webp në jpg

Konvertoni Webp në JPEG në Java

WebP është një format imazhi modern i popullarizuar që ofron kompresim superior pa humbje dhe humbje për imazhet në ueb. Ky format imazhi është zhvilluar nga Google dhe synohet si një zëvendësim për formatet e skedarëve JPEG, PNG dhe GIF. Ai mbështet kompresimin me humbje dhe pa humbje, si dhe animacion dhe transparencë alfa. Ato janë gjithashtu të njohura sepse një skedar WebP është përgjithësisht shumë më i vogël se një JPEG tradicional dhe për këtë arsye faqet e internetit ngarkohen më shpejt dhe u japin përdoruesve një përvojë më të mirë. Sidoqoftë, shumë sisteme konvencionale ende kërkojnë formate të imazhit raster për qëllime ruajtjeje dhe përpunimi, prandaj, ne kemi një kërkesë për të kryer konvertimin masiv të WebP në JPG. Pra, në këtë artikull, ne do të diskutojmë detajet se si të konvertohet programatikisht WebP në JPG, WebP në PNG dhe WebP në formatet GIF.

WebP në JPG REST API

Zgjidhja jonë e bazuar në REST Aspose.Imaging Cloud SDK për Java është një API e besueshme e përpunimit të imazhit dhe e konvertimit të imazhit. Me ndihmën e këtij API, ju mund të zbatoni aftësitë e përpunimit të imazhit (të modifikoni dhe transformoni) në aplikacionin tuaj. Ai mbështet imazhe raster, skedarë Photoshop, Metafiles dhe formate të tjera si formati WebP. Pra, sipas qëllimit të këtij artikulli, ne do të përdorim këtë API për të kthyer WebP në JPEG. Tani, në mënyrë që të fillojmë me përdorimin e SDK-së, duhet të shtojmë referencën e saj në projektin tonë java duke përfshirë informacionin e mëposhtëm në pom.xml (projekt i llojit të ndërtimit të maven).

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-imaging-cloud</artifactId>
    <version>22.4</version>
  </dependency>
</dependencies>

Pasi të jetë shtuar referenca REST API në projektin Java, ju lutemi merrni kredencialet e klientit tuaj nga Paneli i Cloud. Përndryshe, së pari duhet të regjistroni një llogari falas ndërsa përdorni një adresë të vlefshme emaili.

Konvertoni WebP në JPEG në Java

Le të diskutojmë detajet se si të ngarkojmë dhe konvertojmë WebP në formatin JPG duke përdorur fragmentin e kodit Java.

 • Së pari, krijoni një objekt të ImagingApi duke përdorur kredencialet e personalizuara
 • Së dyti, ngarkoni imazhin e WebP duke përdorur metodën readAllBytes(…) dhe kaloni te grupi bajt[]
 • Së treti, krijoni një shembull të UploadFileRequest duke ofruar imazhin WebP si argument dhe ngarkoni atë në ruajtjen e cloud duke përdorur metodën uploadFile(…)
 • Tani krijoni një objekt të ConvertImageRequest i cili merr emrin e imazhit WebP dhe formatin JPG si argumente
 • Thirrni metodën convertImage(…) për të kthyer WebP në formatin JPEG. Dalja kthehet si rrjedhë e përgjigjes
 • Më në fund, ruani JPG-në rezultante në diskun lokal duke përdorur objektin FileOutputStream
// Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
String clientId = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
String clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";

// krijoni një objekt imazherie
ImagingApi imageApi = new ImagingApi(clientSecret, clientId);

// ngarkoni imazhin WebP nga disku lokal
File file1 = new File("WEBPSampleImage.webp");
byte[] imageStream = Files.readAllBytes(file1.toPath());
			
// krijoni objektin e kërkesës për ngarkim të skedarit
UploadFileRequest uploadRequest = new UploadFileRequest("source.webp",imageStream,null);
// ngarkoni imazhin e WebP në ruajtjen e resë kompjuterike
imageApi.uploadFile(uploadRequest);

// specifikoni formatin e daljes si JPEG
String format = "jpg";

// Krijo objektin e kërkesës për konvertim të imazhit
ConvertImageRequest convertImage = new ConvertImageRequest("source.webp", format, null, null);
// konvertoni WebP në JPEG dhe ktheni daljen në rrjedhën e përgjigjes
byte[] resultantImage = imageApi.convertImage(convertImage);

// Ruani JPG rezultante në diskun lokal
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("/Users/nayyer/Documents/" + "Converted.jpg");
fos.write(resultantImage);
fos.close();

Shembulli i imazhit WebP i përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga WEBPSampleImage.webp dhe dalja nga Converted.jpg.

webp në jpg

Imazhi: - Pamja paraprake e konvertimit të WebP në JPG

WebP në PNG në Java

Ky seksion diskuton detajet se si të konvertohet WebP në formatin PNG pa përdorur hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike.

 • Së pari, krijoni një objekt të ImagingApi duke përdorur kredencialet e personalizuara
 • Së dyti, ngarkoni imazhin e WebP duke përdorur metodën readAllBytes(…) dhe kaloni te grupi bajt[]
 • Së treti, krijoni një objekt të CreateConvertedImageRequest i cili merr emrin e imazhit WebP dhe formatin pNG si argumente.
 • Tani thirrni metodën createConvertedImage(…) për të kthyer WebP në PNG. Dalja kthehet si rrjedhë e përgjigjes
 • Më në fund, ruani PNG-në rezultante në diskun lokal duke përdorur objektin FileOutputStream
// Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
String clientId = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
String clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";

// krijoni një objekt imazherie
ImagingApi imageApi = new ImagingApi(clientSecret, clientId);

// ngarkoni imazhin WebP nga disku lokal
File file1 = new File("WEBPSampleImage.webp");
byte[] imageStream = Files.readAllBytes(file1.toPath());
			
// specifikoni formatin e daljes si PNG
String format = "png";

// Krijo objektin e kërkesës për konvertim të imazhit
CreateConvertedImageRequest convertRequest = new CreateConvertedImageRequest(imageStream,format,null,null);
// konvertoni WebP në PNG dhe ktheni daljen në rrjedhën e përgjigjes
byte[] resultantImage = imageApi.createConvertedImage(convertRequest);

// Ruani PNG-në rezultante në diskun lokal
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("/Users/nayyer/Documents/" + "Converted.png");
fos.write(resultantImage);
fos.close();

Shënim:- Nëse duhet të ruajmë PNG-në rezultante në ruajtjen e resë kompjuterike, kaloni detajet e rrugës PNG ndërsa krijoni një objekt të CreateConvertedImageRequest. Në këtë qasje, hapi i fundit për të ruajtur rrjedhën e daljes në diskun lokal do të anashkalohet.

WebP në GIF duke përdorur komandat cURL

API REST mund të aksesohet gjithashtu nëpërmjet komandave cURL, kështu që në këtë seksion, ne do të kryejmë konvertimin e WebP në GIF duke përdorur komandat cURL. Tani parakushti është të gjeneroni një shenjë aksesi JWT (bazuar në kredencialet e klientit) duke përdorur komandën e mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të jetë krijuar JWT, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të kryer konvertimin e WebP në GIF.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/imaging/WEBPSampleImage.webp/convert?format=GIF" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o "Converted,gif"

konkluzioni

Ky artikull ka shpjeguar të gjitha detajet e nevojshme se si të konvertohet WebP në JPEG, WebP në PNG dhe si të kryhet konvertimi i WebP në GIF duke përdorur REST API. Ne kemi mësuar hapat për të transformuar në mënyrë programore WebP në JPG ose për të kthyer webp në gif duke përdorur komandat cURL. Ne ju inkurajojmë shumë të eksploroni Product Documentation i cili është një burim i mahnitshëm informacioni për të mësuar rreth veçorive të tjera emocionuese të ofruara nga API.

Ju gjithashtu mund të konsideroni testimin e veçorive të API përmes SwaggerUI brenda një shfletuesi uebi dhe në rast se keni nevojë të shkarkoni dhe modifikoni kodin burimor të Cloud SDK, ai është i disponueshëm në GitHub (publikuar nën licencën MIT) . Së fundi, në rast se hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, mund të konsideroni të na kontaktoni për një zgjidhje të shpejtë nëpërmjet forumit të mbështetjes së produktit falas.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: