Nxjerrja e imazheve nga PowerPoint

Ekstraktoni imazhet PPT duke përdorur Java Cloud SDK

Një prezantim PowerPoints zakonisht përbëhet nga Tekst, Imazhe, Grafika, Forma etj dhe ne mund të kemi një kërkesë për të nxjerrë vetëm imazhe PPT për përpunim të mëtejshëm. Pra, në këtë artikull, ne do të diskutojmë detajet se si të nxjerrim imazhe nga PPTX në internet duke përdorur Java Cloud SDK. API ofron levën për nxjerrjen e imazheve në formatin e specifikuar duke përfshirë JPEG, PNG, GIF, BMP ose TIFF. Për më tepër, për të nxjerrë imazhe, ne mund ta ngarkojmë prezantimin nga ruajtja në re ose ta ngarkojmë atë nga disku lokal.

API për përpunimin e PowerPoint

Aspose.Slides Cloud është API i bazuar në REST që ofron aftësi për të krijuar, përpunuar PPT dhe për të kthyer PowerPoint në formate të tjera të mbështetura. Tani për të përdorur të njëjtat veçori të përpunimit të PowerPoint në aplikacionin Java, Aspose.Slides Cloud SDK për Java është një zgjidhje e besueshme. Është një mbështjellës rreth Cloud API dhe mund të integrohet lehtësisht në aplikacionin Java duke shtuar referencën e tij përmes skedarit pom.xml.

<repositories> 
  <repository>
    <id>aspose-cloud</id>
    <name>artifact.aspose-cloud-releases</name>
    <url>http://artifact.aspose.cloud/repo</url>
  </repository>  
</repositories>

<dependencies>
  <dependency>
    <groupId>com.aspose</groupId>
    <artifactId>aspose-slides-cloud</artifactId>
    <version>22.9.0</version>
  </dependency>
</dependencies>

Në rast se nuk keni një llogari ekzistuese mbi Aspose Cloud, ju lutemi krijoni një llogari falas duke përdorur adresën e vlefshme të emailit. Më pas identifikohuni duke përdorur llogarinë e krijuar rishtazi dhe kërkoni/krijoni ID-në e Klientit dhe Sekretin e Klientit në Paneli i Cloud. Këto detaje kërkohen për qëllime vërtetimi në seksionet e mëposhtme.

Ekstraktoni imazhet PPT në Java

Ky seksion shpjegon detajet se si të nxirren imazhe PPT duke përdorur fragmentin e kodit Java. Ne do të ngarkojmë PowerPoint nga ruajtja e cloud dhe do të nxjerrim të gjitha imazhet nga PowerPoint. Imazhet e nxjerra kthehen si një arkiv i vetëm .zip. Ju lutemi ndiqni udhëzimet e specifikuara më poshtë.

 • Para së gjithash, krijoni një objekt të objektit SlidesApi duke ofruar si argumente ClientID dhe sekretin e klientit
 • Së dyti, krijoni një shembull të File i cili merr adresën e skedarit të shabllonit të PowerPoint-it si parametër
 • Së treti, lexoni përmbajtjen e skedarëve të PowerPoint duke përdorur readAllBytes(…) dhe ruajeni në grup[] byte
 • Hapi tjetër është të ngarkoni PPT në ruajtjen e resë kompjuterike duke përdorur metodën uploadFile(…).
 • Më në fund thirrni metodën downloadImages(…) ndërsa jepni vlerën e numërimit ImageExportFormat.JPEG në mënyrë që imazhet të nxirren në formatin JPG
https://github.com/aspose-slides-cloud/aspose-slides-cloud-java
try
  { 
    // Merrni ClientID dhe ClientSecret nga https://dashboard.aspose.cloud/
	String clientId = "7ef10407-c1b7-43bd-9603-5ea9c6db83cd";
	String clientSecret = "ba7cc4dc0c0478d7b508dd8ffa029845";

	// krijoni një shembull të SlidesApi
	SlidesApi slidesApi = new SlidesApi(clientId,clientSecret);
		    
	// ngarkoni skedarin nga sistemi lokal
	File f = new File("tf03431377_win32.potx");

	// ngarkoni prezantimin e parë në PowerPoint
	byte[] bytes = Files.readAllBytes(f.toPath());
	slidesApi.uploadFile("input.potx", bytes, null);
   
    // Ekstraktoni të gjitha imazhet në formatin JPEG
	File imageFile = slidesApi.downloadImages("input.potx", ImageExportFormat.JPEG, null, null, null);

	// printimi i mesazhit të suksesit
	System.out.println("Extracted images are saved to " + imageFile.getPath());
  }catch(Exception ex)
  {
	System.out.println(ex);
  }
Ekstraktoni pamjen paraprake të imazheve të PowerPoint

Imazhi 1: - Ekstraktoni pamjen paraprake të imazheve PPT

Modeli i prezantimit të mostrës i përdorur në shembullin e mësipërm mund të shkarkohet nga RainbowPresentation.potx.

Ekstraktoni imazhet nga PPTX duke përdorur komandat cURL

Tani le të eksplorojmë detajet se si të nxjerrim imazhe nga PPTX në internet duke përdorur komandat cURL. Pra, hapi i parë është të gjeneroni një shenjë hyrjeje JWT (bazuar në kredencialet e klientit) gjatë ekzekutimit të komandës së mëposhtme.

curl -v "https://api.aspose.cloud/connect/token" \
-X POST \
-d "grant_type=client_credentials&client_id=bb959721-5780-4be6-be35-ff5c3a6aa4a2&client_secret=4d84d5f6584160cbd91dba1fe145db14" \
-H "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded" \
-H "Accept: application/json"

Pasi të kemi tokenin JWT, ju lutemi ekzekutoni komandën e mëposhtme në hapin tjetër është të bashkoni prezantimet e PowerPoint duke përdorur komandën e mëposhtme. Ju lutemi vini re se në komandën e mëposhtme, ne po nxjerrim të gjitha imazhet e PowerPoint në formatin JPEG. Imazhet e nxjerra ruhen më pas në diskun lokal në formatin e arkivit .zip.

curl -v -X POST "https://api.aspose.cloud/v3.0/slides/input.potx/images/download/Jpeg" \
-H "accept: multipart/form-data" \
-H "authorization: Bearer <JWT Token>" \
-o output.zip

konkluzioni

Ky artikull ka shpjeguar detajet se si të nxjerrni imazhe PPT duke përdorur Java Cloud SDK. Në të njëjtën kohë, meqenëse API bazohet në arkitekturën REST, kështu që ne mund t’i qasemi asaj edhe përmes komandave cURL për të përmbushur kërkesa të ngjashme. Përveç kësaj veçorie, API ofron një gamë të gjerë karakteristikash dhe për këtë arsye, ne rekomandojmë shumë të eksploroni produktin Dokumentacioni. Gjithashtu, ju lutemi vini re se të gjitha Cloud SDK-të tona janë publikuar nën licencën MIT, kështu që mund të merrni parasysh shkarkimin e kodit burimor të plotë nga GitHub dhe ta modifikoni atë sipas kërkesave tuaja. Në rast të ndonjë problemi, mund të konsideroni të na kontaktoni për një zgjidhje të shpejtë nëpërmjet [forumit të mbështetjes së produktit] falas.

Artikuj të ngjashëm

Ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth: