Imazhi në shkallë gri

Konvertoni imazhin në bardh e zi duke përdorur Java Cloud SDK

Imazhet raster prodhohen çdo ditë nëpërmjet telefonave celularë, skanerëve etj dhe ato përbëhen nga skema e ngjyrave RGB. Tani me ngjyrën RBG, madhësia e imazhit është e madhe dhe në anën tjetër, një imazh në shkallë gri është imazhi i ngjeshur si një nga llojet në të cilat vlera e çdo piksel është një mostër e vetme që përfaqëson vetëm një sasi drite; pra mbart vetëm informacione për intensitetin. Për më tepër, një imazh në shkallë gri është një imazh pikturë njëngjyrëshe bardh e zi ose gri që përbëhet tërësisht nga nuancat e grisë. Kontrasti varion nga e zeza, intensiteti më i dobët, tek e bardha, më e forta. Pra, në këtë artikull, ne do të zhvillojmë konvertuesin e imazhit në shkallë gri për të modifikuar ekspozimin e imazheve tuaja në nuancat e grisë. Rregulloni intensitetin e tonit gri të imazhit sipas dëshirës me filtrin e shkallës së gri për të eliminuar shpërqendrimet shumëngjyrëshe dhe për të theksuar kuptimin e modeleve tuaja.

API për konvertimin e imazhit në shkallë gri

Ne kemi API të bazuar në REST që ofron aftësi për të manipuluar skedarët e imazheve në renë kompjuterike. Ai gjithashtu mbështet funksionin për të kthyer imazhin në bardh e zi. Pra, në mënyrë që të zhvillojmë konvertuesin e imazhit në shkallë gri duke përdorur Java, ne do të përdorim Aspose.Imaging Cloud SDK për Java. Përveç konvertimit në imazh në shkallë gri, ju gjithashtu mund të konvertoni imazhin burim në një shumëllojshmëri formatesh të tjera të mbështetura. Tani për të filluar me operacionet e konvertimit, hapi i parë është të shtoni referencën e tij në projektin java duke përfshirë informacionin e mëposhtëm në pom.xml (projekt i llojit të ndërtimit të maven).

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-imaging-cloud</artifactId>
    <version>22.4</version>
  </dependency>
</dependencies>

Hapi tjetër është të merrni kredencialet e klientit nga Cloud Dashboard dhe nëse nuk keni një llogari mbi Aspose Cloud Dashboard, ju lutemi krijoni një llogari falas përmes adresës së vlefshme të emailit. Tani identifikohuni duke përdorur llogarinë e krijuar rishtazi dhe kërkoni/krijoni ID-në e klientit dhe sekretin e klientit në Panelin e Aspose Cloud.

Foto në shkallë gri duke përdorur Java

Ky seksion shpjegon detajet se si të ngarkoni një imazh ekzistues dhe të konvertoni në figurë në shkallë gri. Ju lutemi ndiqni udhëzimet e specifikuara më poshtë për të përmbushur kërkesën.

 • Hapi i parë është krijimi i një shembulli të ImagingApi bazuar në kredencialet e personalizuara të klientit
 • Së dyti, lexoni dosjen lokale të skedarit JPG duke përdorur objektin File
 • Së treti, krijoni një shembull byte[] për të lexuar skedarin duke përdorur metodën readAllBytes(…).
 • Hapi tjetër është krijimi i një shembulli të CreateGrayscaledImageRequest i cili kërkon grupin Byte dhe emrin e imazhit rezultues në shkallë gri
 • Së fundi, thirrni metodën createGrayscaledImage(…) për të gjeneruar foto në shkallë gri dhe skedari rezultues ruhet në ruajtjen e resë kompjuterike
// Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
String clientId = "7ef10407-c1b7-43bd-9603-5ea9c6db83cd";
String clientSecret = "ba7cc4dc0c0478d7b508dd8ffa029845";

// krijoni një objekt imazherie
ImagingApi imageApi = new ImagingApi(clientSecret, clientId);

// ngarkoni skedarin nga disku lokal
File f = new File("PinClipart.png");

// lexoni përmbajtjen e grupit të imazhit PNG në bajt
byte[] bytes = Files.readAllBytes(f.toPath());
					  
// krijoni kërkesën e konvertimit në shkallë gri ku ne specifikojmë emrin e skedarit rezultues
CreateGrayscaledImageRequest request = new CreateGrayscaledImageRequest(bytes,"grayscale.jpg",null);

// Konvertoni imazhin në bardh e zi
imageApi.createGrayscaledImage(request);
imazh në shkallë gri

Konvertoni imazhin në bardh e zi

Fotografi në shkallë gri

Foto rezultuese në shkallë gri

Gjeneroni figurë në shkallë gri duke përdorur komandat cURL

Ne gjithashtu mund ta konvertojmë imazhin në Bardh e Zi duke përdorur komandat cURL. Meqenëse API-të tona janë të aksesueshme vetëm për përdoruesit e autorizuar, kështu që për të hyrë në API duke përdorur komandat cURL mbi terminalin e linjës së komandës, ne fillimisht duhet të gjenerojmë një shenjë hyrjeje JWT (bazuar në kredencialet e klientit) duke përdorur komandën e mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Tani që kemi kodin JWT, ju lutemi telefononi GrayscaleImage API për të prodhuar foto në shkallë gri. Pasi të jetë krijuar fotografia në shkallë gri, imazhi që rezulton kthehet në rrjedhën e përgjigjes.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/imaging/image1.jpg/grayscale" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o "grayscale.jpg"

konkluzioni

Ky artikull ka dhënë të gjitha detajet se si mund ta konvertojmë imazhin në Bardh e Zi duke përdorur Java Cloud SDK. Në mënyrë të ngjashme, ne kemi eksploruar gjithashtu opsionin për të përmbushur kërkesën për të gjeneruar foto në shkallë gri duke përdorur komandat cURL. Përveç këtyre opsioneve, mund të eksploroni shpejt veçoritë e API-së brenda shfletuesit të uebit nëpërmjet swagger API Reference. Ne sugjerojmë shumë të eksploroni Product Documentation për të mësuar më shumë rreth veçorive të tjera emocionuese të ofruara nga API.

Për më tepër, të gjitha Cloud SDK-të tona janë zhvilluar nën licencën MIT, kështu që kodi i plotë burimor mund të shkarkohet nga GitHub. Së fundi, në rast se hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, mund të konsideroni të na kontaktoni për një zgjidhje të shpejtë nëpërmjet forumit të mbështetjes së produktit falas.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: