HTML në imazh

Si të konvertohet HTML në Image në Java

HTML është formati defakto për të strukturuar faqet e internetit dhe ruan përmbajtjen në format standard teksti. Etiketat brenda HTML përcaktojnë paraqitjen e faqes dhe përmbajtjen e faqes së internetit, duke përfshirë tekstin, tabelat, imazhet dhe hiperlidhjet, të cilat shfaqen në shfletuesin e internetit. Sidoqoftë, së fundi, u vu re se skriptet me qëllim të keq mund të futen brenda faqeve HTML dhe mund të përdoren në një sërë llojesh të ndryshme sulmesh, duke përfshirë skriptimin ndër-site (XSS). Prandaj, shumë organizata/sisteme bllokojnë ngarkimin e skedarëve HTML të ndarë në modalitetin offline. Pra, një zgjidhje e realizueshme është konvertimi i HTML në formatin e imazhit. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë detajet se si të konvertohet HTML në JPG në Java.

API për konvertimin e HTML në imazh

Ne do të përdorim Aspose.HTML Cloud SDK për Java për të kryer konvertimin HTML në imazh. Ky API ofron veçorinë për të ngarkuar dhe manipuluar skedarët ekzistues HTML. Në të njëjtën kohë, ai gjithashtu ofron veçorinë për të dhënë HTML në PDF, XPS, DOCX dhe formatet e imazhit duke përfshirë (JPEG, PNG, BMP dhe TIFF). Tani ju lutemi shtoni rreshtat e mëposhtëm në pom.xml të projektit tuaj të tipit të ndërtimit maven për të shkarkuar dhe instaluar SDK.

<dependency>
<groupId>com.aspose</groupId>
<artifactId>aspose-html-cloud</artifactId>
<version>20.7.0</version>
</dependency>

Hapi tjetër i madh është një abonim falas në shërbimet tona cloud nëpërmjet Aspose.Cloud dashboard duke përdorur GitHub ose llogarinë Google. Ose, thjesht krijoni një Llogari të re dhe merrni detajet e Kredencialeve tuaja të Klientit.

Si të konvertoni HTML në JPG në Java

Ju lutemi ndiqni udhëzimet e dhëna më poshtë për të përmbushur kërkesën e konvertimit të HTML në JPG.

 • Para së gjithash, ne duhet të specifikojmë detaje kundër metodave Configuration.setAPPSID dhe Configuration.setAPIKEY
 • Së dyti, ne vendosim detaje për setBasePath (..), setAuthPath (..) dhe specifikojmë setUserAgent (…) si WebKit
 • Së treti, për ndihmën tonë, ne do të vendosim setDebug(..) si true
 • Tani krijoni një objekt të klasës ConversionApi
 • Specifikoni detajet e marzhit dhe emrin për informacionin për skedarin rezultues
 • Së fundi, telefononi GetConvertDocumentToImage(…) për të nisur procesin e konvertimit. Kjo metodë pranon emrin e hyrjes HTML, formatin e imazhit që rezulton, margjinën dhe detajet e dimensioneve si argumente
// për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-html-cloud/aspose-html-cloud-java

try
  {
  // Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
  String clientId = "bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e";
  String clientSecret = "1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb";
 
  // detaje për thirrjen Api
  com.aspose.html.Configuration.setAPP_SID(clientId);
  com.aspose.html.Configuration.setAPI_KEY(clientSecret);
  com.aspose.html.Configuration.setBasePath("https://api.aspose.cloud/v3.0");
  com.aspose.html.Configuration.setAuthPath("https://api.aspose.cloud/connect/token");
  com.aspose.html.Configuration.setUserAgent("WebKit");
  com.aspose.html.Configuration.setDebug(true);
    
  // Krijo një objekt të Aspose.HTML Cloud API
  com.aspose.html.api.ConversionApi htmlApi = new ApiClient().createService(ConversionApi.class);
   	
  // Dokumenti html nga ruajtja në renë kompjuterike
  String name = "list.html";
  // format rezultante të imazhit
  String outFormat = "PNG";
  	
  Integer width = 800; // Resulting image width.
  Integer height = 1000; // Resulting image height.
  Integer leftMargin = 10; // Left resulting image margin.
  Integer rightMargin = 10; // Right resulting image margin.
  Integer topMargin = 10; // Top resulting image margin.
  Integer bottomMargin = 10; // Bottom resulting image margin.
  Integer resolution = 300; // Resolution of resulting image.
  String folder = null; // The folder in the storage. Should exist.
  String storage = "Internal"; // Name of the storage. null
  	
  // Kërkoni API për konvertimin HTMl në JPG
  retrofit2.Call<okhttp3.ResponseBody> call = htmlApi.GetConvertDocumentToImage(name, outFormat, width, height, leftMargin, rightMargin, topMargin, bottomMargin, resolution, folder, storage);
  
  // (metodë opsionale e personalizuar për të ruajtur JPG rezultante në diskun lokal)
  checkAndSave(call, "resultantFile.png");
 
  System.out.println("HTML to JPG conversion sucessfull !");
  }catch(Exception ex)
  {
    System.out.println(ex);
  }

Konvertoni HTML në JPG duke përdorur komandat cURL

API-të e Aspose.HTML Cloud mund të aksesohen gjithashtu nëpërmjet komandave cURL duke përdorur terminalet e linjës së komandës. Por si një parakusht, ne duhet së pari të gjenerojmë një JSON Web Token (JWT) bazuar në kredencialet tuaja individuale të klientit. Ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të gjeneruar shenjën JWT.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bbf94a2c-6d7e-4020-b4d2-b9809741374e&client_secret=1c9379bb7d701c26cc87e741a29987bb" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të jetë gjeneruar token JWT, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme në terminal për të kryer konvertimin HTML në Image.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/html/list.html/convert/image/JPG" \
-H "accept: multipart/form-data" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>"

konkluzioni

Ne kemi mësuar konvertimin e HTML në imazh duke përdorur copa kodi Java si dhe detajet se si mund ta konvertojmë HTML në JPG duke përdorur komandat cURL. Produkti Dokumentacioni është një burim i shkëlqyer për të mësuar aftësi të tjera mahnitëse që ofrohen nga API. Gjithashtu, nëse hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të API-së, ju lutemi mos ngurroni të kontaktoni Forumin e mbështetjes falas të produktit.

Artikuj të ngjashëm

Ne gjithashtu rekomandojmë të vizitoni bloget e mëposhtme për detaje të mëtejshme në lidhje me: