VKM në JPG

Konvertoni DCM në JPG në Java

Imazhe dixhitale dhe komunikimet në mjekësi (DICOM) është standardi për komunikimin dhe menaxhimin e informacionit të imazhit mjekësor dhe të dhënave të lidhura me to. Ai gjithashtu përmban imazhe të shumta pikturë njëngjyrëshe së bashku me një grup të pasur meta të dhënash. Një informacion i tillë mund të jetë çdo gjë nga informacioni i pacientit, institucioni, modaliteti dhe më shumë. Për më tepër, është i popullarizuar sepse ato mund të ofrojnë lehtësisht integrimin e pajisjeve të imazhit mjekësor si skanerët, serverët, stacionet e punës, printerët, pajisjet e rrjetit. Megjithatë, për të shfaqur imazhin DICOM, na duhet një aplikacion specifik dhe bëhet vërtet e vështirë kur duhet ta shfaqim atë brenda një faqeje interneti. Pra, një nga zgjidhjet e mundshme është konvertimi i DICOM në formatin JPG. Një përfitim tjetër i skedarëve JPEG është se ai përmban një imazh të vetëm monokrom (ose me ngjyra). Meqenëse imazhi JPG nuk ka një meta-të dhëna të lidhura, kështu që zvogëlon madhësinë e imazhit dhe dalja është gjithashtu e ngjeshur/më e vogël në madhësi.

DICOM Images Conversion API

Aspose.Imaging Cloud SDK for Java ju mundëson të zbatoni aftësi të përpunimit të formateve të imazhit të njohura. Mund të modifikoni dhe transformoni imazhe raster, skedarë Photoshop, Metafiles dhe formate të tjera si WebP. Në mënyrë të ngjashme, ai është po aq i aftë të përpunojë imazhe DICOM dhe ne do ta përdorim atë për konvertimin e DCM në formatin JPG. Tani për të filluar përdorimin e SDK-së, duhet të shtojmë referencën e saj në projektin tonë java duke përfshirë informacionin e mëposhtëm në pom.xml (projekt i llojit të ndërtimit të maven).

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-imaging-cloud</artifactId>
    <version>22.4</version>
  </dependency>
</dependencies>

Nëse jemi regjistruar tashmë në Aspose Cloud Dashboard, ju lutemi merrni kredencialet e klientit tuaj nga Cloud Dashboard. Përndryshe, së pari duhet të regjistroni një llogari falas ndërsa përdorni një adresë të vlefshme emaili.

Konvertoni DCM në JPG në Java

Ky seksion ofron detaje se si të ngarkoni dhe konvertoni DCM në formatin JPG duke përdorur fragmentin e kodit Java.

 • Krijo një objekt të ImagingApi duke përdorur kredencialet e personalizuara të klientit
 • Tani ngarkoni skedarin DCM duke përdorur metodën readAllBytes(…) dhe kaloni te grupi bajt[]
 • Krijo një shembull të UploadFileRequest ndërsa ofron argumentin e emrit të imazhit DICOM dhe e ngarkon atë në ruajtjen e resë kompjuterike duke përdorur metodën uploadFile(…)
 • Hapi tjetër është krijimi i një objekti të ConvertImageRequest i cili merr emrin e hyrjes DCM dhe JPG si argumente
 • Thirrni metodën convertImage(…) për të kthyer DCM në formatin JPG dhe rezultati kthehet si rrjedhë përgjigjeje
 • Më në fund, ruani JPG-në rezultante në diskun lokal duke përdorur objektin FileOutputStream
// Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
String clientId = "7ef10407-c1b7-43bd-9603-5ea9c6db83cd";
String clientSecret = "ba7cc4dc0c0478d7b508dd8ffa029845";

// krijoni një objekt imazherie
ImagingApi imageApi = new ImagingApi(clientSecret, clientId);

// ngarkoni imazhin DICOM nga disku lokal
File file1 = new File("skull_2.dcm");
byte[] imageStream = Files.readAllBytes(file1.toPath());
			
// krijoni objektin e kërkesës për ngarkim të skedarit
UploadFileRequest uploadRequest = new UploadFileRequest("input.dcm",imageStream,null);
// ngarkoni imazhin DICOM në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike
imageApi.uploadFile(uploadRequest);

// specifikoni formatin e daljes së imazhit
String format = "jpg";

// Krijo objektin e kërkesës për konvertim të imazhit
ConvertImageRequest convertImage = new ConvertImageRequest("input.dcm", format, null, null);
// konvertoni DCM në JPG dhe ktheni daljen në rrjedhën e përgjigjes
byte[] resultantImage = imageApi.convertImage(convertImage);

// Ruani JPG rezultante në diskun lokal
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("/Users/nayyer/Documents/" + "Resultant.jpg");
fos.write(resultantImage);
fos.close();

Shembulli i imazhit DICOM i përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga skull2.dcm dhe prodhimi nga Resultant.jpg.

dcm në jpg

Imazhi: - Pamja paraprake e konvertimit të DCM në JPG

DCM në JPG duke përdorur komandat cURL

Përveç gjuhës së programimit, API-të REST mund të aksesohen edhe nëpërmjet komandave cURL. Meqenëse Aspose.Imaging Cloud është zhvilluar sipas arkitekturës REST, kështu që në këtë artikull, ne do të diskutojmë detajet se si të konvertojmë Imazhet DICOM në JPG duke përdorur komandat cURL. Hapat e parë janë të gjeneroni një shenjë hyrjeje JWT (bazuar në kredencialet e klientit) duke përdorur komandën e mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pas gjenerimit të JWT, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të kthyer DCM në formatin JPG.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/imaging/input.dcm/convert?format=Resultant.jpg" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o Resultant.jpg

konkluzioni

Ne kemi diskutuar detajet se si mund t’i konvertojmë në mënyrë programore Imazhet DICOM në formatin JPG duke përdorur Aspose.Imaging Cloud SDK për Java. Në të njëjtën kohë, ne kemi eksploruar gjithashtu një opsion për të kthyer DCM në JPG duke përdorur komandat cURL. Për më tepër, Product Documentation është një burim i mahnitshëm informacioni për të mësuar rreth veçorive të tjera emocionuese të ofruara nga API.

Ju lutemi vini re se veçoritë e API mund të testohen gjithashtu duke përdorur SwaggerUI brenda një shfletuesi uebi dhe kodi i plotë burimor i Cloud SDK është i disponueshëm në GitHub (nën licencën MIT), kështu që mund të merrni parasysh shkarkimin dhe duke e modifikuar sipas lehtësisë suaj. Së fundi, në rast se hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, mund të konsideroni të na kontaktoni për një zgjidhje të shpejtë nëpërmjet forumit të mbështetjes së produktit falas.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: