PowerPoint në JPG

Konvertoni PowerPoint në JPG duke përdorur C# .NET

Në botën e sotme me ritme të shpejta, përmbajtja dixhitale është bërë një element kryesor i komunikimit. Prezantimet e PowerPoint (PPTX) janë bërë një mjet thelbësor për bizneset dhe individët për të përcjellë informacionin në mënyrë efektive. Ato përdoren gjerësisht në mjediset e sotme të biznesit dhe arsimit, duke e bërë thelbësore mundësinë për t’i ndarë dhe shpërndarë në mënyrë efektive. Shpesh, është e nevojshme të konvertohen rrëshqitjet e PowerPoint në formate imazhi si JPEG, veçanërisht kur ndahen sllajde me të tjerë që mund të mos kenë akses në PowerPoint. Pra, në këtë artikull, ne do të diskutojmë të gjitha detajet e nevojshme të përfshira në përdorimin e .NET Cloud SDK për të kthyer rrëshqitjet e PowerPoint në imazhe në internet.

API-ja e konvertimit të PowerPoint në JPG

Duke përdorur Aspose.Slides Cloud SDK për .NET, konvertimi i rrëshqitjeve të PowerPoint në imazhe JPG është një proces i drejtpërdrejtë. Aspose.Slides Cloud ofron një API RESTful që mund të integrohet lehtësisht me aplikacionin tuaj .NET për të kthyer rrëshqitjet e PowerPoint në imazhe JPG pa kërkuar ndonjë softuer ose shtesë shtesë.

Konvertoni sllajde individuale ose prezantime të tëra në imazhe JPG.

Kërkoni ‘Aspose.Slides-Cloud’ në menaxherin e paketave NuGet dhe klikoni butonin Shto paketën. Për më tepër, regjistroni një llogari në pultin e Cloud dhe merrni kredencialet tuaja personale të klientit. Për më shumë informacion, vizitoni seksionin fillimi i shpejtë.

Konvertoni PPT në JPG duke përdorur C#

Pjesa e mëposhtme e kodit përdoret për të kthyer rrëshqitjet e PowerPoint në formatin JPG.

// Për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-slides-cloud
// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "7f098199230fc5f2175d494d48f2077c";
string clientID = "ee170169-ca49-49a4-87b7-0e2ff815ea6e";

// krijoni një shembull të SlidesApi
SlidesApi slidesApi = new SlidesApi(clientID, clientSecret);

// Lexoni prezantimin e hyrjes në PowerPoint nga disku lokal
using var slideStream = File.OpenRead("Colorful conference presentation.pptx");
slidesApi.UploadFile("Colorful conference presentation.pptx", slideStream);

// thirrni API për të kthyer të gjitha rrëshqitjet e PowerPoint në formatin JPG 
using var responseStream = slidesApi.DownloadPresentation("Colorful conference presentation.pptx", ExportFormat.Jpeg, null, null);

// Ruani imazhet rezultante JPG në diskun lokal
using var pdfStream = File.Create("output.zip");
responseStream.CopyTo(pdfStream);
powerpoint në jpg

Imazhi: - Pamja paraprake e konvertimit të PowerPoint në JPG.

Më poshtë jepen detajet në lidhje me fragmentin e kodit të përbashkët të mësipërm.

SlidesApi slidesApi = new SlidesApi(clientID, clientSecret);

Krijo një shembull të klasës SlidesApi e cila merr kredencialet e klientit si argumente në konstruktorin e saj.

using var slideStream = File.OpenRead("Colorful conference presentation.pptx");
slidesApi.UploadFile("Colorful conference presentation.pptx", slideStream);

Ngarkoni prezantimin e hyrjes në PowerPoint dhe ngarkoni atë në hapësirën ruajtëse të resë kompjuterike.

using var responseStream = slidesApi.DownloadPresentation("Colorful conference presentation.pptx", ExportFormat.Jpeg, null, null);

Thirrni API-në për t’i dhënë të gjitha rrëshqitjet e prezantimit të PowerPoint në imazhe JPG. Prodhimi kthehet si një shembull i transmetimit.

using var pdfStream = File.Create("output.zip");
responseStream.CopyTo(pdfStream);

Ruani daljen si arkiv zip në diskun lokal.

Përveç konvertimit të formatit të plotë PPTX në JPG, ju merrni gjithashtu mundësinë për të konvertuar rrëshqitjet e zgjedhura. Rreshti i mëposhtëm i kodit tregon se si mund të konvertoni vetëm rrëshqitjen e 1-rë, të tretë dhe të 5-të në JPG.

using var responseStream = slidesApi.DownloadPresentation("Colorful conference presentation.pptx", ExportFormat.Jpeg, null, null,null,null,null,new List<int> { 1, 3, 5 });

Modeli i prezantimit të përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga Colorful Conference .

PPTX në JPG duke përdorur komandat cURL

Një mënyrë tjetër për të kthyer rrëshqitjet e PowerPoint në imazhe është duke thirrur Aspose.Slides Cloud API duke përdorur komandat cURL. Me cURL, ju mund të dërgoni kërkesa HTTP direkt nga linja e komandës, duke e bërë atë një metodë të lehtë dhe të përshtatshme. Tani, fillimisht duhet të gjenerojmë një shenjë vërtetimi duke dërguar një kërkesë në pikën përfundimtare të tokenit me SID-in e aplikacionit dhe çelësin e aplikacionit.

Ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të gjeneruar accessToken.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
 -X POST \
 -d "grant_type=client_credentials&client_id=ee170169-ca49-49a4-87b7-0e2ff815ea6e&client_secret=7f098199230fc5f2175d494d48f2077c" \
 -H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
 -H "Accept: application/json"

Pasi të krijohet AccessToken, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme për të kthyer numrin e rrëshqitjes 4 dhe 8 të PowerPoint në formatin JPG.

curl -v "https://api.aspose.cloud/v3.0/slides/{sourceFile}/Jpeg?slides=4%2C8" \
-X POST \
-H "accept: multipart/form-data" \
-H "authorization: Bearer {accessToken}" \
-H "Content-Type: application/json" \
-d "{ \"DefaultRegularFont\": \"string\", \"FontFallbackRules\": [  {   \"RangeStartIndex\": 0,   \"RangeEndIndex\": 0,   \"FallbackFontList\": [    \"string\"   ]  } ], \"FontSubstRules\": [  {   \"SourceFont\": \"string\",   \"TargetFont\": \"string\",   \"NotFoundOnly\": true  } ]}" \
-o "{resultantZIP}"

Zëvendësoni {sourceFile} me emrin e prezantimit të hyrjes në PowerPoint në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike, {accessToken} me token aksesi JWT të krijuar më lart dhe, {resultantZIP} me emrin e skedarit rezultues që do të gjenerohet në vendndodhjen e specifikuar të diskut.

konkluzioni

Si përfundim, konvertimi i rrëshqitjeve të PowerPoint në imazhe JPG është një veçori e dobishme që mund të përdoret në aplikacione të ndryshme. Pavarësisht nëse dëshironi të krijoni një prezantim për një takim ose të konvertoni sllajde për ndarje në internet, Aspose.Slides Cloud SDK për .NET ofron një mënyrë të thjeshtë dhe të besueshme për të kthyer skedarët tuaj PowerPoint në formatin JPG. Dhe me ndihmën e komandave cURL, mund ta integroni lehtësisht këtë funksionalitet në rrjedhat tuaja të punës. Pra, me vetëm disa hapa të thjeshtë, mund t’i konvertoni rrëshqitjet tuaja në imazhe JPG me cilësi të lartë, të gatshme për t’u përdorur në çdo mënyrë që ju nevojitet.

Lidhje të dobishme

Artikuj të ngjashëm

Ne rekomandojmë shumë të kaloni nëpër bloget e mëposhtme: