unprotect fletën excel

Si të zhmbroni Excel (XLS, XLSX) duke përdorur C# .NET

Fletët e punës Excel përdoren zakonisht për menaxhimin dhe analizimin e të dhënave në industri të ndryshme. Megjithatë, ka raste kur të dhëna ose formula të caktuara duhet të mbrohen nga modifikimet aksidentale ose të qëllimshme. Këtu hyn në lojë mbrojtja me fjalëkalim. Mbrojtja me fjalëkalim i lejon përdoruesit të kufizojnë aksesin ose aftësitë e redaktimit të fletës së tyre të punës Excel. Ndërsa kjo veçori ofron siguri për të dhënat tuaja, mund të shkaktojë gjithashtu zhgënjim kur duhet të bëni ndryshime në një fletë pune të mbrojtur. Në këtë artikull, ne do t’ju tregojmë se si të hiqni mbrojtjen e fletëve të punës në Excel duke përdorur C# .NET, duke ju dhënë edhe një herë kontroll të plotë mbi të dhënat tuaja.

API për të hequr mbrojtjen e Excel

Aspose.Cells Cloud është një API e fuqishme dhe e gjithanshme që ju lejon të punoni me skedarë Excel. Ai gjithashtu ofron shumë përfitime, duke përfshirë aftësinë për të hequr mbrojtjen e fletëve të punës Excel. Me përputhshmërinë e tij ndër-platformë, integrimin pa probleme, sigurinë e fortë dhe efektivitetin e kostos, është një zgjedhje e shkëlqyer për zhvilluesit që kërkojnë të punojnë me skedarët Excel në renë kompjuterike. Përveç veçorisë së tij të pambrojtur, Aspose.Cells Cloud ofron një sërë përfitimesh të tjera, duke përfshirë:

 • Përputhshmëria ndër-platformë
 • Integrim pa probleme: Integroni me Dropbox, Google Drive dhe Amazon S3, duke ju lejuar të menaxhoni me lehtësi skedarët tuaj Excel.
 • Siguri e fortë: vërtetimi OAuth2 dhe kriptimi SSL garantojnë sigurinë e të dhënave.
 • Me kosto efektive: Opsione fleksibël të çmimeve, ku paguani vetëm për shërbimet që përdorni.

Tani për të përdorur Aspose.Cells Cloud SDK për .NET (i cili është një mbështjellës rreth Aspose.Cells Cloud), kërkoni Aspose.Cells-Cloud në menaxherin e paketave NuGet dhe klikoni butonin “Shto paketën”. Ju gjithashtu duhet të krijoni një llogari mbi Pulti duke përdorur një adresë të vlefshme emaili.

Zhmbro fletën e Excel duke përdorur C#

Për të hequr fjalëkalimin nga fleta e punës në Excel, ju lutemi provoni të përdorni fragmentin e kodit të mëposhtëm.

// Për shembuj të plotë dhe skedarë të dhënash, ju lutemi shkoni te 
https://github.com/aspose-cells-cloud/aspose-cells-cloud-dotnet/

// Merrni kredencialet e klientit nga https://dashboard.aspose.cloud/
string clientSecret = "4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14";
string clientID = "bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2";
    
// krijoni shembullin CellsApi ndërsa kaloni ClientID dhe ClientSecret
CellsApi cellsInstance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

// Libri i parë i punës në Excel në disk
string input_Excel = "protected.xlsx";

try
{
  // Krijo një shembull që mban informacionin e deshifrimit
  WorkbookEncryptionRequest protection = new WorkbookEncryptionRequest();
  protection.Password = "123456";
  protection.KeyLength = 128;
  protection.EncryptionType = "XOR";
  
  // lexoni skedarin Excel dhe ngarkoni në ruajtjen e cloud
  cellsInstance.UploadFile(input_Excel, File.OpenRead(input_Excel));

  // inicializoni operacionin e shkyçjes së librit të punës
  var response = cellsInstance.CellsWorkbookDeleteDecryptDocument(input_Excel, protection, null);

  // printimi i mesazhit të suksesit nëse lidhja është e suksesshme
  if (response != null && response.Equals("OK"))
  {
    Console.WriteLine("Workbook unlock operation successful !");
    Console.ReadKey();
  }
}
catch (Exception ex)
{
  Console.WriteLine("error:" + ex.Message + "\n" + ex.StackTrace);
}

Të specifikuara më poshtë janë detajet në lidhje me fragmentin e kodit të mësipërm:

CellsApi cellsInstance = new CellsApi(clientID, clientSecret);

Krijoni një objekt të CellsApi ndërsa kaloni kredencialet e klientit si argumente.

WorkbookEncryptionRequest protection = new WorkbookEncryptionRequest();
protection.Password = "123456";
protection.KeyLength = 128;
protection.EncryptionType = "XOR";

Krijo një shembull WorkbookEncryptionRequest që mban informacionin e deshifrimit të librit të punës

cellsInstance.UploadFile(input_Excel, File.OpenRead(input_Excel));

Ngarko Excel të koduar në ruajtjen e resë kompjuterike.

var response = cellsInstance.CellsWorkbookDeleteDecryptDocument(input_Excel, protection, folder);

Thirrni API-në për të hequr mbrojtjen e Excel dhe për të ruajtur daljen në ruajtjen e resë kompjuterike.

Excel-i i koduar i përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga protected.xlsx.

Zhbllokoni fletën e Excel duke përdorur komandat cURL

Qasja në Aspose.Cells Cloud nëpërmjet komandave cURL ofron një mënyrë fleksibël dhe të thjeshtë për të punuar me API. Me cURL, ju mund të përdorni Aspose.Cells Cloud me çdo gjuhë programimi ose platformë që mbështet cURL, duke ofruar fleksibilitet në mjedisin e tyre të zhvillimit. Për më tepër, cURL është një mjet i lehtë që nuk kërkon ndonjë konfigurim ose instalim kompleks, duke e bërë të lehtë për zhvilluesit që të integrohen shpejt me API-në. Prandaj, duke përdorur komandat cURL për të bashkëvepruar me Aspose.Cells Cloud, ju mund të thjeshtoni rrjedhat tuaja të punës dhe të përmirësoni produktivitetin.

Tani, do t’ju duhet të keni të instaluar cURL në sistemin tuaj dhe më pas të gjeneroni një AccessToken bazuar në kredencialet e klientit:

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Përdorni komandën e mëposhtme për të ngarkuar hyrjen Excel në ruajtjen e cloud:

curl -v "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/storage/file/{filePath}" \
-X PUT \
-F file=@{localFilePath} \
-H "Content-Type: multipart/form-data" \
-H "Authorization: Bearer {accessToken}"

Zëvendësoni “{filePath}” me shtegun ku dëshironi të ruani skedarin në hapësirën ruajtëse të resë kompjuterike, “{localFilePath}” me shtegun e një Excel në sistemin tuaj lokal dhe “{accessToken}” me kodin tuaj të qasjes Aspose Cloud (gjeneruar më lart).

Më në fund, ekzekutoni komandën e mëposhtme për të hequr mbrojtjen e fletës Excel në internet:

curl -v "https://api.aspose.cloud/v3.0/cells/{excelFile}/encryption" \
-X DELETE \
-H "accept: application/json" \
-H "authorization: Bearer {accessToken}" \
-H "Content-Type: application/json" \
-d "{ \"EncryptionType\": \"XOR\", \"KeyLength\": 128, \"Password\": \"123456\"}"

Zëvendësoni {excelFile} me emrin e skedarit të koduar Excel nga ruajtja në renë kompjuterike, {accessToken} me kodin e aksesit të krijuar më sipër. Pas funksionimit të suksesshëm, Excel-i i pambrojtur do të ruhet në të njëjtën hapësirë ruajtjeje në renë kompjuterike.

Vërejtjet përfundimtare

Në këtë artikull, ne kemi diskutuar se si të heqim mbrojtjen e fletëve të punës Excel duke përdorur Aspose.Cells Cloud, një API që ofron një mënyrë të thjeshtë për të punuar me skedarët Excel në renë kompjuterike. Ne kemi theksuar gjithashtu përfitimet e përdorimit të Aspose.Cells Cloud, duke përfshirë përputhshmërinë ndër-platformë, integrimin pa probleme, sigurinë e fortë dhe efektivitetin e kostos. Për më tepër, ne kemi diskutuar avantazhet e aksesit në Aspose.Cells Cloud nëpërmjet komandave cURL, të tilla si fleksibiliteti, thjeshtësia dhe produktiviteti i përmirësuar. Duke ndjekur hapat e përshkruar në këtë artikull, ju mund të hiqni me lehtësi fletët e punës në Excel dhe të automatizoni procesin e menaxhimit të skedarëve të tyre Excel. Në përgjithësi, Aspose.Cells Cloud dhe cURL ofrojnë një kombinim të fuqishëm mjetesh për zhvilluesit që kërkojnë të punojnë me skedarët Excel në renë kompjuterike.

Lidhje të dobishme

Artikuj të rekomanduar

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: