webp në pdf

Konvertuesi WebP në PDF në Java

WebP është një format imazhi modern që ofron kompresim dhe cilësi më të lartë në krahasim me formatet tradicionale si JPEG dhe PNG. Ato janë mjaft të njohura sepse një skedar WebP është përgjithësisht shumë më i vogël se një JPEG tradicional dhe për këtë arsye faqet e internetit ngarkohen më shpejt dhe ofrojnë përvojë më të mirë të përdoruesve. Megjithatë, nuk është gjithmonë në përputhje me të gjitha pajisjet dhe platformat. Këtu hyn konvertimi i WebP në PDF. Në këtë artikull, ne do t’ju udhëzojmë se si të konvertoni WebP në PDF duke përdorur Java REST API. Ne do t’ju ecim në procesin e krijimit të një projekti Java, duke thirrur një pikë fundore REST API dhe do të konvertojmë skedarët WebP në PDF.

WebP në PDF REST API

Për të përpunuar imazhe raster, Metafiles, photoshop dhe formate të tjera të njohura të imazhit, ne kemi zhvilluar Aspose.Imaging Cloud SDK for Java. Është zgjidhja më e mirë që ofron përpunim të besueshëm të imazhit dhe aftësi të konvertimit të imazhit. Ai gjithashtu mbështet funksionin për të kthyer skedarin WebP në formatin PDF. Tani për të kthyer WebP në PDF Online, duhet të shtojmë referencë API në projektin tonë java duke përfshirë informacionin e mëposhtëm në pom.xml (projekt i tipit të ndërtimit të maven).

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-imaging-cloud</artifactId>
    <version>22.4</version>
  </dependency>
</dependencies>

Pasi të jetë shtuar referenca REST API në projektin Java, ju lutemi merrni kredencialet e klientit tuaj nga Paneli i Cloud. Përndryshe, së pari duhet të regjistroni një llogari falas ndërsa përdorni një adresë të vlefshme emaili.

Konvertoni WebP në PDF në Java

Le të diskutojmë hapat për konvertimin e WebP në PDF duke përdorur Java. Ju lutemi, vini re se pjesa e mëposhtme e kodit pret që imazhi hyrës i WebP të jetë i disponueshëm në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike, kështu që ne do të ngarkojmë imazhin hyrës të WebP në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike.

 • Krijo një shembull të ImagingApi duke përdorur kredencialet e personalizuara
 • Ngarkoni skedarin WebP duke përdorur metodën readAllBytes(…) dhe kaloni vlerën e kthyer në grup bajt[]
 • Tani krijoni një objekt të CreateConvertedImageRequest i cili merr emrin e imazhit WebP dhe formatin ‘pdf’ si argumente
 • Thirrni metodën createConvertedImage(…) për të kryer konvertimin e WebP në PDF. Si rezultat, dalja kthehet në rrjedhën e përgjigjes
 • Më në fund, ruani WebP-në rezultante në diskun lokal duke përdorur objektin FileOutputStream
// Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
String clientId = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
String clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";

// krijoni një objekt imazherie
ImagingApi imageApi = new ImagingApi(clientSecret, clientId);

// ngarkoni imazhin WebP nga disku lokal
File file1 = new File("input.png");
byte[] imageStream = Files.readAllBytes(file1.toPath());
			
// specifikoni formatin e daljes si PDF
String format = "pdf";

// Krijo objektin e kërkesës për konvertim të imazhit
CreateConvertedImageRequest convertRequest = new CreateConvertedImageRequest(imageStream,format,null,null);
// konvertoni WebP në PDF dhe ktheni daljen në rrjedhën e përgjigjes
byte[] resultantImage = imageApi.createConvertedImage(convertRequest);

// Ruani PDF-në që rezulton në diskun lokal
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("/Users/nayyer/Documents/" + "resultant.pdf");
fos.write(resultantImage);
fos.close();
webp në pdf

Imazhi: - Pamja paraprake e konvertimit të WebP në PDF

Imazhi hyrës i WebP i përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga kjo lidhje.

Skedari WebP në PDF duke përdorur komandat cURL

Përveç pjesës së kodit Java, një qasje tjetër për të kthyer skedarin WebP në formatin PDF është përmes komandave cURL. Tani si një parakusht, ne duhet të gjenerojmë një shenjë aksesi JWT (bazuar në kredencialet e klientit) duke përdorur komandën e mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Tani ekzekutoni komandën e mëposhtme për të kthyer WebP në formatin PDF dhe për të ruajtur daljen në diskun lokal

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/imaging/input.webp/convert?format=pdf" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o "Output.pdf"

konkluzioni

Artikulli ka dhënë në mënyrë eksplicite të gjitha detajet e nevojshme për konvertimin e WebP në PDF duke përdorur Java. Përveç kësaj, ne ju inkurajojmë shumë të eksploroni Dokumentacionin e produktit i cili është një burim i mahnitshëm informacioni për të mësuar rreth veçorive të tjera emocionuese të ofruara nga API. Ju gjithashtu mund ta testoni API-në përmes SwaggerUI brenda një shfletuesi uebi dhe në rast se keni nevojë të shkarkoni dhe modifikoni kodin burimor të Cloud SDK, ai është i disponueshëm në GitHub (publikuar nën licencën MIT).

Së fundi, në rast se hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, mund të konsideroni të na kontaktoni për një zgjidhje të shpejtë nëpërmjet forumit të mbështetjes së produktit falas.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: