Ndani PowerPoint

Ndani PowerPoint duke përdorur .NET REST API.

Ndarja e një prezantimi PowerPoint në seksione më të vogla mund të jetë një detyrë thelbësore për shumë individë, veçanërisht kur kemi të bëjmë me prezantime të gjata dhe gjithëpërfshirëse. Kjo veçori mund të ndihmojë në zbërthimin e prezantimit në seksione më të vogla, më të menaxhueshme, duke e bërë më të lehtë ndarjen, modifikimin dhe prezantimin. Me përparimet në teknologji, ndarja e prezantimeve në PowerPoint tani mund të bëhet duke përdorur mjete dhe metoda të ndryshme. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë se si të ndajmë një prezantim në PowerPoint duke përdorur .NET Cloud SDK dhe se si kjo veçori mund të ndihmojë në përmirësimin e rrjedhës së punës.

Ndani PowerPoint duke përdorur .NET Cloud SDK

Me Aspose.Slides Cloud SDK për .NET, është e lehtë të ndash një prezantim në PowerPoint në pjesë më të vogla dhe më të menaxhueshme. Ky API i bazuar në renë kompjuterike është ndërtuar për të thjeshtuar procesin e punës me skedarët e PowerPoint dhe ofron një sërë veçorish për të ndihmuar në menaxhimin e prezantimeve. Për më tepër, ai ofron një zgjidhje të shkallëzueshme që mund të trajtojë me lehtësi prezantime të mëdha, duke e bërë atë një zgjedhje ideale për zhvilluesit që punojnë me prezantime komplekse.

Për të filluar me këtë proces, ju lutemi kërkoni ‘Aspose.Slides-Cloud’ në menaxherin e paketave NuGet dhe klikoni butonin Shto paketën. Së dyti, krijoni një llogari mbi pultin e resë kompjuterike dhe merrni kredencialet tuaja personale të klientit. Për më shumë informacion, ju lutemi vizitoni udhëzuesin fillimi i shpejtë.

Si të ndani PPTX duke përdorur C#

Ju lutemi hidhini një sy pjesës së mëposhtme të kodit, e cila na ndihmon të ndajmë skedarët PPTX në skedarë më të vegjël dhe më të menaxhueshëm. Kjo qasje është mjaft e dobishme dhe e bën më të lehtë ndarjen e sllajdeve ose pjesëve specifike të një prezantimi.

// Për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-slides-cloud
// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "7f098199230fc5f2175d494d48f2077c";
string clientID = "ee170169-ca49-49a4-87b7-0e2ff815ea6e";

// krijoni një shembull të SlidesApi
SlidesApi slidesApi = new SlidesApi(clientID, clientSecret);

// Lexoni PowerPoint-in e hyrjes nga disku lokal
var inputPowerPoint = File.OpenRead("Cityscape monthly calendar.pptx");

// Thirrni API-në për të ndarë PowerPoint nga rrëshqitja 2 në rrëshqitjen numër 5 
var responseStream = slidesApi.SplitOnline(inputPowerPoint, SlideExportFormat.Pptx,null,null, 2, 5);

// Ruani daljen e ndarë të PowerPoint në diskun lokal
using var pdfStream = File.Create("PowerPoint_Split_output.zip");
responseStream.CopyTo(pdfStream);
Ndani pamjen paraprake të PowerPoint

Imazhi: - Ndarja e pamjes paraprake të PPTX.

Më poshtë jepet shpjegimi në lidhje me fragmentin e kodit të lartpërmendur.

SlidesApi slidesApi = new SlidesApi(clientID, clientSecret);

Krijo një shembull të klasës SlidesApi ku ne kalojmë kredencialet e klientit si argumente.

var inputPowerPoint = File.OpenRead("Cityscape monthly calendar.pptx");

Lexoni përmbajtjen e prezantimit të hyrjes në PowerPoint.

var responseStream = slidesApi.SplitOnline(inputPowerPoint, Aspose.Slides.Cloud.Sdk.Model.SlideExportFormat.Pptx,null,null, 2, 5);

Thirrni API-në për të ndarë PowerPoint-in duke filluar nga rrëshqitja numër 2 në sllajdi numër 5. Prodhimi kthehet si arkiv .zip në formatin Stream.

using var pdfStream = File.Create("PowerPoint_Split_output.zip");
responseStream.CopyTo(pdfStream);

Ruani arkivin .zip që rezulton në diskun lokal.

Prezantimi i hyrjes në PowerPoint i përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga [Cityscape mujor calendar.pptx](https://create.microsoft.com/en-us/template/cityscape-monthly-calendar-f4e3e5c1-8862-46f6-82c7 -006b23119e76).

Ndarja e PowerPoint duke përdorur komandat cURL

Është gjithashtu e mundur të ndahen prezantimet në PowerPoint duke përdorur komandat cURL. Ju lutemi vini re se API ofron një grup pikash fundore që mund të aksesohen duke përdorur komandat cURL për të kryer operacione të ndryshme, duke përfshirë ndarjen e prezantimeve në PowerPoint. Për më tepër, përdorimi i komandave cURL mund të jetë një opsion i përshtatshëm për përdoruesit që preferojnë ndërfaqet e linjës së komandës ose kanë nevojë të integrojnë funksionalitetin në skriptet ose rrjedhat e punës. Për më tepër, mund të përdoret në çdo platformë që mbështet cURL, duke përfshirë Windows, macOS dhe Linux.

Së pari, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të gjeneruar një AccessToken bazuar në kredencialet e klientit tuaj.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
 -X POST \
 -d "grant_type=client_credentials&client_id=ee170169-ca49-49a4-87b7-0e2ff815ea6e&client_secret=7f098199230fc5f2175d494d48f2077c" \
 -H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
 -H "Accept: application/json"

Së dyti, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të nisur funksionimin e ndarjes së PowerPoint duke filluar nga rrëshqitja 3 në rrëshqitje 6.

curl -v "https://api.aspose.cloud/v3.0/slides/{inputPowerPoint}/split?format=Pptx&from=3&to=6&destFolder={destinationFolder}" \
-X POST \
-H  "accept: application/json" \
-H  "authorization: Bearer <accessToken>" \
-H  "Content-Type: application/json" \
-d "{}"

Zëvendësoni {inputPowerPoint} me PowerPoint hyrëse tashmë të disponueshme në ruajtjen e resë kompjuterike. Më pas zëvendësoni “{accessToken}” me kodin e aksesit JWT dhe “{destinationFolder}” me emrin e një dosjeje në ruajtjen e resë kompjuterike, e cila do të përmbajë daljen e funksionimit të ndarjes së PowerPoint.

konkluzioni

Si përfundim, ndarja e një prezantimi në PowerPoint mund të jetë një detyrë thelbësore për menaxhimin e skedarëve të mëdhenj ose nxjerrjen e përmbajtjes specifike. Me ndihmën e Aspose.Slides Cloud SDK për komandat .NET ose cURL, ky proces mund të arrihet me lehtësi dhe fleksibilitet. Të dyja qasjet ofrojnë avantazhet e tyre unike, duke ju lejuar të zgjidhni atë që i përshtatet kërkesave tuaja. Për më tepër, Aspose.Slides Cloud SDK për .NET ofron një zgjidhje të thjeshtë dhe të efektshme me një ndërfaqe intuitive, ndërsa komandat cURL ofrojnë kontroll më të hollësishëm dhe mund të integrohen në skriptet komplekse. Pavarësisht nga metoda, ndarja e një prezantimi në PowerPoint mund të ndihmojë në optimizimin e rrjedhave të punës dhe rritjen e produktivitetit.

Lidhje të dobishme

Artikuj të ngjashëm

Ne rekomandojmë shumë të vizitoni bloget e mëposhtme: