konvertoni jpg në pdf

Mësoni si të konvertoni JPG në PDF

Ky artikull shpjegon hapa të thjeshtë dhe të thjeshtë për të kthyer JPGPDF duke përdorur Java Cloud SDK. Ne e dimë se formati JPG është një nga formatet e imazheve raster të përdorura gjerësisht dhe është formati i paracaktuar për kapjen e imazheve nga kamerat dixhitale, telefonat celularë, etj. Për shkak të madhësisë së tyre të ngjeshur, ato zakonisht ndahen në internet si dhe shfaqen në faqet e internetit. Sidoqoftë, nëse keni një bollëk imazhesh që duhet të ndahen në internet, konvertimi në PDF është opsioni i duhur. Ne gjithashtu mund të krijojmë një album të bukur fotografish, të zvogëlojmë lehtësisht madhësinë e skedarit, të marrim rezolucion më të mirë, etj.

API për konvertimin e JGP në PDF

Aspose.PDF Cloud SDK për Java ofron aftësitë për të krijuar, modifikuar dhe transformuar një sërë formatesh skedarësh në format PDF. Ai gjithashtu mbështet funksionin për të kthyer JPG në PDF / Image në PDF / Foto në PDF në aplikacionet Java. Tani për të përdorur SDK-në, ju lutemi shtoni detajet e mëposhtme në pom.xml të projektit të tipit të ndërtimit të maven.

<repositories>
  <repository>
    <id>AsposeJavaAPI</id>
    <name>Aspose Cloud Repository</name>
    <url>https://repository.aspose.cloud/repo/</url>
  </repository>
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
		<groupId>com.aspose</groupId>
		<artifactId>aspose-pdf-cloud</artifactId>
		<version>21.11.0</version>
	</dependency>
</dependencies>

Pas instalimit, duhet të krijojmë një llogari falas duke vizituar Aspose.Cloud dashboard. Thjesht regjistrohuni duke përdorur llogarinë tuaj ekzistuese të GitHub ose Google, ose klikoni butonin Krijo një llogari të re.

JPG në PDF në Java

Në këtë seksion, ne do të diskutojmë detajet për konvertimin e JPG në PDF duke përdorur copa të kodit java.

 • Para së gjithash, krijoni një objekt të PdfApi ndërsa kaloni ClientID dhe detajet ClientSecret janë argumente
 • Së dyti, krijoni një skedar PDF bosh duke përdorur metodën putCreateDocument(…) të klasës PdfApi për të krijuar një dokument PDF bosh
 • Tani thirrni metodën postInsertImage(..) e cila merr si argumente emrin e skedarit PDF, Numri i faqes, koordinatat XY dhe emrin e skedarit të imazhit.
// për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-pdf-cloud/aspose-pdf-cloud-java/tree/master/Examples/src/main/java/com/aspose/asposecloudpdf/examples

try
  {
  // Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
  String clientId = "bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e";
  String clientSecret = "1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb";
  
  // krijoni një shembull të PdfApi
  PdfApi pdfApi = new PdfApi(clientSecret,clientId);
  
  // emri i imazhit të hyrjes JPG
  String imageFile = "Compare-Word-Document-preview.jpg";
  
  String resultantPDF = "Resultant.pdf";
  // krijoni një dokument PDF bosh në ruajtjen e cloud
  DocumentResponse document = pdfApi.putCreateDocument(resultantPDF, "Internal",null);
    
  // ngarkoni imazhin JPG nga disku lokal
  File file = new File("c://Downloads/"+imageFile);
  
  // numri i faqes së skedarit PDF
  int pageNumber = 1;
    
  // koordinatat për imazhin në dokumentin PDF
  // Koordinatat janë në Point duke filluar nga Pot-Majtas deri në Lart-Djathtas
  double llx = 10.0;
  double lly = 850;
  double urx = 580.0;
  double ury = 650.0;
  
    
  // emri Emri i dokumentit. (e nevojshme)
  // Numri i faqes Numri i faqes. (e nevojshme)
  // llx Koordinata e poshtme majtas X. (kërkohet)
  // lly Koordinata poshtë majtas Y. (kërkohet)
  // urx Koordinata e sipërme djathtas X. (kërkohet)
  // ury Koordinata e sipërme djathtas Y. (kërkohet)
  // imageFilePath Shtegu i skedarit të imazhit nëse specifikohet. Përmbajtja e kërkesës përdoret ndryshe. (opsionale)
  // ruajtja Ruajtja e dokumentit. (opsionale)
  // folder Dosja e dokumentit. (opsionale)
  // Skedar imazhi i imazhit. (opsionale)
  pdfApi.postInsertImage(resultantPDF, pageNumber, llx, lly, urx, ury, null,"Internal",null,file);
    
  System.out.println("JPG to PDF Conversion sucessfull !");
		}catch(Exception ex)
		{
			System.out.println(ex);
		}
imazhi në pamje paraprake PDF

Pamja paraprake e konvertimit të imazhit në PDF

Imazhi në PDF duke përdorur komandat cURL

Mund të kryejmë gjithashtu konvertimin e JPG në PDF duke përdorur komandat cURL. Si një parakusht, ne duhet të ekzekutojmë komandën e mëposhtme për të gjeneruar shenjën e aksesit JWT.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e&client_secret=1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të krijohet JWT, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të gjeneruar një dokument PDF bosh dhe për ta ruajtur atë në ruajtjen e cloud.

curl -v -X PUT "https://api.aspose.cloud/v3.0/pdf/input.pdf" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>"

Tani duhet të ekzekutojmë komandën e mëposhtme për të vendosur imazhin JPG brenda një dokumenti PDF.

curl -v -X POST "https://api.aspose.cloud/v3.0/pdf/input.pdf/pages/1/images?llx=10.0&lly=850.0&urx=580.0&ury=650.0&imageFilePath=source.JPG" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-H "Content-Type: multipart/form-data" \
-d {"image":{}}

konkluzioni

Në këtë blog, ne kemi diskutuar hapat për të kthyer JPG në PDF duke përdorur copa kodi Java. Ne kemi eksploruar gjithashtu mundësinë e konvertimit të imazhit në PDF / foto në PDF duke përdorur komandat cURL. Ju gjithashtu mund të eksploroni shembuj të tjerë të disponueshëm në magazina e GitHub Ju lutemi provoni të përdorni API-të tona dhe në rast se ju hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, ju lutemi mos ngurroni të kontaktoni Forumin e mbështetjes falas të produktit.

Artikuj të ngjashëm

Ne gjithashtu rekomandojmë të vizitoni bloget e mëposhtme për detaje të mëtejshme mbi: