individuale brenda një imazhi PNG. Por, nëse kemi një skedar PSD (një format i parazgjedhur i Adobe Photoshop), është shumë e lehtë të modifikosh imazhe të tilla. Pra, në këtë artikull, ne do të diskutojmë të gjitha detajet se si të konvertohet PNG në PSD në celular ose PC duke përdorur REST API.

API-ja e konvertimit PSD në PNG

Për të konvertuar në mënyrë programore një imazh në një format tjetër imazhi, Aspose.Imaging Cloud SDK for Java është një zgjidhje e mahnitshme. Ju keni mundësinë për të redaktuar, manipuluar dhe transformuar në mënyrë programore imazhet raster, skedarët Metafiles dhe Photoshop në një shumëllojshmëri formatesh të mbështetura. Kjo SDK e vetme është e aftë të konvertojë PNG në PSD dhe anasjelltas. Pra, me më pak rreshta kodi, mund të kryeni lehtësisht konvertimin PNG në PSD.

Tani, në mënyrë që të fillojmë me përdorimin e SDK-së, duhet të shtojmë referencën e saj në projektin tonë Java duke përfshirë informacionin e mëposhtëm në pom.xml (projekt i llojit të ndërtimit të maven).

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-imaging-cloud</artifactId>
    <version>22.4</version>
  </dependency>
</dependencies>

Nëse jeni regjistruar tashmë në Aspose Cloud, ju lutemi merrni kredencialet e klientit tuaj nga Paneli i kontrollit. Përndryshe, së pari duhet të regjistroni një llogari falas duke përdorur një adresë të vlefshme emaili.

Konvertoni PNG në PSD në Java

Ky seksion shpjegon detajet se si të konvertohet PNG në PSD duke përdorur një copë kodi Java.

 • Së pari, krijoni një objekt të ImagingApi ndërsa kaloni kredencialet tuaja të personalizuara të klientit.
 • Së dyti, ngarkoni skedarin PNG duke përdorur metodën readAllBytes(…) dhe ktheni vlerën në grup bajt[].
 • Së treti, krijoni një shembull të UploadFileRequest ndërsa kaloni emrin PNG si argument dhe ngarkoni atë në ruajtjen e cloud duke përdorur metodën uploadFile(…).
 • Tani krijoni një objekt të ConvertImageRequest i cili merr emrin e hyrjes PNG dhe formatin rezultant (PSD) si argumente.
 • Thirrni metodën convertImage(…) për të kthyer PNG në formatin PSD dhe për të kthyer daljen si rrjedhë përgjigjeje.
 • Më në fund, ruani PSD-në rezultante në diskun lokal duke përdorur objektin FileOutputStream.
// Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
String clientId = "7ef10407-c1b7-43bd-9603-5ea9c6db83cd";
String clientSecret = "ba7cc4dc0c0478d7b508dd8ffa029845";

// krijoni një objekt imazherie
ImagingApi imageApi = new ImagingApi(clientSecret, clientId);

// ngarkoni imazhin png nga disku lokal
File file1 = new File("input.png");
byte[] imageStream = Files.readAllBytes(file1.toPath());
			
// krijoni objektin e kërkesës për ngarkim të skedarit
UploadFileRequest uploadRequest = new UploadFileRequest("input.png",imageStream,null);
// ngarkoni imazhin PNG në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike
imageApi.uploadFile(uploadRequest);

// specifikoni formatin e daljes së imazhit
String format = "psd";

// Krijo objektin e kërkesës për konvertim të imazhit
ConvertImageRequest convertImage = new ConvertImageRequest("input.png", format, null, null);
// konvertoni PNG në PSD dhe ktheni imazhin në rrjedhën e përgjigjes
byte[] resultantImage = imageApi.convertImage(convertImage);

// Ruani PSD-në që rezulton në diskun lokal
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("/Users/nayyer/Documents/" + "Converted.psd");
fos.write(resultantImage);
fos.close();

Shembulli i imazhit PNG dhe skedari PSD i përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet përkatësisht nga PinClipart.png dhe Converted.psd.

png në psd

Imazhi: - Pamja paraprake e konvertimit PNG në PSD

PNG në PSD duke përdorur komandat cURL

API-të REST mund të aksesohen lehtësisht përmes komandave cURL (përmes terminalit të linjës së komandës). Pra, në këtë seksion, ne do të shqyrtojmë detajet se si të kryejmë një konvertim PNG në PSD duke përdorur komandat cURL. Tani, si parakusht, duhet të gjenerojmë një shenjë hyrjeje JWT (bazuar në kredencialet e klientit) duke përdorur komandën e mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Tani ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të kthyer PNG në formatin PSD dhe për të ruajtur daljen në diskun lokal.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/imaging/input.png/convert?format=psd" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o Converted.psd

konkluzioni

Deri në fund të këtij artikulli, ne kemi eksploruar të gjitha detajet se si mund të konvertojmë PNG në PSD duke përdorur Java REST API. Në mënyrë të ngjashme, ne kemi eksploruar gjithashtu një opsion për të kthyer PNG në PSD duke përdorur komandat cURL. Përveç këtyre qasjeve, veçoritë e API-së mund të testohen lehtësisht duke përdorur SwaggerUI (brenda një shfletuesi ueb). Për më tepër, kodi i plotë burimor i SDK-së është i disponueshëm në GitHub (publikuar nën licencën MIT). Ju mund të konsideroni shkarkimin dhe modifikimin e tij sipas kërkesave tuaja.

Megjithatë, dokumentacioni i produktit është një burim i mahnitshëm informacioni për të mësuar dhe eksploruar veçoritë e tjera emocionuese, të ofruara nga API. Së fundi, në rast se hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, mund të konsideroni të na kontaktoni për një zgjidhje të shpejtë nëpërmjet forumit të mbështetjes së produktit falas.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: