ndryshoni madhësinë e imazhit

Ndryshimi i madhësisë së imazhit duke përdorur Java Cloud SDK

Jeta jonë personale në atë zyrtare është e përfshirë me imazhe raster. Gjatë përdorimit të telefonave celularë, skanerëve, pajisjeve të imazhit dhe kamerave të tjera të ndryshme të përdorura në pajisje të ndryshme, ne prodhojmë një sasi të madhe të dhënash për sa i përket imazheve. Tani në varësi të algoritmit të kompresimit, çdo pajisje prodhon imazhe në dimensione të ndryshme, si dhe në madhësi. Por në rast se kemi një kërkesë për të ruajtur imazhet (JPG, PNG, GIF, TIFF etj) në dimensione të unifikuara, kështu që ne duhet të ndryshoni madhësinë e imazheve. Ne kemi një bollëk aplikacionesh për ndryshimin e madhësisë së fotografive të disponueshme në treg, por në rast se na duhet të ndryshojmë madhësinë e imazhit në internet me shumicë, një zgjidhje programatike është gjithmonë një qasje e zbatueshme. Prandaj, në këtë artikull, ne do të diskutojmë detajet/hapat se si të zhvillojmë ndryshimin e madhësisë së figurës duke përdorur Java Cloud SDK.

API për ndryshimin e madhësisë së imazhit

Për të ndryshuar madhësinë e imazhit, do të përdorim Aspose.Imaging Cloud SDK për Java. Për shkak të arkitekturës së saj të bazuar në REST, ne mund të aksesojmë API-në në çdo platformë dhe të zhvillojmë ndryshimin e madhësisë së fotografive. Përveç veçorisë për të ndryshuar madhësinë e imazhit në internet, ai gjithashtu ju mundëson të krijoni, modifikoni dhe transformoni skedarët e imazhit në një shumëllojshmëri [formate skedarësh të mbështetur]. Tani për të filluar, duhet të shtojmë referencën e tij në projektin java duke përfshirë informacionin e mëposhtëm në pom.xml (projekt i tipit të ndërtimit të maven).

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-imaging-cloud</artifactId>
    <version>22.4</version>
  </dependency>
</dependencies>

Në rast se nuk keni një llogari mbi Aspose Cloud Dashboard, ju lutemi krijoni një llogari falas përmes adresës së vlefshme të emailit. Tani identifikohuni duke përdorur llogarinë e krijuar rishtazi dhe kërkoni/krijoni ID-në e Klientit dhe Sekretin e Klientit në Paneli i Cloud. Këto detaje kërkohen për qëllime vërtetimi në seksionet e mëposhtme.

Ndryshimi i madhësisë së imazhit në Java

Ky seksion shpjegon hapat se si të ndryshoni përmasat e imazhit PNG. API pret të ngarkojë imazhin nga disku lokal të cilin na duhet ta kalojmë drejtpërdrejt imazhin në trupin e kërkesës. Pas operacionit të ndryshimit të madhësisë png, ne mund ta ruajmë imazhin e përditësuar në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike duke specifikuar vlerën e parametrit outPath. Megjithatë, nëse nuk e specifikojmë vlerën, përgjigja përmban një imazh të transmetuar.

 • Krijo një shembull të ImagingApi bazuar në kredencialet e personalizuara të klientit
 • Lexoni skedarin PNG nga dosja lokale duke përdorur objektin File
 • Krijoni një shembull bajt[] dhe lexoni të gjitha bajtet nga skedari duke përdorur metodën readAllBytes(…).
 • Specifikoni dimensionet e reja të imazhit duke përdorur objekte me numër të plotë
 • Tani krijoni një shembull të CreateResizedImageRequest ku ne specifikojmë emrin për imazhin rezultues
 • Në fund ndryshoni madhësinë e imazhit duke përdorur metodën createResizedImage(…).
// Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
String clientId = "7ef10407-c1b7-43bd-9603-5ea9c6db83cd";
String clientSecret = "ba7cc4dc0c0478d7b508dd8ffa029845";

// krijoni një objekt imazherie
ImagingApi imageApi = new ImagingApi(clientSecret, clientId);

// ngarkoni skedarin nga disku lokal
File f = new File("PinClipart.png");

// lexoni përmbajtjen e grupit të imazhit PNG në bajt
byte[] bytes = Files.readAllBytes(f.toPath());
			
// dimensione të reja për imazhin që rezulton
int newWidth = 150;
int newHeight = 150;
		  
// krijoni kërkesë për ndryshimin e madhësisë së imazhit duke specifikuar emrin e imazhit që rezulton
CreateResizedImageRequest resizeRequest = new CreateResizedImageRequest(bytes, newWidth, newHeight, null, "Updated.png", null);

// ndryshoni madhësinë e imazhit në internet dhe ruani rezultatin në ruajtjen e cloud
imageApi.createResizedImage(resizeRequest);

Ndryshimi i madhësisë së GIF-it duke përdorur komandat cURL

Gjatë funksionimit të ndryshimit të madhësisë së imazhit, ne mund të specifikojmë gjithashtu formatin e përditësuar për imazhin. Pra, në këtë seksion, ne do të ndryshojmë madhësinë e GIF dhe do ta ruajmë daljen në formatin JPG duke përdorur komandat cURL. Pra, si një parakusht, ne duhet së pari të gjenerojmë një shenjë hyrjeje JWT (bazuar në kredencialet e klientit) gjatë ekzekutimit të komandës së mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të jetë gjeneruar token JWT, ju lutemi telefononi ResizeImage API për të ndryshuar madhësinë e imazhit dhe për të ruajtur daljen në formatin JPG në diskun lokal (parametri i formatit të skedarit që rezulton është opsional).

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/imaging/winter.gif/resize?newWidth=200&newHeight=200&format=JPG" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o "resultant.jpg"
ndryshoni madhësinë e imazhit

Ndryshimi i madhësisë së pamjes paraprake të GIF

Imazhi burim GIF mund të shkarkohet nga winter.gif dhe imazhi rezultues nga resultant.jpg.

konkluzioni

Ne kemi mësuar një qasje të mahnitshme për të ndryshuar madhësinë e imazhit në internet duke përdorur fragmentin e kodit Java. Na ka sqaruar gjithashtu për detajet se si të ndryshojmë madhësinë e imazhit pa humbur cilësinë duke përdorur komandat cURL. Ju lutemi, vini re se mund të eksploroni gjithashtu aftësitë e API-së brenda shfletuesit të uebit ndërsa përdorni referencën e API-së swagger. Tani përveç aftësive Picture Resizer, ju mund të eksploroni dhe të mësoni rreth veçorive të tjera emocionuese të API nga Product Documentation. Megjithatë, të gjitha Cloud SDK-të tona publikohen nën licencën MIT, kështu që mund të merrni parasysh shkarkimin e kodit të plotë burimor nga GitHub (të cilin mund ta modifikoni sipas kërkesave tuaja). Së fundi, nëse hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, mund të konsideroni të na kontaktoni për një zgjidhje të shpejtë nëpërmjet forumit të mbështetjes së produktit falas.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: