TSV në Excel

Konvertoni TSV në Excel në Java

Një skedar me vlera TSV të ndara nga skeda është një format i thjeshtë teksti për ruajtjen e të dhënave në një strukturë tabelare, p.sh., një tabelë bazë të dhënash ose të dhëna spreadsheet, dhe një mënyrë për të shkëmbyer informacione midis bazave të të dhënave. Është gjithashtu një nga strukturat popullore të bazuara në skedarë për ruajtjen e të dhënave përveç CSV. Megjithatë, ne mund të kemi një kërkesë për të kthyer TSV në Excel në sasi të madhe, kështu që një API programimi është gjithmonë një zgjidhje e zbatueshme. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë detajet se si të konvertohet TSV në Excel duke përdorur REST API.

API për konvertimin e TSV në Excel

Ne do të përdorim Aspose.Cells Cloud SDK për Java e cila ofron aftësitë për të krijuar, manipuluar dhe transformuar fletët e punës excel në formatet e skedarëve të mbështetur brenda aplikacionit Java. Kjo SDK është zhvilluar në krye të Aspose.Cells Cloud REST API. Ai gjithashtu ofron aftësitë për të kthyer TSV në Excel. Tani për të filluar, duhet të shtojmë detajet e mëposhtme në pom.xml të projektit të llojit të ndërtimit të maven.

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-cells-cloud</artifactId>
    <version>22.8</version>
  </dependency>
</dependencies>

Përveç instalimit të JDK, ne gjithashtu duhet të krijojmë një llogari falas mbi Aspose Cloud. Identifikohu duke përdorur llogarinë e krijuar rishtazi dhe kërko/krijo ID-në e Klientit dhe Sekretin e Klientit në Cloud Dashboard. Këto detaje kërkohen në seksionet vijuese.

TSV në Excel duke përdorur Java

Në këtë seksion, ne do të diskutojmë detajet se si të konvertohet TSV në Excel duke përdorur fragmentin e kodit Java. Ju lutemi ndiqni hapat e dhënë më poshtë për të përmbushur këtë kërkesë.

 • Së pari, krijoni një objekt CellsApi duke ofruar si argumente detajet sekrete të ClientID dhe Client
 • Së dyti, krijoni një shembull File për të ngarkuar hyrjen TSV
 • Së treti, thirrni metodën uploadFile(…) për të ngarkuar burimin TSV në ruajtjen e resë kompjuterike
 • Tani thirrni metodën e qelizaveWorkbookGetWorkbook(…) që kërkon hyrjen TSV, formatin rezultues dhe emrin e librit të punës Excel. Prodhimi ruhet gjithashtu në ruajtjen e cloud
// për më shumë shembuj, ju lutemi vizitoni https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-java

try
  {
  // Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
  String clientId = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
  String clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
 
  // krijoni një shembull të CellsApi duke përdorur kredencialet e klientit
  CellsApi api = new CellsApi(clientId,clientSecret);
  		
  // emri i librit të punës në Excel
  String fileName = "TestCase.tsv";
  
  // detajet e fjalëkalimit nëse libri i punës është i koduar
  String password = null;
  
  // Përcakton nëse rreshtat e librit të punës vendosen të përshtaten automatikisht.
  Boolean isAutoFit = true;
  // Përcakton nëse ruhen vetëm të dhënat e tabelës. Përdorni vetëm pdf për të shkëlqyer.
  Boolean onlySaveTable = true;
  // format rezultues të skedarit
  String format = "XLS";
  		
  // ngarkoni skedarin nga sistemi lokal
  File file = new File("c://Users/nayyer/"+fileName);	
  
  // ngarkoni hyrjen TSV në ruajtjen e resë kompjuterike
  api.uploadFile("input.tsv", file, "default");

  // kryeni operacionin e konvertimit të dokumentit
  File response = api.cellsWorkbookGetWorkbook("input.tsv", password,format, 
  			      isAutoFit, onlySaveTable, null,"default", "Resultant.xls","default", null);    
      
  // printimi i mesazhit të suksesit
  System.out.println("TSV to Excel successfull !");
  }catch(Exception ex)
  {
    System.out.println(ex);
  }
Vrojtimi paraprak i TSV në Excel

Imazhi 1: - Pamja paraprake TSV në XLS

Burimi TSV i referuar në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga TestCase.tsv dhe Excel rezultues nga Resultant.xls

TSV në XLS duke përdorur komandat cURL

Tani do të diskutojmë detajet se si të konvertojmë TSV në XLS duke përdorur komandat cURL. Pra, një nga parakushtet për këtë qasje është që së pari të keni një shenjë aksesi JWT (bazuar në kredencialet e klientit) gjatë ekzekutimit të komandës së mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të kemi tokenin JWT, duhet të ekzekutojmë komandën e mëposhtme për të kthyer TSV në XLS. Excel-i që rezulton do të jetë i disponueshëm në ruajtjen e resë kompjuterike.

curl -v -X GET "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/input.tsv?format=XLS&isAutoFit=false&onlySaveTable=false&outPath=Resultant.xls&checkExcelRestriction=true" \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>"

konkluzioni

Në këtë artikull, ne kemi eksploruar opsionet për konvertimin e TSV në Excel duke përdorur Java Cloud SDK. Pra, me hapa të thjeshtë, ne mund ta konvertojmë lehtësisht TSV në XLS, TSV në XLSX dhe formate të tjera të mbështetura. Një mënyrë tjetër më e lehtë për të eksploruar API-në brenda shfletuesit të uebit është përmes ndërfaqes swagger. Gjithashtu, ju lutemi vini re se të gjitha Cloud SDK-të tona janë ndërtuar nën licencën MIT, kështu që kodi i plotë burim mund të shkarkohet nga GitHub. Ju mund të konsideroni të na kontaktoni për një zgjidhje të shpejtë të çështjeve nëpërmjet [forumit të mbështetjes së produktit] falas.

Artikuj të ngjashëm

Ne rekomandojmë shumë të vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: