jpg në webp

Konvertoni jpg në webp në Java

Në këtë udhëzues, ne do t’ju tregojmë se si të përdorni Java për të kthyer formatet e imazhit JPG, PNG, JPEG dhe GIFWebP. Procesi është i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë dhe mund të integrohet lehtësisht në aplikacionin tuaj ekzistues Java. Pavarësisht nëse keni nevojë të konvertoni një imazh të vetëm ose të përpunoni imazhe të shumta, udhëzuesi ynë e bën të lehtë konvertimin e JPG në WebP, PNG në WebP, JPEG në WebP dhe GIF në WebP me lehtësi.

Ne e dimë se imazhet JPEG janë shumë të kompresueshme, mjaft të lëvizshme dhe të pajtueshme me pothuajse të gjitha pajisjet. Gjithashtu, imazhet JPEG me rezolucion të lartë janë të gjalla dhe plot ngjyra. Në mënyrë të ngjashme, kompresimi në PNG është pa humbje dhe është i mirë për imazhe të detajuara dhe me kontrast të lartë. Megjithatë, formati WebP është zhvilluar nga Google dhe është një format i popullarizuar i imazhit modern që ofron kompresim superior pa humbje dhe humbje për imazhet në ueb. Në përgjithësi është shumë më i vogël (25%-34%) se JPG, PNG etj dhe për këtë arsye faqet e internetit ngarkohen më shpejt. Tani le të shqyrtojmë detajet se si të konvertohet JPG në WebP në Java.

JPG në WebP REST API

Aspose.Imaging Cloud SDK për Java është një nga zgjidhjet tona më të mira që ofron përpunim të besueshëm të imazhit dhe aftësi të konvertimit të imazhit. Siguroni aftësi të përpunimit të imazhit (redaktoni dhe transformoni) në aplikacionin tuaj Java duke përdorur linja të thjeshta kodi. API është i aftë të përpunojë imazhe raster, skedarë Photoshop, Metafiles dhe format WebP. Tani sipas qëllimit të këtij artikulli, ne do ta përdorim atë për të kthyer jpg në webp në aplikacionin Java. Tani hapi i parë është shtimi i referencës API në projektin tonë java duke përfshirë informacionin e mëposhtëm në pom.xml (projekt i llojit të ndërtimit të maven).

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-imaging-cloud</artifactId>
    <version>22.4</version>
  </dependency>
</dependencies>

Pasi referenca REST API të jetë shtuar në projektin Java, ju lutemi merrni kredencialet e klientit tuaj nga Paneli i Cloud. Përndryshe, së pari duhet të regjistroni një llogari falas ndërsa përdorni një adresë të vlefshme emaili.

Konvertoni JPG në WebP në Java

Në këtë seksion, ne do të diskutojmë të gjitha detajet në lidhje me konvertimin JPG në WebP duke përdorur një copë kodi Java.

 • Së pari, krijoni një objekt të ImagingApi duke përdorur kredencialet e personalizuara
 • Së dyti, ngarkoni imazhin JPG duke përdorur metodën readAllBytes(…) dhe kaloni vlerën e kthyer në grup bajt[]
 • Së treti, krijoni një shembull të UploadFileRequest duke ofruar imazhin JPEG si argument dhe ngarkoni atë në ruajtjen e cloud duke përdorur metodën uploadFile(…)
 • Tani krijoni një objekt të ConvertImageRequest i cili merr emrin e imazhit JPEG dhe formatin ‘webp’ si argumente
 • Thirrni metodën convertImage(…) për të kryer konvertimin JPG në WebP. Dalja më pas kthehet si rrjedhë e përgjigjes
 • Më në fund, ruani WebP-në rezultante në diskun lokal duke përdorur objektin FileOutputStream
// Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
String clientId = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
String clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";

// krijoni një objekt imazherie
ImagingApi imageApi = new ImagingApi(clientSecret, clientId);

// ngarkoni imazhin e hyrjes JPEG nga disku lokal
File file1 = new File("butterfly-yellow.jpeg");
byte[] imageStream = Files.readAllBytes(file1.toPath());
			
// krijoni objektin e kërkesës për ngarkim të skedarit
UploadFileRequest uploadRequest = new UploadFileRequest("input.jpg",imageStream,null);
// ngarkoni imazhin jpg në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike
imageApi.uploadFile(uploadRequest);

// specifikoni formatin e daljes si WebP
String format = "webp";

// Krijo objektin e kërkesës për konvertim të imazhit
ConvertImageRequest convertImage = new ConvertImageRequest("input.jpg", format, null, null);
// konvertoni JPG në WebP dhe ktheni daljen në rrjedhën e përgjigjes
byte[] resultantImage = imageApi.convertImage(convertImage);

// Ruani WebP-në që rezulton në diskun lokal
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("/Users/nayyer/Documents/" + "output.webp");
fos.write(resultantImage);
fos.close();
jpg në webp

Imazhi: - Pamja paraprake e konvertimit nga JPG në WebP

PNG në WebP në Java

Le të diskutojmë detajet se si mund të kryejmë konvertimin PNG në WebP pa përdorur hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike. Imazhi i burimit ngarkohet nga disku lokal dhe pas konvertimit, skedari rezultues ruhet gjithashtu në hard diskun lokal.

 • Së pari, krijoni një objekt të ImagingApi duke përdorur kredencialet e personalizuara
 • Së dyti, ngarkoni imazhin PNG duke përdorur metodën readAllBytes(…) dhe kaloni te grupi bajt[]
 • Së treti, krijoni një objekt të CreateConvertedImageRequest i cili merr emrin e imazhit PNG dhe formatin webp si argumente.
 • Tani thirrni metodën createConvertedImage(…) për të kryer konvertimin PNG në WebP. Dalja kthehet si rrjedhë e përgjigjes
 • Më në fund, ruani WenP-në rezultante në diskun lokal duke përdorur objektin FileOutputStream
// Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
String clientId = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
String clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";

// krijoni një objekt imazherie
ImagingApi imageApi = new ImagingApi(clientSecret, clientId);

// ngarkoni imazhin PNG nga disku lokal
File file1 = new File("source.png");
byte[] imageStream = Files.readAllBytes(file1.toPath());
			
// specifikoni formatin e daljes si WebP
String format = "webp";

// Krijo objektin e kërkesës për konvertim të imazhit
CreateConvertedImageRequest convertRequest = new CreateConvertedImageRequest(imageStream,format,null,null);
// konvertoni PNG në WebP dhe ktheni daljen në rrjedhën e përgjigjes
byte[] resultantImage = imageApi.createConvertedImage(convertRequest);

// Ruani WebP-në që rezulton në diskun lokal
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("/Users/nayyer/Documents/" + "output.webp");
fos.write(resultantImage);
fos.close();

Shënim:- Për të ruajtur WebP-në rezultante në ruajtjen e resë kompjuterike, kaloni detajet e shtegut të WebP ndërsa krijoni një objekt të CreateConvertedImageRequest. Në këtë qasje, hapi i fundit për të ruajtur rrjedhën e daljes në diskun lokal do të anashkalohet.

GIF në WebP duke përdorur komandat cURL

Përveç kodit Java, API REST mund të aksesohet edhe nëpërmjet komandave cURL. Pra, në këtë seksion, ne do të kryejmë konvertimin GIF në WebP duke përdorur komandat cURL. Tani parakushti është të gjeneroni një shenjë aksesi JWT (bazuar në kredencialet e klientit) duke përdorur komandën e mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të jetë gjeneruar JWT, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të kryer konvertimin GIF në WebP dhe për të ruajtur daljen në diskun lokal

curl -X -v GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/imaging/UpdateGIFSampleImage.gif/convert?format=webp" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT>" \
-o "output.webp"

konkluzioni

Artikulli ka dhënë të gjitha detajet e nevojshme për konvertimin e JPG në WebP, PNG në WebP dhe GIF në WebP duke përdorur Java. Në të njëjtën kohë, ne kemi mësuar gjithashtu hapat për të transformuar GIF në WebP duke përdorur komandat cURL. Ju lutemi, kini parasysh se ju inkurajojmë shumë të eksploroni Dokumentacionin e Produktit i cili është një burim i mahnitshëm informacioni. Do t’ju ndriçojë për veçori të tjera emocionuese që ofrohen aktualisht nga REST API.

Për më tepër, mund të konsideroni gjithashtu testimin e veçorive të API përmes SwaggerUI (brenda një shfletuesi ueb) dhe në rast se keni nevojë të shkarkoni dhe modifikoni kodin burimor, ai mund të aksesohet nga GitHub (i publikuar nën licencën MIT). Së fundi, nëse hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, ju lutemi mos hezitoni të na kontaktoni për një zgjidhje të shpejtë nëpërmjet forumit të mbështetjes së produktit falas.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: