fjalë për të shënuar

Konvertoni Word në Markdown në C# .NET

Në jetën tonë të përditshme, formate të ndryshme dokumentesh përdoren për qëllime të ndryshme. Markdown (MD) është bërë një format popullor për krijimin e përmbajtjes për faqet e internetit, bloget dhe platformat e tjera në internet. Nga ana tjetër, Microsoft Word është një nga mjetet më të përdorura të përpunimit të tekstit për krijimin dhe redaktimin e dokumenteve. Megjithatë, kur bëhet fjalë për publikimin e përmbajtjes në internet, dokumentet Word (DOC/DOCX) mund të mos jenë zgjidhja më e mirë për shkak të kompleksitetit të tyre të formatimit. Këtu është i dobishëm konvertimi i dokumenteve Word në formatin Markdown. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë se si të konvertojmë dokumentet Word në formatin Markdown (MD) duke përdorur C# dhe REST API.

Markdown është një zgjedhje popullore për krijimin e dokumenteve, veçanërisht për shkrimin teknik dhe shkencor, pasi lejon formatimin e lehtë të tekstit pa pasur nevojë të përdorni mjete komplekse formatimi.

API-ja e konvertimit nga Word në Markdown

Aspose.Words Cloud është një API REST që u mundëson zhvilluesve të kryejnë detyra të ndryshme të përpunimit të dokumenteve, si p.sh. konvertimi Word në Markdown. Me ndihmën e Aspose.Words Cloud SDK për .NET, mund ta përdorni lehtësisht këtë API në aplikacionet tuaja .NET. Ai ofron një mënyrë të thjeshtë dhe efikase për të kthyer dokumentet Word në formatin Markdown, duke ju lejuar të përqendroheni në logjikën kryesore të aplikacionit tuaj.

Tani, për të përdorur SDK-në, ju lutemi kërkoni ‘Aspose.Words-Cloud’ në menaxherin e paketave NuGet dhe klikoni butonin Shto paketën. Së dyti, merrni kredencialet e klientit tuaj nga Cloud Dashboard.

Në rast se nuk keni një llogari ekzistuese, thjesht krijoni një llogari falas duke përdorur një adresë të vlefshme emaili.

Fjalë për MD në C#

Ju lutemi provoni të përdorni fragmentin e mëposhtëm të kodit për të kthyer Word në MD duke përdorur C# .NET.

// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "d757548a9f2558c39c2feebdf85b4c44";
string clientID = "4db2f826-bf9c-42e7-8b2a-8cbca2d15553";

// krijoni objektin e konfigurimit duke përdorur ClinetID dhe detajet e sekretit të klientit
var config = new Configuration { ClientId = clientID, ClientSecret = clientSecret };
// inicializoni shembullin WordsApi
var wordsApi = new WordsApi(config);

// emri i skedarit hyrës
String inputFile = "test_doc.docx";

// emri i skedarit që rezulton
String resultant = "resultant.md";

// format rezultues të skedarit
String format = "MD";
try
{
  // ngarkoni skedarin nga disku lokal
  using (var file = System.IO.File.OpenRead(inputFile))
  {
    var uploadFileRequest = new UploadFileRequest(file, inputFile);
    
    // ngarkoni skedarin në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike
    wordsApi.UploadFile(uploadFileRequest);
  }
  
  // krijoni objektin e kërkesës DocumentWithFormat
  var response = new GetDocumentWithFormatRequest(inputFile, format,outPath: resultant);
  
  // aktivizoni funksionimin e dokumentit
  wordsApi.GetDocumentWithFormat(response);

  // printoni mesazhin e suksesit nëse konvertimi është i suksesshëm
  if (response != null && response.Equals("OK"))
  {
    Console.WriteLine("Word to Markdown conversion successfull !");
    Console.ReadKey();
  }
}catch (Exception ex)
{
  Console.WriteLine("error:" + ex.Message + "\n" + ex.StackTrace);
}
fjalë për Markdown

Imazhi: - Pamja paraprake e konvertimit nga Word në Markdown.

Më poshtë jepen detajet për secilën linjë kodi.

 • Së pari, ne kemi krijuar një shembull të klasës së konfigurimit duke kaluar ID-në e klientit dhe kredencialet sekrete të klientit si argumente.
 • Së dyti, krijoni një objekt të WordsApi ku kalojmë objektin e konfigurimit si argument.
 • Së treti, lexoni dokumentin hyrës të Word nga disku lokal dhe ngarkoni atë në ruajtjen e cloud duke përdorur metodën UploadFile(…).
 • Pastaj, krijoni një shembull të GetDocumentWithFormatRequest ku ne po kalojmë emrin e skedarit hyrës, formatin rezultant si MD dhe emrin e skedarit rezultues si argumente.
 • Së fundi, thirrni metodën GetDocumentWithFormat(..) për të kryer konvertimin Word në Markdown. Pas konvertimit, skedari rezultues ruhet gjithashtu në ruajtjen e resë kompjuterike.

Shembulli i dokumentit Word i përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga testdoc.docx.

DOC për të shënuar duke përdorur komandat cURL

Duke përdorur komandat cURL dhe Aspose.Words Cloud, ju mund të konvertoni shpejt dhe me lehtësi dokumentet Word në formatin Markdown pa pasur nevojë të shkruani ndonjë kod personal. Kjo qasje lejon integrimin pa probleme me flukset e punës dhe mjetet ekzistuese, duke kursyer kohë dhe përpjekje. Pra, duke përdorur komandat cURL dhe Aspose.Words Cloud, për konvertimin Word në Markdown ofron një zgjidhje të thjeshtë, efikase dhe të personalizueshme për nevojat tuaja të konvertimit të dokumentit.

Për të filluar me këtë qasje, ne duhet të gjenerojmë AccessToken (bazuar në kredencialet e klientit). Ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme:

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi “{accessToken}” të jetë krijuar, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të ngarkuar dokumentin Word nga ruajtja në renë kompjuterike dhe për ta kthyer në formatin Markdown (md). Ne kemi përdorur parametrin -o i cili ruan daljen në një disk lokal.

curl -v "https://api.aspose.cloud/v4.0/words/test_doc.docx?format=MD" \
-X GET \
-H "accept: application/octet-stream" \
-H "Authorization: Bearer <accessToken>" \
-o "resultant.md"

konkluzioni

Si përfundim, aftësia për të kthyer dokumentet Word në formatin Markdown mund të thjeshtojë shumë procesin e krijimit të përmbajtjes për zhvilluesit, blogerët dhe shkrimtarët teknikë. Aspose.Words Cloud ofron një zgjidhje të thjeshtë por të fuqishme për arritjen e këtij konvertimi, me fleksibilitetin e përdorimit të komandave .NET SDK ose cURL. Me këtë mjet, përdoruesit mund t’i konvertojnë lehtësisht dokumentet e tyre Word në formatin Markdown, duke kursyer kohë dhe përpjekje të vlefshme në procesin e krijimit të përmbajtjes.

Lidhje të dobishme

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: