Shtoj imazhet TIFF

Kombinoni imazhet TIFF duke përdorur Java Cloud SDK

TIFF (Tagged Image File Format) është një format popullor për ruajtjen e imazheve dixhitale me cilësi të lartë. Është gjithashtu i famshëm sepse mund të ruajë shumë më tepër të dhëna imazhi sesa homologu i tij JPEG dhe ofron cilësi mahnitëse të imazhit. Kryesisht, kompresimi pa humbje do të thotë që skedarët TIFF ruajnë detajet dhe thellësinë e ngjyrave të imazhit origjinal — perfekt për foto profesionale me cilësi të lartë. Me Aspose.PDF Cloud, është e mundur të kombinohen imazhe të shumta TIFF në një skedar të vetëm TIFF, i cili mund të jetë i dobishëm për disa aplikacione. Ky artikull do t’ju udhëheqë përmes procesit të kombinimit të imazheve TIFF duke përdorur Aspose.PDF Cloud API në Java.

API për përpunimin e imazhit

Aspose.Imaging Cloud është një API e bazuar në renë kompjuterike për të punuar me imazhe, duke përfshirë imazhet TIFF. Ai siguron një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur dhe ofron një sërë veçorish për të punuar me imazhet TIFF, duke përfshirë aftësinë për të kombinuar shumë skedarë TIFF në një skedar të vetëm TIFF. Duke përdorur Aspose.Imaging Cloud SDK for Java, zhvilluesit mund të thjeshtojnë procesin e kombinimit të imazheve TIFF, pasi ata mund ta kryejnë këtë detyrë tërësisht në cloud, pa pasur nevojë të instalojnë ndonjë softuer në nivel lokal. Tani, në mënyrë që të përdorim aftësitë e tij në projektin Java, duhet të shtojmë referencën e tij në projektin java duke përfshirë informacionin e mëposhtëm në pom.xml (projekt i tipit maven build).

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-imaging-cloud</artifactId>
    <version>22.4</version>
  </dependency>
</dependencies>

Pasi të jenë shtuar referencat e SDK-së, ju lutemi merrni kredencialet tuaja të personalizuara të klientit nga Cloud Dashboard. Në rast se nuk keni një llogari, ju lutemi krijoni një llogari falas duke përdorur një adresë të vlefshme emaili.

Kombinoni imazhet TIFF në Java

Ky seksion do të hedhë dritë mbi hapat për të shtuar skedarët TIFF duke përdorur Java.

 • Së pari, krijoni një objekt të ImagingApi, ndërsa kaloni kredencialet tuaja të personalizuara të klientit si argumente
 • Së dyti, lexoni përmbajtjen e imazhit të parë TIFF duke përdorur metodën readAllBytes(…) dhe kthejeni atë në grupin bajt[]
 • Së treti, krijoni një shembull të klasës UploadFileRequest, ku ne specifikojmë emrin për imazhin TIFF që do të ngarkohet në ruajtjen në renë kompjuterike
 • Tani ngarkoni imazhin e parë TIFF në ruajtjen e resë kompjuterike duke përdorur metodën uploadFile(…).
 • Përsëritni të njëjtat hapa për të lexuar dhe më pas ngarkoni imazhin e dytë TIFF në ruajtjen e resë kompjuterike
 • Tani duhet të krijojmë një objekt të AppendTiffRequest ku të specifikojmë emrat e imazheve TIFF që do të bashkohen
 • Nisni operacionin e bashkimit TIFF duke përdorur metodën appendTiff(…) të ImagingAPI
 • Duke qenë se imazhi rezultues ruhet në ruajtjen e resë kompjuterike, kështu që ne duhet të përdorim objektin DownloadFileRequest, për të shkarkuar imazhin e kombinuar TIFF
// Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
String clientId = "7ef10407-c1b7-43bd-9603-5ea9c6db83cd";
String clientSecret = "ba7cc4dc0c0478d7b508dd8ffa029845";

// krijoni një objekt imazherie
ImagingApi imageApi = new ImagingApi(clientSecret, clientId);

// ngarkoni imazhin e parë TIFF nga sistemi lokal
File file1 = new File("DeskewSampleImage.tif");
byte[] imageStream = Files.readAllBytes(file1.toPath());
			
// krijoni objektin e kërkesës për ngarkim të skedarit
UploadFileRequest uploadRequest = new UploadFileRequest("first.tiff",imageStream,null);
// ngarkoni imazhin e parë TIFF në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike
imageApi.uploadFile(uploadRequest);

// ngarkoni imazhin e dytë TIFF nga sistemi lokal
File file2 = new File("resultant.tiff");
byte[] imageStream2 = Files.readAllBytes(file2.toPath());
			
// krijoni objektin e kërkesës për ngarkim të skedarit
UploadFileRequest uploadRequest2 = new UploadFileRequest("second.tiff",imageStream2,null);
// ngarkoni imazhin e dytë TIFF në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike
imageApi.uploadFile(uploadRequest2);

// Krijo kërkesë për bashkim Tiff
AppendTiffRequest appendRequest = new AppendTiffRequest("first.tiff","second.tiff",null,null);

// bashkoni imazhet TIFF dhe ruajeni skedarin rezultues në ruajtjen e resë kompjuterike
imageApi.appendTiff(appendRequest);
	
// Shkarkoni bashkimin e TIFF në hapësirën ruajtëse lokale
DownloadFileRequest downloadFileRequest = new DownloadFileRequest("first.tiff", null, null);
// lexoni përmbajtjen TIFF nga ruajtja në renë kompjuterike në grup bajt
byte[] updatedImage = imageApi.downloadFile(downloadFileRequest);

// Ruani imazhin e përditësuar në ruajtjen lokale
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("/Users/s4/Documents/" + "Merged-TIFF.tiff");
fos.write(updatedImage);
fos.close();
bashkoj tiff

Lidh pamjen paraprake të imazhit TIFF

Shembujt e imazheve TIFF të përdorura në shembullin e mësipërm mund të shkarkohen nga DeskewSampleImage.tif dhe second.tiff. TIFF e bashkimit përfundimtar mund të shkarkohet gjithashtu nga Merged-TIFF.tiff.

Shtoni skedarët TIF duke përdorur komandat cURL

Meqenëse SDK-të tona janë ndërtuar sipas arkitekturës REST, e cila mbështet aftësitë e pavarura të platformës, kështu që ne mund t’i qasemi lehtësisht ato nëpërmjet terminalit të linjës së komandës. Tani ky seksion, do të shpjegojë detajet se si të bashkohen skedarët TIFF duke përdorur komandat cURL.

Hapi i parë është të gjeneroni një shenjë hyrjeje JWT (bazuar në kredencialet e klientit) duke përdorur komandën e mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të jetë gjeneruar token JWT, ne duhet të ekzekutojmë komandën e mëposhtme për të bashkuar imazhet TIFF.

curl -v -X POST "https://api.aspose.cloud/v3.0/imaging/tiff/first.tiff/appendTiff?appendFile=second.tiff" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o Combined.tiff

konkluzioni

Si përfundim, kombinimi i imazheve TIFF është një detyrë e thjeshtë që mund të realizohet lehtësisht duke përdorur Aspose.Imaging Cloud SDK për Java. Me arkitekturën e tij të bazuar në renë kompjuterike dhe grupin gjithëpërfshirës të veçorive, Aspose.Imaging Cloud ofron një mënyrë të përshtatshme dhe efikase për të kryer detyrat e manipulimit të imazheve, duke përfshirë kombinimin e imazheve TIFF, pa pasur nevojë të shqetësoheni për menaxhimin e bibliotekave komplekse të përpunimit të imazheve ose procedurat e instalimit. Pavarësisht nëse jeni një zhvillues profesionist softuerësh ose thjesht duhet të kryeni një detyrë të thjeshtë të manipulimit të imazhit, Aspose.Imaging Cloud ofron një zgjidhje të besueshme dhe të lehtë për t’u përdorur për të gjitha nevojat tuaja për përpunimin e imazhit.

Ne rekomandojmë shumë të eksploroni Product Documentation, i cili përmban një bollëk informacioni dhe ju mundëson të mësoni veçori të tjera emocionuese të API-së. Së fundi, në rast se hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, mund të konsideroni të na kontaktoni për një zgjidhje të shpejtë nëpërmjet forumit të mbështetjes së produktit falas.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: