si të nxjerrim imazhin e tiff

Si të nxjerrim imazhe nga skedarët TIFF

TIFF i TIF është një shkurtim për Formati i skedarit të imazhit të etiketës dhe është ndër imazhet e njohura grafike raster, të përdorura gjerësisht nga artistët grafikë, industria botuese dhe fotografët. TIFF është i ndryshëm nga JPEG, GIF dhe PNG sepse është një format “i pakompresuar” dhe mund të ruajë shumë më tepër të dhëna imazhi sesa homologët e tyre JPEG. Tani një nga veçoritë kryesore të skedarëve TIFF është aftësia e tij për të ruajtur imazhe të shumta (secila ka shumë kanale) si korniza të njëpasnjëshme në një rafte kohore ose një rafte imazhesh. Pra, në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë detajet se si të nxjerrim kornizat nga imazhet TIFF me shumë korniza duke përdorur Java Cloud SDK.

API për përpunimin e imazhit TIFF

Ne kemi krijuar një API për përpunimin e imazhit që ofron aftësi për të redaktuar, manipuluar dhe transformuar raster, metafiles, photoshop dhe Formate të tjera të Mbështetura në një shumëllojshmëri formatesh skedarësh. Tani duke folur për manipulimin e imazhit TIFF, API është shumë i aftë të përpunojë imazhe TIFF. Pra, sipas qëllimit të këtij artikulli, ne do të përdorim Aspose.Imaging Cloud SDK për Java i cili është një mbështjellës rreth REST API. Pra, hapi i parë në përdorimin e aftësive të tij është shtimi i referencës së tij në projektin java duke përfshirë informacionin e mëposhtëm në pom.xml (maven build type project).

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-imaging-cloud</artifactId>
    <version>22.4</version>
  </dependency>
</dependencies>

Hapi tjetër është marrja e detajeve të kredencialeve të klientit nga Cloud Dashboard dhe nëse nuk keni një llogari mbi Aspose Cloud Dashboard, ju lutemi krijoni një llogari falas përmes adresës së vlefshme të emailit. Tani identifikohuni duke përdorur llogarinë e krijuar rishtazi dhe kërkoni/krijoni ID-në e klientit dhe sekretin e klientit në Panelin e Aspose Cloud.

Si të ekstraktoni imazhin TIFF në Java

Le të eksplorojmë detajet se si të nxjerrim imazhe nga skedarët tiff duke përdorur një copë kodi Java. Ju lutemi vini re se API ju lejon gjithashtu të ndryshoni përmasat, të prisni dhe të rrotulloni Flip kornizën e nxjerrë. Për më tepër, një nga parametrat boolean saveOtherFrames ju lejon të specifikoni nëse rezultati do të përfshijë të gjitha kornizat e tjera ose thjesht një kornizë të specifikuar.

 • Së pari, krijoni një objekt të ImagingApi bazuar në kredencialet e personalizuara të klientit
 • Së dyti, lexoni përmbajtjen e imazhit të parë TIFF duke përdorur metodën readAllBytes(…) dhe kaloni në grupin bajt[]
 • Së treti, krijoni një shembull të klasës UploadFileRequest ku ne specifikojmë emrin e TIFF mbi ruajtjen në renë kompjuterike
 • Tani ngarkoni imazhin e parë TIFF në ruajtjen e resë kompjuterike duke përdorur metodën uploadFile(…).
 • Hapi tjetër është të specifikoni indeksin e kornizës TIFF, lartësinë dhe gjerësinë e kornizës së nxjerrë, origjinën e nxjerrjes dhe specifikoni nëse dëshironi kornizën e nxjerrë në veçanti engjëll
 • Tani krijoni një objekt të GetImageFrameRequest ku ne specifikojmë imazhin e hyrjes TIFF dhe vetitë e përcaktuara më lart
 • Thirrni metodën getImageFrame(…) të ImagingAPI për të marrë kornizën TIFF
 • Ruani kornizën e nxjerrë në diskun lokal duke përdorur objektin FileOutputStream
// Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
String clientId = "7ef10407-c1b7-43bd-9603-5ea9c6db83cd";
String clientSecret = "ba7cc4dc0c0478d7b508dd8ffa029845";

// krijoni një objekt imazherie
ImagingApi imageApi = new ImagingApi(clientSecret, clientId);

// ngarkoni imazhin e parë TIFF nga sistemi lokal
File file1 = new File("DeskewSampleImage.tif");
byte[] imageStream = Files.readAllBytes(file1.toPath());
			
// krijoni objektin e kërkesës për ngarkim të skedarit
UploadFileRequest uploadRequest = new UploadFileRequest("input.tiff",imageStream,null);
// ngarkoni imazhin e parë TIFF në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike
imageApi.uploadFile(uploadRequest);

Integer frameId = 0; // Frame number inside TIFF
// gjerësia dhe lartësia e re e kornizës së nxjerrë
Integer newWidth = 1000;
Integer newHeight = 1400;

// origjinën për të filluar nxjerrjen e kornizës
Integer x = 10;
Integer y = 10;

// rajon drejtkëndor për nxjerrjen e kornizës
Integer rectWidth = 900;
Integer rectHeight = 800;

// specifikoni këndin e rrotullimit për kornizën TIFF të nxjerrë
String rotateFlipMethod = "Rotate90FlipY";
// Rezultati të përfshijë vetëm kornizën e specifikuar dhe jo korniza të tjera
Boolean saveOtherFrames = false;

// Krijoni një objekt kërkese për nxjerrjen e kornizave tiff bazuar në detaje të specifikuara
GetImageFrameRequest getImageFrameRequest = new GetImageFrameRequest("input.tiff", frameId, newWidth, newHeight,
          x, y, rectWidth, rectHeight, null, saveOtherFrames, null, null);

// korniza e nxjerrë kthehet në rrjedhën e përgjigjes
byte[] updatedImage = imageApi.getImageFrame(getImageFrameRequest);

// Ruani kornizën TIFF të nxjerrë në ruajtjen lokale
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("/Users/s4/Documents/" + "Extracted-TIFF.tiff");
fos.write(updatedImage);
fos.close();
ekstrakt korniza tiff

Merrni pamjen paraprake të kornizave TIFF

Shembujt e imazheve TIFF të përdorura në shembullin e mësipërm mund të shkarkohen nga DeskewSampleImage.tif.

Përpunimi i imazhit TIFF duke përdorur komandat cURL

Një mënyrë tjetër e përshtatshme për të hyrë në API-të REST është nëpërmjet komandave cURL. Meqenëse Aspose.Imaging Cloud bazohet në arkitekturën REST, kështu që ne mund të nxjerrim edhe kornizat e imazheve tiff duke përdorur komandat cURL. Tani parakushti i këtij aktiviteti është të gjenerojë një shenjë aksesi JWT (bazuar në kredencialet e klientit) duke përdorur komandën e mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pas gjenerimit të tokenit JWT, ne duhet të ekzekutojmë komandën e mëposhtme për të nxjerrë kornizën e imazheve TIFF.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/imaging/first.tiff/frames/0?newWidth=1000&newHeight=1200&x=10&y=10&rectWidth=800&rectHeight=800&saveOtherFrames=false" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o ExtractedFrame.tiff

konkluzioni

Në këtë pikë, ne kemi mësuar të gjitha detajet e nevojshme se si të nxjerrim imazhe nga skedarët tiff. Ne kemi eksploruar opsionin për të nxjerrë kornizën TIFF duke përdorur fragmentin e kodit Java Java ose përmes komandave cURL. Një qasje tjetër për të testuar veçoritë premtuese të API është nëpërmjet SwaggerUI dhe në rast se dëshironi të modifikoni kodin burimor të SDK-së, mund ta shkarkoni nëse nga GitHub (të gjitha SDK-të tona të Cloud janë zhvilluar nën MIT liçensë).

Megjithatë, Product Documentation është një burim i mahnitshëm informacioni për të mësuar rreth veçorive të tjera emocionuese të ofruara nga API. Së fundi, në rast se hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, mund të mendoni të na kontaktoni për një zgjidhje të shpejtë nëpërmjet falas forumi i mbështetjes së produktit.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: