Krahasoni dokumentet e Word-it

Kryeni Krahasimin e Tekstit në Dokumentet Word në internet

Detyra për të krahasuar skedarët e tekstit është shumë e zakonshme kur inkorporoni ndryshime në një dokument të unifikuar. Prandaj, gjatë procesit të rishikimit dhe bashkimit, kryhet operacioni i krahasimit të tekstit dhe ne shpesh përdorim programe ndihmëse për të krahasuar tekstin në internet. Pra, në këtë artikull, ne do të diskutojmë hapat se si të krahasojmë dokumentet Word dhe të krahasojmë skedarët e tekstit duke përdorur Java SDK.

Krahasoni API-në e tekstit

Aspose.Words Cloud SDK për Java ofron një grup të madh funksionesh që ju mundësojnë të krijoni, modifikoni dhe manipuloni dokumentet Word brenda aplikacionit Java. Tani për të përdorur SDK-në, ju lutemi shtoni detajet e mëposhtme në pom.xml të projektit të ndërtimit të maven.

<repositories>
  <repository>
    <id>AsposeJavaAPI</id>
    <name>Aspose Java API</name>
    <url>https://repository.aspose.cloud/repo/</url>
  </repository>
</repositories>
<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-words-cloud</artifactId>
    <version>22.5.0</version>
  </dependency>
</dependencies>

Pasi të instalohet SDK, ju lutemi regjistroni një llogari falas në Aspose.Cloud dashboard duke përdorur llogarinë GitHub ose Google ose thjesht Regjistrohuni dhe merrni Kredencialet tuaja të Klientit.

Krahasoni dokumentet Word në Java

Në këtë seksion, ne do të diskutojmë detajet se si të krahasojmë dokumentet e fjalës duke përdorur copa kodi Java.

 • Hapi i parë është krijimi i një shembulli të WordsApi duke përdorur kredencialet e klientit
 • Së dyti, ngarkoni hyrjen dhe dokumentet e modifikuara të Word-it në ruajtjen e resë kompjuterike ndërsa kaloni objektin UploadFileRequest në metodën uploadFile(…) të WordsApi
 • Së treti, krijoni një objekt CompareData dhe kaloni dokumentin e dytë si argument në metodën setComparingWithDocument(…)
 • Tani krijoni një objekt të klasës CompareDocumentRequest ku ne kalojmë skedarin hyrës Word, objektin CompareData dhe dokumentin e fjalës rezultante si argumente
 • Së fundi, krahasoni skedarët e tekstit duke përdorur metodën compareDocument(…) dhe ruani daljen në ruajtjen e cloud
For more examples, please visit https://github.com/aspose-words-cloud/aspose-words-cloud-java

try
  {
  // nëse baseUrl është null, WordsApi përdor https://api.aspose.cloud parazgjedhjen
  WordsApi wordsApi = new WordsApi(clientId, clientSecret, null);

  String firstDocument = "input-sample.docx";
  String secondDocument = "input-sample-updated.docx";
  String resultantFile = "Comparison.docx";

  // lexoni dokumentin e parë Word nga disku lokal
  File file = new File("c://Downloads/"+firstDocument);
  // lexoni dokumentin e fjalës së dytë nga disku lokal
  File file2 = new File("c://Downloads/"+secondDocument);

  // krijoni kërkesë për ngarkim skedari
  UploadFileRequest uploadRequest = new UploadFileRequest(Files.readAllBytes(file.toPath()), firstDocument, null);
  // krijoni kërkesën e dytë të ngarkimit të skedarit
  UploadFileRequest uploadRequest2 = new UploadFileRequest(Files.readAllBytes(file2.toPath()), secondDocument, null);

  // ngarkoni skedarin në ruajtjen e cloud
  wordsApi.uploadFile(uploadRequest);    
  // ngarkoni skedarin në ruajtjen e cloud
  wordsApi.uploadFile(uploadRequest2);

  // Krijo një shembull të klasës CompareData
  CompareData compareData = new CompareData();
  
  // emri që do të përdoret si autor që identifikon dallimet
  compareData.setAuthor("Nayyer");
  // specifikoni dokumentin me të cilin do të krahasoni
  compareData.setComparingWithDocument(secondDocument);
  compareData.setDateTime(OffsetDateTime.now());
  
  // krijoni shembullin e kërkesës duke ofruar burimin, dokumentin për të krahasuar dhe emrin e skedarit që rezulton
  CompareDocumentRequest request = new CompareDocumentRequest(firstDocument, compareData, null, null, null, null, null,resultantFile,null);
  
  // filloni krahasimin e dokumenteve
  DocumentResponse result = wordsApi.compareDocument(request);
  
  // printimi i mesazhit të suksesit
  System.out.println("Sucessfull completion of Compare Word Document !");
		
}catch(Exception ex)
{
  System.out.println(ex);
}
Krahasoni pamjen paraprake të dokumentit Word

Pamja paraprake e operacionit Krahasoni Dokumentin Word

Skedarët mostër të përdorura në shembullin e mësipërm mund të shkarkohen nga lidhjet e mëposhtme

Krahasimi i tekstit duke përdorur komandat cURL

Ne gjithashtu mund të aksesojmë Aspose.Words Cloud nëpërmjet komandave cURL dhe të krahasojmë skedarët e tekstit. Pra, si një parakusht, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të krijuar një token aksesi JWT bazuar në ID-në e Klientit dhe detajet e sekretit të klientit.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
 -X POST \
 -d "grant_type=client_credentials&client_id=a41d01ef-dfd5-4e02-ad29-bd85fe41e3e4&client_secret=d87269aade6a46cdc295b711e26809af" \
 -H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
 -H "Accept: application/json"

Pasi të kemi JWT Token, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të krahasuar tekstin në internet dhe për të ruajtur skedarin rezultues në ruajtjen e cloud.

curl -v -X PUT "https://api.aspose.cloud/v4.0/words/input-sample.docx/compareDocument?destFileName=Comparison.docx" \
-H "accept: application/json" \
-H "Authorization: Bearer <JWT Token>" \
-H "Content-Type: application/json" \
-d "{\"ComparingWithDocument\":\"input-sample-updated.docx\",\"Author\":\"Nayyer Shahbaz\",\"DateTime\":\"2022-07-21T07:54:06.768Z\",\"CompareOptions\":{\"IgnoreCaseChanges\":true,\"IgnoreTables\":true,\"IgnoreFields\":true,\"IgnoreFootnotes\":true,\"IgnoreComments\":true,\"IgnoreTextboxes\":true,\"IgnoreFormatting\":true,\"IgnoreHeadersAndFooters\":true,\"Target\":\"Current\",\"AcceptAllRevisionsBeforeComparison\":true},\"ResultDocumentFormat\":\"docx\"}"

konkluzioni

Ky artikull ka shpjeguar hapat për të krahasuar dokumentet duke përdorur Java si dhe komandat cURL. Ju mund të konsideroni eksplorimin e aftësive të API përmes ndërfaqes swagger. Për më tepër, kodi i plotë burimor i SDK mund të shkarkohet nga GitHub. Në rast se keni ndonjë pyetje të mëtejshme ose përballeni me ndonjë vështirësi, ju lutemi vizitoni forumin e mbështetjes falas.

Artikuj të ngjashëm

Ne ju rekomandojmë të kaloni nëpër bloget e mëposhtme