fjalë në jpg

Konvertoni Word në JPG në Java

Microsoft Word ju mundëson të krijoni dokumente të thjeshta të përpunimit të Word-it si letra dhe raporte. Mund të shtoni ngjyra, klipe, të shkruani në një sërë shkronjash dhe madhësish, të shtoni tabela, kufij dhe formatim plumbash. Megjithatë, për të parë dokumentin Word (DOC,DOCX), na duhen aplikacione specifike si MS Word, OpenOffice etj. Ndonjëherë bëhet shumë e vështirë t’i shikosh këto dokumente përmes pajisjeve portative ( telefonat celularë etj). Pra, një nga zgjidhjet e mundshme është konvertimi i Word-it në formatin e imazhit (JPG, PNG, GIF etj.). Pra, në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë detajet se si të konvertohet Word në JPG duke përdorur Java REST API.

API REST i konvertimit të fjalës në JPG

Për të krijuar, modifikuar dhe transformuar dokumentet e Word-it në një shumëllojshmëri formatesh të mbështetura, ne kemi zhvilluar një zgjidhje të bazuar në REST të quajtur Aspose.Words Cloud. Për të përdorur të njëjtat aftësi të përpunimit të dokumenteve Word në aplikacionin Java, duhet të provojmë të përdorim Aspose.Words Cloud SDK për Java. Tani për të përdorur këtë SDK, ne duhet të shtojmë referencën e saj në projektin tonë Java duke përfshirë informacionin e mëposhtëm në pom.xml (projekt i tipit maven build).

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-words-cloud</artifactId>
    <version>22.12.0</version>
  </dependency>
</dependencies>

Pasi të jetë shtuar referenca Java Cloud SDK, ju lutemi merrni kredencialet e klientit tuaj nga Paneli i Cloud. Përndryshe, së pari duhet të regjistroni një llogari falas, duke përdorur një adresë të vlefshme emaili.

Konvertoni Word në JPG në Java

Në këtë seksion, ne do të diskutojmë hapat dhe detajet e tyre lidhur me konvertimin e Word në JPG duke përdorur Java.

 • Filloni me krijimin e objektit WordsApi ku ne kalojmë kredencialet e personalizuara si argumente
 • Së dyti, ngarkoni dokumentin hyrës të Word duke përdorur metodën readAllBytes(…) dhe kaloni vlerën e kthyer në grup bajt[]
 • Së treti, krijoni një objekt të ConvertDocumentRequest i cili merr si argumente emrin e dokumentit Word, formatin JPG dhe emrin e skedarit që rezulton.
 • Së fundi, thirrni metodën convertDocument(…) për të kryer konvertimin e Word në JPG. Imazhi që rezulton më pas ruhet në ruajtjen e resë kompjuterike
// Për më shumë copa kodi, ju lutemi https://github.com/aspose-words-cloud/aspose-words-cloud-java

try
  {
    String clientId = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
	String clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
		  
	// nëse baseUrl është null, WordsApi përdor https://api.aspose.cloud parazgjedhjen
	WordsApi wordsApi = new WordsApi(clientId, clientSecret, null);
			
    // ngarkoni dokumentin Word nga sistemi lokal
    File file1 = new File("test_multi_pages.docx");

    // lexoni përmbajtjen e dokumentit të fjalës hyrëse
    byte[] documentStream = Files.readAllBytes(file1.toPath());
 
    // format rezultante të imazhit
    String format = "jpg";

    // krijoni kërkesën për konvertimin e dokumentit ku ne ofrojmë emrin e skedarit rezultues
    ConvertDocumentRequest convertRequest = new ConvertDocumentRequest(documentStream,format, "Converted.jpg",null, null, null);
 
    // kryeni konvertimin e fjalës në jpg
    wordsApi.convertDocument(convertRequest);
   
  }catch(Exception ex)
  {
	System.out.println(ex);
  }
fjalë në jpg

Imazhi: - Pamja paraprake e konvertimit të fjalës në PDF

Imazhi hyrës i WebP i përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga testmultipages.docx.

DOC në JPG duke përdorur komandat cURL

Një tjetër qasje e konvertimit të DOC në JPG është përmes komandave cURL. Pra, së pari duhet të gjenerojmë tokenin e aksesit JWT (bazuar në kredencialet e klientit) duke përdorur komandën e mëposhtme dhe më pas të kryejmë konvertimin DOC në JPG ose DOCX në JPG.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Ju lutemi vini re se komandat e mëposhtme presin që dokumenti hyrës Word të jetë i disponueshëm në ruajtjen e resë kompjuterike. Pas konvertimit, ne mund ta ruajmë imazhin që rezulton JPG në diskun lokal

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v4.0/words/test_multi_pages.docx?format=jpg" \
-H "accept: application/octet-stream" \
-H "Authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o output.jpg

Ne gjithashtu mund të konsiderojmë ruajtjen e skedarit rezultues në ruajtjen e resë kompjuterike dhe për këtë qëllim, duhet të japim vlerën për parametrin outPath.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v4.0/words/test_multi_pages.docx?format=jpg&outPath=newOutput.jpg" \
-H "accept: application/octet-stream" \
-H "Authorization: Bearer <JWT Token>"

konkluzioni

Në këtë artikull, ne kemi eksploruar veçorinë e konvertimit të Word në JPG duke përdorur Java, si dhe nëpërmjet komandave cURL. Ju gjithashtu mund të testoni API-në përmes SwaggerUI brenda një shfletuesi uebi dhe në të njëjtën kohë, mund të konsideroni të eksploroni Dokumentacionin e Produktit. Është një burim i mahnitshëm informacioni në lidhje me veçoritë e tjera emocionuese të ofruara nga API.

Në rast se dëshironi të shkarkoni dhe modifikoni kodin burimor të Cloud SDK, ai është i disponueshëm në GitHub (publikuar nën licencën MIT). Së fundi, në rast të ndonjë problemi ose keni nevojë për ndonjë qartësi/informacion të mëtejshëm në lidhje me API-të tona, ju lutemi na drejtohuni për një zgjidhje të shpejtë nëpërmjet forumit të mbështetjes së produktit falas.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: